Оставиха в ареста Колин Колев за обира на инкасото

При грабежа бяха задигнати над 5 млн. лв.
4
Оставиха в ареста Колин Колев за обира на инкасото
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Колин Колев - един от участниците във въоръжения грабеж в столицата на 15 ноември 2022 г. Тогава, до голям търговски център от инкасо автомобил бяха откраднати над 5 милиона лева.

Защитата заяви в съдебна зала, че няма достатъчно преки доказателства по случая. Разпитаните преки свидетели-шофьорите на инкасо автомобила, казват, че са видели нападатели с маски.

На 23 декември същото решение взе и първата инстанция, а днес апелативният съд потвърди решението.

По делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Пред разследващите мъжът разказа за случилото се. Именно тайният свидетел е разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става известно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици.

На колите са били поставени крадени украински номера. След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път. Там имало оставени други коли.  

Апелативните съдии сметнаха, че има достатъчно доказателства за извършения обирм макар и косвени. Престъплението само по себе си е с висока степен на обществена опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: инкасообирКолин Колев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 3 месеца
Колин Колев би трябвало да търка нара някъде по азиатските държави,не помня точно къде беше
2
0
 
2
 
! Отговори
Не се спира преди 3 месеца
Колин Колев бе арестуван през май 2016 година заедно с друг българин във Виетнам. Двамата са обвинени, че са участвали в източване на банкови карти и са осъдени на пет години затвор.
1
0
 
7
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
а какво стана със 70 милиона от Хемус? Там престъплението е със ниска степен на обществена опасност нали?