Пак разследват смъртта на военния пилот, който загина край Шабла

Валентин Терзиев загина през 2021 г. по време на нощно учение
36
Пак разследват смъртта на военния пилот, който загина край Шабла
Снимка: БГНЕС

Военно-апелативният съд отмени прекратяването на разследването за смъртта на пилота майор Валентин Терзиев, съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
Терзиев загина в нощта срещу 9 юни 2021 г. в морето край Шабла по време на нощно учение. Тогава изтребителят му МиГ-29 се разби в морето, след като поразил пусната мишена, която обаче е била прекалено ниско.

По досъдебното производство бяха обвинени двама военни за причиняване на смърт заради немарливост. През есента на миналата година обаче прокуратурата свали обвиненията им и прекрати разследването.

Сега военните магистрати казват, че то трябва да продължи, тъй като прекратяването на разследването било необосновано и преждевременно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ШаблаВалентин Терзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Геройски загинал като мишена при тестовете на зенитките на НАТО по брега на черноморието. Ко да му разследваш? Сваляй пак обвиненията! Няма да мърсим партньорите.
34
7
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 18: "велика русия" която вече 3 години се гърчи в Украйна ли? Онази "велика русия" която проси оръжие от икономическият гигант Северна Корея в която ориза е дефицит? За нея ли говориш? Спокойно, никой няма да те праща никъде защото един дрон се равнява на поне 50-тина като теб и няма опасност да дезертират при врага. Манията за величие на дон Тиквон явно е заразна щом толкова русоробеещи се плачат, че можело точно тях да мобилизират.
33
1
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Много интересно как онази прокуратурата, която уж беше срещу Радев и той се бореше срещу нея, направи толкова много услуги на него и кръга около него?!?!
32
7
 
2
 
! Отговори
Ivanoff до 31 преди 1 месец
С руски таралясник няма как да я видиш, прав си.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ivanoff. Консерва ти е прогнилия мозък
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гегата 29. Точно ще видиш мишената с оплетен ли е с разплетен ли е парашут на такова разстояние с такава скорост в тъмното.
29
12
 
3
 
! Отговори
Ivanoff преди 1 месец
Летял е на руска консерва. Какво очаквахте, че ще се случи?
28
4
 
7
 
! Отговори
Гегата преди 1 месец
Истината е , че това е пилотска грешка. Никой не го е карал да гони мишена с оплетен парашут. Въпреки тази си грешка е герой. Търпение за близките му. И военните да си сменят застрахователя. При подобни катастрофи близките на пилота в другите страни в НАТО получават около милион и пожизнени пенсии. Тук застрахователите всячески извъртат документите за да не плащат. Масово застраховките живот падат заради липса на някой анекс , преглед или с лабораторни игри и нещо в кръвта да светне..
27
5
 
3
 
! Отговори
Военен с чест преди 1 месец
Пилота е убит от сръбска ракета по време на ученията в Шабла. Истината се прикрива от Румен Радев, защото участието на сръбска войска без оторизация от парламента е в разрез с Конституцията.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко си беше ясно от самото начало! Виновните бяха осветени, но никакви наказания не последваха!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 25 Ти май си бая слабоумен? Пльосни се с 1000км/ч в морето под ъгъл да видиш на какво разстояние ще се разхвърчат останките ти.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а защо останките от самолета са разпръснати в радиус 500м ? май приятелски огън ще да е било
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До манана Вальо беше набор 1974 и както сам можеш да сметнеш към деня на катастрофата е бил на повече от 40. Отдавна можеше да се пенсионира, беше последният от неговия випуск. Ама му се летеше. А и знаеше, че след него вече няма кой.
22
5
 
7
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
От приятелски огън всеки загива!
21
21
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Виновен е 45 годишният скрап МиГ-29 на който е летял. Изостанала работа. Той изобщо не е знаел къде се намира.
20
0
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
Военните магистрати! Само циркаджии. Какви ли не глупости ще измислят, само да докажат, че държавата има нужда от тях. За информация, военна полиция и прокуратура, са над 10 % от численността на армията. Това са хора , които сами си създават работа, за да се докажат, че са нужни. Реално погледнато не трябва да са повече от 3-5%. Ето ви 1500 човека, за некомплекта в армията. Благодаря!
19
15
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До манана Той си беше пенсионер вече 4 години. Получаваше пенсия и заплата. Всички във ВВС са пенсионери, няма нито един млад човек. РРадев не допускаше млади хора, само коткаше пенсионерите.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 17 Със 4г по са млади от Фките дет ни ги набутаха.
17
12
 
3
 
! Отговори
манана преди 1 месец
Циркаджии! В другата статия ни "обработвате" за потенциална война с/у Велика Русия, където ще умрат стотици хиляди нормални работещи хора, а тук ни продънихте ушите с някъв ***, седнал на държавната софра , нищоправец, който щеше да се пенционира на 40. Аре у лево!
16
13
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Кво ми е съвременното на МиГ-29 от 1974 година ?