Нямало сигнали до ВСС за оказван натиск върху магистрати

В инспектората разбрали от медиите за клуба на Нотариуса
19
Нямало сигнали до ВСС за оказван натиск върху магистрати
Снимка: БГНЕС

Пред инспектора на Висшия съдебен съвет (ВСС) не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по повод съществуването на т. нар. клуб SS, стопанисван от Мартин Божанов с прякор „Нотариуса“. Това се посочва в позиция на инспектората.

От институцията информират, че за съществуването на такъв клуб са разбрали от публикации в медиите. Поради тази причина още в началото на февруари от главния прокурор е изискана информация относно имената на магистратите, притежаващи членски карти за клуба и за периода, в който са го посещавали.

До настоящия момент получихме единствено писмо, което ни уведомява, че искането ни е препратено по компетентност на Софийската градска прокуратура (СГП). Изпратихме напомнително писмо и до последната посочена прокуратура, но все още нямаме отговор от нея, посочват от инспектората на ВСС (ИВСС).

При проверките на наказателните дела, образувани в градския съд на практика е извършена проверка и на досъдебните производства по тях и са отправени конкретни препоръки към СГП.

В същото време в ИВСС са образувани няколко преписки.

Отново във връзка с медийните публикации по темата за групите на влияние в съдебната система, в които са посочени имена на магистрати, е започнала проверка на имотните декларации за 2016 г., 2017 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

За 13 от 14-те проверени магистрати не са установени данни за разминаване в стойността на имуществото на проверените лица и размера на декларираните получени средства. Предвид установеното по отношение на един човек вече е изпратен сигнал до Националната агенция за приходите и Комисията за противодействие на корупцията за установяване на действителното имуществено състояние на магистрата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Трайчо и Траяна преди 1 месец
ВСС - са като трите маймуни - не знам, не чух, не видях. Само че за това им се заплащат в продължение на 7 години мноооого високи заплати.
18
0
 
1
 
! Отговори
Яааа преди 1 месец
Че какво друго трябва да знае този Енспектурат?
17
0
 
4
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Ама разбира съ, че нема, някой съмнява ли съ?! Ами Демокрацийкъ, бате, Демокрацийкъ.... -))))
16
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
АКО ТЕ ЗАПЛАШАТ-ТЕБ,ИЛИ ЖЕНАТА ИЛИ ДЕЦАТАТА ЩЕ ПОДАДЕШ ЛИ СИГНАЛ ,РАЗБИРА СЕ,НО ЗАЩО ДА ПОДАВАШ СИГНАЛ,КОГАТО ТИ ДАВАТ ЕДНИ ПЛИКОВЕ ,МНОГО ДЕБЕЛИ ПЛИКОВЕ
15
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Какви сигнали искате, доказано е че полицията и мафията ритат топка заедно. На кого да подадеш сигнал, нали преди да е изсъхнало мастилото върху жалбата вече ще си натоварен в някой бус и ще те карат към Витоша!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 13 Точно. Всичко се е случвало без натиск. Наши хора.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какви сигнали да има, те не са били под натиск, съвсем доброволно са учствали с/у добро заплащане
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нямало разминаване в имуществените декларации... те магистратите да не са вчерашни?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че няма сигнали не означава, че няма оказван натиск.
10
0
 
7
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Е как ще има?!?! Цялата държава знае, само тези за сефте разбират от медиите! Как ли са се уредили на тези постове? Нотариуса?
9
0
 
3
 
! Отговори
Ето Сигнал преди 1 месец
Христо Иванов - Бойкикев оказа натиск и с помоща на Белазелков изопачиха фактите по едно дело във ВКС. Белазелков съответно се подписа под решение на ВКС СЪДЪРЖАЩО ДОКАЗАНА ЛЪЖА !!! Нотариуса е нищо в сравнение с Христо Иванов - Бойкикев!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Нищо ново НЕ НИ КАЗВАТЕ ОТ ИВСС-СОФИЯ,САМО ЧЕ СИ ПРИПОМНЕТЕ КАКВО НАПИСА ПРЕДИШНАТА ГЛАВНА ИНСПЕКТОРКА В в-к"ТРУД" ПРЕЗ 2015ГОД. А ТО Е ЧЕ ПО-ДОБРЕ НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ДА БЪДЕ ЗАКРИТО,А МОЖЕ БИ И ВИЕ СЛЕД КАТО НА СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА НЕ СТЕ ПРАВИЛИ ПРОВЕРКИ ОТ 2015ГОД.
7
0
 
11
 
! Отговори
aaaa преди 1 месец
Значи Червеният пират е невинен.Пускайте момчето бе Магистрати такива!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние знаем, че никой нищо не знае. Издзвъндземните пак са оказвали влияние.
5
0
 
12
 
! Отговори
няма държава преди 1 месец
Ама те са по чисти и от Майка Тереза БЕЕ.....
4
0
 
9
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Паричен натиск ли?!
3
0
 
5
 
! Отговори
Ако всички преди 1 месец
Са толкова умни камо Стефчето Иачка, никога нищо няма да са разбрали!Нагледци пълни!
2
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Разбира се че не.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз предлагам поне 1 булевард да кръстите Нотариус.Такъв труженик кристално чиста личност! А и да не забравите и една улица на Семерджиев също да дадете ,такова добро момче !! Абе толкова герои имаме последните години че направо не знам как не сте предложили още да смените и името на Държавата във техен помен.Лицемери.