Предават на Германия българин, обвинен в киберизмами

Той работел в кол център с офиси в България
Обновена: 31 яну 2024 15:42 | 31 яну 2024 15:30, Елка Василева
2
Предават на Германия българин, обвинен в киберизмами
Снимка: архив, БГНЕС

Варненският апелативен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест и реши да предаде на германските власти българин, разследван за киберизмами, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Заповедта е издадена от Районния съд в град Бамберг. Властите във Федералната република издирват 29-годишния българин заради обвинение за участие в организирана престъпна група за измами и компютърни престъпления.

Според обвинението заедно със свои колеги той работел в кол център с офиси в България. Служителите се представяли с фалшива самоличност по телефона и чрез имейл на клиенти в западноевропейската държава. Чрез неверни твърдения и обещания за високи печалби ги подвеждали да инвестират значителни суми в различни финансови операции. Парите били превеждани по сметки на престъпната група, като сумата надхвърля 432 800 евро.

Според Апелативния съд Европейската заповед за арест съдържа подробно описание на дейността на мъжа като част от престъпна група, която в периода август 2019 - юли 2020 г. се е обединила да извършва продължителна кибертърговска измама. Вредите от дейността ѝ са нанесени в Германия.

Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Крипто преди 2 месеца
Да не е дарявал и той по -20000 лв от заплатата за кампанията на -пп/дб