Тошко Йорданов на разпит заради министъра на е-управлението

Депутатът обяви, че над Божидар Божанов е оказван натиск
11
Тошко Йорданов на разпит заради министъра на е-управлението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по повод твърдения на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че му е упражняван натиск, предаде БТА.

Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът заяви на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов. За случая разказа самият Йорданов.

Йорданов припомни, че на срещата са присъствали вицепремиерът Мария Габриел (тогава в качеството на премиер), членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) и представители на всички парламентарни групи, с изключение на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП - ДБ).

Депутатът допусна, че вероятно всички присъствали на този председателски съвет, по време на който са се чули тези заплахи, също ще бъдат разпитвани. „Това не е дума срещу дума”, категоричен бе Йорданов. Ако не обърнат внимание, това ще е престъпление. Тук става дума за корупция в огромни размери и за заплахи, обясни още депутатът.

По темата за бюджета Тошко Йорданов каза, че той расте в последните четири години с огромни темпове. Външният дълг - също, а благосъстоянието на хората пада, цените са в пъти по-високи, каза Йорданов и допълни, че това го притеснява.

Според него министърът на финансите Асен Василев залага в бюджета за 2024 г. огромни пари, за които се казва, че са за капиталови разходи за министерства. Целта е да се направят улици, водопроводни мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да му дадат компютъра и ако може да си обнови браузъра и влезе в акаунта си, тогава да го съдят човека. Сега все едно биеш теле, че ти е настъпило телефона и го е повредило. Те политиците стъпват все в рядка консистенция, която на лопата не може да се гребне, та затова където и каквото да направят все аромати се разнасят.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тошо е мъпета на ДОган...от ония кукли дето им бъркат отзад и ги ръководят
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом Тошо клоуна е в парламента дъното е пълно
4
10
 
4
 
! Отговори
Този е долен преди 5 месеца
интригант. Вероятно са платили на министъра от ИТН и от ДъПъСъ да говори тези измишльотини. Това е активното мероприятие. Божанов е толкова кротък човек, и защо да го заплашва? Няма логика. Петков - също. Недоразумението Тошко се оплете в лъжи. За всяване на паника трябва да влезе в затвора, Пеевски също.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тошко Африкански е изключителен некадърник , не знам за какво ще го разпитват!
2
6
 
3
 
! Отговори
Фитьо преди 5 месеца
Как пък от Тошко някой ще го е страх след като котката ми го види на екран и стои пред тв докато и той е на екрана.А и не виждам какъв натиск може да наложи,освен някой лаф,но не е нито прокурор,нито управляващ и от него,от опозицията какво зависи.Да не го викат за свидетел?
1
1
 
13
 
! Отговори
Ясновидец преди 5 месеца
Те Бойко изпраха,че Кирето ли няма?Само да сглобят мотивите и ще ни осведомят!.Пералнята работи в България с постоянно включена програма-избелване!Политик,***-вечно ги изпират!