Окончателно: Европейска заповед за арест за Цветан Василев

Потвърдено е решението на първа инстанция
30 яну 2024 15:40, Стела Стоянова
23
Окончателно: Европейска заповед за арест за Цветан Василев
Снимка БГНЕС, архив

Апелативният съд в София окончателно даде разрешение по искането на прокуратурата за европейска заповед за арест (ЕЗА) на обвинения за пране на пари у нас Цветан Василев. Така бе потвърдено решението на първата инстанция, съобщава БТА.

Според магистратите от втората инстанция това е единствената възможна мярка, която би могла да осигури нормално протичане на процесите, водени срещу банкера.

Освен това е налице обоснованото предположение, че той е съпричастен към престъпленията, за които е обвинен. Съдът взе предвид и това, че Василев се намира в Сърбия. Така се стига до извода, че ако не бъде издадена заповед за арест, той може да се укрие.

Определението на съда е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 2 месеца
Рано или късно всеки си плаща за стореното
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Делян-Доган ,Влади ,Тиквата ,Севда ,джуджето-генерал ,Тагаренко ,Христо ,Кирчо ,Асенчо и т.н. кога ще бъдат арестувани и съдени?
19
0
 
2
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
След 10 години ,измислили заповед ,която никой няма да спази.След още 10 години ще му предявят нескопосани обвинения ,които съда ще разглежда още 10 години ,преди да ги върне на прокуратурата.Първото заседание на съда се очаква след повече от 22 години , ако прокуратурата и съда се разбързат и ...ако Ц.Василев съдейства.Едно е сигурно:до тогава давностния срок ще е изтекъл поне 2 пъти и наследниците на Ц.Василев ще могат да съдят държавата.
18
0
 
4
 
! Отговори
Питащ преди 2 месеца
Боже! Боже! Българската съдебна система заслужава Нобелова награда за тази заповед. Явно, че за милиони няма закони, а за кокошка няма прошка. Често се питам прокурори и съдии въобще работят ли....!
17
0
 
4
 
! Отговори
А за Буци? преди 2 месеца
Про100Киро? Кокорчо? Беефффски? Доганя? Костоффф?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бре колко години е нужно за арест ,но пък като дойде тук че започнат уж че го съдят още 10 г
15
1
 
10
 
! Отговори
Беко преди 2 месеца
Недобри новини за Пеевски. Ся кви неща ше станат ясни, не е истина.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Задава се интересна пролет. Явно ще се открие ловния сезон . Ще са тук двама "приятели" на ББ и ДП , а разни други хищници дебнат в храстите ... Кьовеши бе тук и каза, че ще търси ресто на едни пари дадени от Европа. Русия ще пита старите приятели, защо сега я плюят, а Щатите ще искат своето... Горещо лято ще е , а и избори в Русия и САЩ има... Интересна година.
13
5
 
2
 
! Отговори
той има пари и преди 2 месеца
сръбско поданство . не е извършил нищо . уж Черепите заплашили найденови с убийства , редел Черепа убийства , а под домашен . хахахаха Сега цветан го натопи Пеевски как искал да го убие Поръчково за 2 милйона , така с поръчител , уредител, изпълнители и Финансист . Аре де . А за толкоз години Цветан не отстрани пеевски , ама насъска радев . не е убиец .
12
3
 
15
 
! Отговори
Ончо преди 2 месеца
Поредната безмислена статия от страна на .dnes.bg. Скъпи ми драскачи, редактори и безодговорни тартори, тази заповед не ВАЖИ на територията на Сърбия.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди 10 години е избегал у Сърбия - чак сега ше го търсят :)))
10
1
 
7
 
! Отговори
:-) преди 2 месеца
куик шоу
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напоследък на някои хора много добре им се получава в България да си го развяват, да си играят игрите... но след изборите оттатъка резко ще им спадне ерекцията, така мисля.
8
18
 
9
 
! Отговори
2020.... РУСКИ КЕШ.. преди 2 месеца
РУСКИ КЕШ ФИНАНСИРА ПРОТЕСТИТЕ НА КОПЕЙКИТЕ СРЕЩУ ЗАКОННОИИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ /СДС........ МУСТАКА ОТ БЕЛГРАД Е КАСИЕРА..... ЕВРОПА СЕ СЕТИ, 2 ГОДИНИ СЛЕД ВОЙНАТА НА РУСИЯ СРЕЩУ ЕВРОПА....
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пратете Дилянчо да го търси,или най добре Борисоф.Щото Гораноф големо търсене го търсише по едно време.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕЗА е за държавите от ЕС. Сърбия не е член на ЕС, така че, ако си седи там няма проблем. Техният съд и без това отказа екстрадация.
5
2
 
21
 
! Отговори
:-) преди 2 месеца
Утрепаха му банката с вестник като муха па сега и ще го арестуват...филмите за мафията са жалки пред родните сценарии...
4
2
 
28
 
! Отговори
Коки преди 2 месеца
Всички знаят къде от години е Василев, ама щял да се укрие точно сега. Пък Пеевски си развява коня из парламента и държавата. Това ми било правосъдие...
3
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Хахаааа, той сигурно вече е на самолета за Дубай :)))))))))))))
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мистър Магнитски доста се е активизирал. Решил е да заличи окончателно следите си във фалита на КТБ.