Трудова злополука в "Арсенал", пострадал е мъж

Възпламенил се е барут, но без взрив
5 яну 2024 12:08, Стела Стоянова
13
Трудова злополука в "Арсенал", пострадал е мъж
Снимка БГНЕС, архив

В Районна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство за това, че на 04 януари, в 23,55 ч. в завод „Арсенал" АД в Казанлък, на М.А., на 47 г., е причинена средна телесна повреда. Тя е поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, съобщават от прокуратурата.

Извършен е оглед на местопроизшествие, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е самозапалване на барут. По време на работа с барутна смес на вал-машина е възникнало възпламеняване без взрив.

Мъжът е пострадал и е с изгаряния - втора степен, в областта на лицето. Той е бил откаран за оказване на медицинска помощ и е настанен за лечение в хирургично отделение в болница в Стара Загора. Няма опасност за живота му.

В помещението не е възникнал пожар и не са причинени материални щети.

Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за установяване причината за настъпване на инцидента, както и разпити на свидетели. Срокът за разследване е двумесечен, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
феминацистка преди 3 месеца
Настоявам за равно заплащане на мъжете и жените. Флористката която прави букетчета в мола трябва да взима същите пари като миньор или химик във военен завод.
2
2
 
5
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 3 месеца
Най-разпространената трудова злополука е, когато някоя от администрация забременее от прекия си началник!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДЗИ да плаща застраховката :)))