Мъж получи 8 месеца условно за катастрофа със смърт

"Всеки ден минавам оттам и се сещам", казва той
15 ное 2023 22:30, Стела Стоянова
16
Мъж получи 8 месеца условно за катастрофа със смърт
Снимка БГНЕС, архив

"Нищо не мога да върна. Всеки ден минавам от там и се сещам за случката. Не мога да преживея това, което се случи".

Думите са на 66-годишния асеновградчанин Тодор Кехайов, изречени пред пловдивския окръжен съд. Той отговаря за тежка катастрофа,  при която загина водач на лек автомобил. Кехайов призна вината си и получи наказание от 8 месеца условно с 3 г. изпитателен срок. Разделя се и с книжката си за 15 месеца.

Трагичният инцидент стана на 26 октомври м.г. На отбивката за кариерата на село Мулдава Кехайов, който работил като шофьор на камион, не спрял на знак "Стоп" и блъснал кола, която се движела по пътя Асеновград-Кърджали. Зад волана бил 63-годишният Костадин Атанасов, който на 11 ноември починал в болница от нараняванията си. Обвиненият за катастрофата направил всичко по силите си, за да окаже помощ на пострадалия, като след произшествието сигнализирал за станалото.

Според изготвената експертиза причина за инцидента било единствено поведението на Кехайов. "Относно наказанието, смятам че трябва да бъде определено при баланс на смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства, тоест към средния размер", заяви прокурор Борис Мендев. Той посочи добрите характеристични данни на подсъдимия, но и нарушенията на Закона за движението по пътищата, за които е санкциониран. Адвокатът на пострадалите се съгласи с него и не поиска по-високо наказание.

"Той е неосъждан, в напреднала възраст и е с влошено здравословно състояние - диабетик е и често влиза в болница", каза защитничката на Кехайов Къймет Шилева. Тя уточни, че мъжът има 45 години стаж като шофьор на камион и поиска наказание под минимума, предвиден от закона.

Наказанието на Тодор Кехайов подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато съществуват тези условни присъди, както и намалени по бързото производство, войната по пътищата няма да спре.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Малко милост 12 Не може така за едни да може а за други да не може. Убийството си е убийство. Това че някой е по-възрастен не му дава право да убива безнаказано както се опитваш да внушаваш.
12
0
 
5
 
! Отговори
Чудно преди 5 месеца
Поне нещо за кръвнина да кажете .Не че ще я плати.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поради същата причина на Лютви Местан му направиха живота ад. Все още ходи по съдилища, защото не е спрял на знак СТОП. Та такива ми ти работи в българското правораздаване.
10
2
 
14
 
! Отговори
Малко милост преди 5 месеца
Всяка загуба на човешки живот е трагична, но съм склонен да се отнеса с разбиране към 66-годишен болен и отруден човек, който на тази възраст вместо да си почива вкъщи на заслужена пенсия е принуден да работи такава тежка и отговорна работа, като шофиране на камион. Не е бил пиян и надрусан. Сам е позвънил на 112 и е останал на местопроизшествието. Ако го вкарат в затвора на тези години ще го убият. Ясно е, че няма повече да шофира този човек. Това е нещо съвсем различно от Начо и Георги Семердж
9
0
 
5
 
! Отговори
Нагли шофьори преди 5 месеца
Кой от нас,обикновените шофьори, не е засичан от шофьори...професионалисти... на големи камиони?Дали има поне един.... а някой да е чул да има наказан за това професионален шофьор....няма....ето затова и болният диабетик,неосъждан не е спрял на стоп.....затова.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е,правосъдие и полувина )
7
0
 
9
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 5 месеца
Това е БЕЗУМИЕ!Браво на българският "съд"!
6
3
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 5 месеца
Законите са ни убави, от времето коги по пътищата е имало само дървени каруци и автобомили само по списанията у корекома. Затуй са ни такива законите
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не спира на знак стоп и убива и после условна присъда??? Какви са тия закони бе? Не трябва да се позволява такива убийци да са на свобода! Преминаване без спиране на знак стоп е почти същото като да мине на червен светофар. Съжаления и извинения няма да върнат живота на убития, но когато убиеца влезе в затвора това е възпиране на същия да повтори и стряска другите да внимават повече. Като се пускат убийците и на много хора не им пука защото знаят че и на тях ще им дадат условна.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди месец бях с кола под наем из българия, намалявах навсякъде до ограничената скорост. Направи ми впечатление липсата на знаци. Ограничават те на 60, но след това липсва знак за ново ограничение, 80 или 90 или каквото е там. Също липсва знак край на ограниченията. Оставено е на съвестта на водача да си ограничава скоростта както си прецени. И някои преценяват, че е 150 км/ч. Пълна свободия. И ме задминаваха бързащи по разклоните /рискова зона/. Знаците може би са ги изкрали за чушкопеци.ю?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това там, към този разклон е една хубава права отсечка където може без проблем да дигнеш до 150, обаче има ограничене 60 точно преди разклона..
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То не напразно, точно на такива места, има ограничене 60 или 50км/ч, за да може, евентуално ако някой заблеян не спре на знак СТОП, удара да не е убийствен. Ама кой ти спазва табели в България...
1
3
 
19
 
! Отговори
Тео преди 5 месеца
Да почива в мир покойния ... тежка работа! Единия си вади хляба с шофиране, другия е бил на неправилното място в неправилното време. Дано близките превъзмогнат трагедията!