Временната комисия за Нотариуса ще изслуша градския прокурор

Става дума за групите за влияние
13 мар 2024 22:40, Стела Стоянова
14
Временната комисия за Нотариуса ще изслуша градския прокурор
Снимка БГНЕС, архив

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов ще заседава в четвъртък и ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, предаде БГНЕС.

Кирилова ще бъде изслушана относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП. До този момент в комисията са изслушани редица лица, магистрати, прокурори, съдии. Изслушани бяха и бившата Mис България Ивайла Бакалова и нейния съпруг Веселин Денков.

Двамата са герои в разследването на неправителствената организация Антикорупционния фонд "Списък за бърз контрол". Още през 2021 година то описа влиянието, което Божанов е имал в съдебната система. Разследването включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с неформално влияние в съдебната система. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Депутатите се опитват да влизат в ролята на прокурори. В съдебната власт има следствие, прокуратура, съд. Пеевски е решил да влиза в обувките на прокурор, сега Н.Минчев иска да играе тази роля. Г-да депутати, всяка власт има свой обхват на действие, не давайте пример за преплитане. Още повече, когато ситуацията бързо може да стане предизборна и смятащите се за всеввластни депутати да преминат в стадий 'почивка', вкл. някои от ПП. Прокурори и съдии по-дълго време остават на власт от депутатите.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е само бля-бля . Кучетата си лаят, кервана си върви. Първо беше Красьо Черния след това Пепи Еврото, след това Нотариуса, от другия месец баба Първолета и така..... още 20 години.
7
0
 
1
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Бай Ставри е обиден.
6
0
 
8
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
То,това влияние явно има мантия невидима след като всички говорят за него,а трябва двама да посочат - "ей ги на",че да покажат организирана престъпна група Аха,аха след заплахите да заловят групата за влияние,но мрежата падна само "червения пират",а той не е магистрат,а клошар.Да поканят и Иванчева,която ще посочи и повече от двама и ще имат група,само дано посочените от нея не и заведат дела за клевета и пак да се разсъхне работата.
5
0
 
10
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Разследват себе си!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срам и позор за прокуратурата са подобни същества. Отнемайте му всичко на този мошеник, какво само се изслушвате.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма смисъл...
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тоя нотариус се изкара че зад гърба му е била цялата съдебна система! То не бяха съдии и прокурори посещавали негови купони, а не знам какво си! Корупция и половина!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не мога да разбера какви са тия непрекъснати изслушвания. Както всички казват никой не го е и чувал и виждал и не знае че е съществувал...