ВКС осъди на 6 г. затвор шофьор, блъснал и убил полицай

Той е шофирал с 0,75 промила
14 ное 2023 11:21, Стела Стоянова
12
ВКС осъди на 6 г. затвор шофьор, блъснал и убил полицай
Снимка БГНЕС, архив

На 6 години затвор окончателно е осъден  Георги Костадинов, който блъсна и уби полицай през 2020 г. в землището на с. Радево, община Нова Загора. Това съобщава Върховният касационен съд.

Тежката катастрофа стана на 2 декември 20202 г. на пътя между новозагорските села Радево и Сокол.35-годишният полицай Тодор Тодоров и негов колега били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без пострадали. Докато работели на място, старозагорецът Костадинов, който бил зад волана на личния си автомобил БМВ-318 ударил патрулката на униформените. Тодор Тодоров бил зад колата, която го премазала. Мъжът бе откаран в реанимацията на МБАЛ-Сливен, но лекарите не успяха да спасят живота му.

Георги Костадинов бе задържан и обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения по обезпечаване на пътнотранспортно произшествие. Престъплението обаче бе извършено в пияно състояние и с превишена скорост.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при допустима за пътния участък от 90 км/ч. 41-годишният Георги Костадинов е загубил управление над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно движение. Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало в полицейския автомобил. След катастрофата е установено, че подсъдимият е шофирал с 0.75 промила на алкохол в кръвта, пише "24 часа".
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Златен скункс преди 5 месеца
И като му изтече присъдата ще се прибере в къщи и ще си налее една ракийка няколко пъти. И в този ден и убития ще се прибере свеж и отпочинал при своите близки. Това са европейските ценности-убийците на свобода, а другите да не смеят да излязат от домовете си,защото са поредните, оказали се на неподходящо място.
9
0
 
0
 
! Отговори
6 г. е добре , преди 5 месеца
имаше полисман убил пешеходка на 2 г. от село . 4г. условно . Прегазвача от баретите и бърза и по непредпазливост . В статистиките са най-смъртоносни те в годините назад , нищо че са дисциплинирани .
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А оня вмирисан бопаджия който уби дете на пешеходна пътека изпреварвайки колона от автомобили при двойна непрекъсната линия и то в населено място,колко години му е присъдата на корумпето?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Беше невроятно добър човек! Имах честта и удоволствието да го познавам.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ДОЛНЮ дано и през теб да мине някой такъв корумпиран гмеж
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
браво за убийство 6 години, ми като го пуснат след 2г за добро поведение ще може да започне да убива по-рано
4
10
 
7
 
! Отговори
Не е шега преди 5 месеца
Полицаят не е Човек - нещо между Джипси и жена е! Задайте му няколко последователни въпроса и ще разберете!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, ами как, има "смекчаващи вината обстоятелства", пийнал е човекът, човещинка. Факт е, че човешкият живот у нас непрекъснато се обезценява, убил човек - 6 години, като се окаже и с едно добро поведение, и тях няма да изкара. Убил някого, срещу 5000 лева си стои вкъщи, че нещо здравословното му състояние било не знам си какво, а то същото, както когато е убивал. Карал с превишена скорост и убил, стои си вкъщи, що да го прибират, какво толкова.........Не е на добре......
2
0
 
6
 
! Отговори
ФлякФ преди 5 месеца
Призовавам към масови екзекуции на всички политици журналисти псевдолекари пияни дрогирани и бесни шофьори
1
0
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Че то делото се точи почти толкова време колкото е присъдата. Да не говорим за факта, че явно живота на един полицай се равнява на 6 години съществуване на нещо си там.