По тялото на издъхнало в Пловдив момиченце - следи от цигари и удари с колан

Според лекари детето е малтретирано
28 фев 2024 16:30, Стела Стоянова
18
По тялото на издъхнало в Пловдив момиченце - следи от цигари и удари с колан
Снимка БГНЕС, архив

Освен кръвонасяданията и следите от ухапване, по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив, за чиято смърт е обвинена осиновителката ѝ Анка Михайлова, имало следи от изгаряне с цигари и от удари с колан.

Това стана ясно по време на разпита на вещите лица, изготвили експертизите на момиченцето, пише "24 часа"..

Според д-р Павел Тимонов в случая се наблюдавал синдром на малтретираното дете. За това трябвало да има няколко фактора, сред които травмата да е настъпила без свидетели и обясненията да не съвпадат с находката. В показанията си Михайлова обяснява, че детето е паднало от спалнята, без никой да го види. Жената е казала още, че е хапала Севда по бузата, за да я свести, но лекарите са открили следи от зъби и по тялото, които са с по-стара давност и според д-р Тимонов момичето е малтретирано и преди. "От физическите белези е необходимо да има само един положителен, а при нея има повече", каза вещото лице.

На 23 септември 2022 г. Анка Михайлова завела осиновеното си дете, на година и 9 месеца, в УМБАЛ "Свети Георги" с черепно-мозъчна травма, синини по тялото и разкъсан бял дроб. Севда беше в кома и на 16 октомври издъхна в болницата. Жената е обвинена в умишлено убийство на лице в безпомощно състояние в условията на домашно насилие. Пред съда много съседи и познати на жената посочиха, че тя се грижела сама за момиченцето, но се справяла. Дъщеря ѝ винаги била добре облечена, нахранена и изглеждала щастливо дете.

Днес Анка Михайлова разказа версията си за случилото се в деня на инцидента пред Окръжния съд. Извела Севда навън два пъти, хранила я и двете си играли. Вечерта я оставила в леглото и отишла да ѝ налее боза.

"Дори не успях да я сипя, чух едно "туп". След това хвърлих шишето и отидох, видях детето на плочките", заяви майката. Момиченцето не плачело, само лежало на земята. "Като умряло беше, не му бяха отворени очите", каза Михайлова. Тя гушнала Севда и започнала да крещи. "Виках на турски: "Майко, майко, Севде", но тя не идваше на себе си. Не знаех какво да правя, шашнах се. Тръгнах да излизам и на стълбището ме пресрещнаха момчета", обясни Анка. Пристигналите свидетели качили майката и бебето в кола и ги закарали в болница. Там Михайлова стояла няколко часа, но рано сутринта тръгнала да се прибира.

"После не съм виждала Севда, полицаите ме взеха от пътя", твърди осиновителката. Пред съда тя категорично отрече да е била или хапала момиченцето. "Когато не ме слушаше, с добрина постъпвах", добави Михайлова.

Анка каза още, че дни преди инцидента върху Севда паднали метални столове. Оттова имала синини по крака. Майката обаче отново не видяла как станало. "Бях до хладилника и когато се обърнах столовете, вече бяха върху нея", каза тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Осиновител преди 1 месец
През лятото на 2004 г. осинових син, който е кръстен на моят покоен баща; де факто, от неговото първоначално име са взети всички букви и в неговото ново име те присъстват! Бели, мързел, инат ..! Сега е студент в ... Надявам се, че му идва мозък в главата; днес ми каза, че от Коледа не е пушил, отказал е цигарите; пийкаше с приятелите и то яко, по неговите думи и алкохола го е отказал. Много пъти съм казва, че ако имах биологични деца, едва ли щях да им дам толкова колконо на осиновения син.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Басссси мутантите има сред това шашаво племе.
13
0
 
4
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Да търсят мъжа до нея ... 100% крие някого! И да не се притеснява - разберат ли какво е направил, няма да лежи дълго - ще излезе скоро. Може и малко по-студеничък, но не пречи!
12
0
 
15
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 месец
Отнемат децата ви и ги дават на турци-убийци!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За бхаратците това е бизнес - осиновяват за да се възползват от отпусканите от държавата помощи. Наричат ги "банкоматчета", не ги третират като собствени. Те не че отглеждат и собствените си добре. За бой са всички - от законодателите, през социалните, до животнитe които се възползват.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се дава дете за осиновяване на самотен родител? Тая да не е работила царица? Тия от социалните са за разстрел.
9
0
 
32
 
! Отговори
Миле преди 1 месец
При Тато за такива имаше 9мм макаренко и после у пеща и през комина а сега ги раним по затворите
8
0
 
24
 
! Отговори
Такова чудо нема - преди 1 месец
Анка Михайлова да говори на турски.
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как са и дали дете?! Къде е експертизата за психическото и състояние на тази?
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да и забият един юмрук да припадне и да я пуснат на 2 питбула да я свестят
5
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За пръв път срещам хапане на малко дете, за да го свестиш. Тая жена не е читава. Социалните какво са гледали?
4
1
 
18
 
! Отговори
Bg преди 1 месец
дяволи, Бог да ви въздаде по делата . Бог да прибере малкото Ангелче в Царството Си. Всички гадове, антихристи злодеи ще си получите заслуженото от Христос, когато седне да съди всички, по-добре да не се бяхте раждали, такова наказание ви чака и мъченията ви край няма да имат !!!
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Севда защо е била осиновена? Починали родители, изоставена? Или отнета заради това, че социалите са преценили? Хубаво е да се изяснят тези неща. Понеже социалите вече станаха по европейски важни и някои от тях го играят доставчици на деца за "приемни семейства".
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доживотен затвор за такова нещо.
1
0
 
42
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Севда, Анка, ясно защо не се пише за етноса.