Пуснаха обвинените за дописване на преференции за Баче Цено

Нямало опасност да се укрият
Обновена: 13 ное 2023 17:23 | 13 ное 2023 17:23, Стела Стоянова
4
Пуснаха обвинените за дописване на преференции за Баче Цено
Снимка БГНЕС, архив

Троен състав на Окръжния съд във Враца днес измени наложената мярка за неотклонение на обвиняемите Моника Йорданова и Цветослав Цветков от врачанското село Малорад. Според решението на съда от днес мярката им за неотклонение вече е подписка. Тази мярка изисква поемане на задължение от обвиняемия, че няма да напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган.

Срещу двамата бе повдигнато обвинение от Районната прокуратура в Бяла Слатина за престъпление срещу правата на гражданите и за това, че двамата в съучастие, като лица от избирателна комисия, единият, като председател, а другият, като член на СИК в Малорад, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници, проведени на 29 октомври т. г.

Още по темата

Окръжните магистрати отмениха определението на Районния съд в Бяла Слатина, с което спрямо Йорданова и Цветков бе взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Според окръжния съд не са налице кумулативните предпоставки за вземането на тази най-тежка мярка за процесуална принуда. Макар към настоящия момент доказателствата да позволяват изграждането на разумно подозрение за авторството на деянието, за което са двамата са привлечени като обвиняеми, не са налице останалите предпоставки - да има опасност да се укрият или да извършат престъпление.

Двамата обвиняеми са с чисто съдебно минало, нямат криминални регистрации, имат адресни регистрации и постоянно местоживеене в Малорад, не са се укривали от органите на досъдебното производство, оказали са им пълно съдействие, дали са пред тях подробни обяснения. И двамата работят и по отношение на тях са представени изключително позитивни характеристични справки от кметовете на с. Малорад и община Борован, се казва в решението на съдебния състав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
До Възраждане преди 5 месеца
Белене требе малко да се покопа как са ви кандидатите, има ли нещо законно при вас?
2
0
 
5
 
! Отговори
Баче Цено преди 5 месеца
Превърнех играта с изберете байкоо
1
1
 
6
 
! Отговори
силно замислЕна преди 5 месеца
А баче Цено, дали може като онзи баче Кики от клипчето преди години, или вече е изпрегнал магарицата?!