Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ

"Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
17 апр 2024 16:37, Петър Бойчев
20
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ
Снимка Марица

Гигантски круизен кораб се блъсна в кея, докато се опитваше да акостира на пристанището в курорта Кушадасъ, в окръг Айдън, Западна Турция.

"Селестиал Джърни", който привлече вниманието на любителите на пътешествията със своите 630 каюти, 149 от които с балкони, 7 ексклузивни ресторанта и 8 бара, направи маневрата, но не успя да спре навреме, предаде турската агенция Ихлясхабер (ИХА).

Стана ясно, че от удара са нанесени незначителни материални щети по кораба и кея.

Корабът се е връщал от първият си за сезона тур. Той ще извършва това лято наколко дневни и седмични круизни пътувания от Кушадасъ до редица популярни гръцки острови и Атина, предава Марица.

Общо 306 круизни кораба са посетили пристанище Кушадасъ през 2023 г.

Тези кораби превозват хиляди туристи от цял ​​свят до Кушадасъ през цялата година. Курортът е най-популярната дестинация за круизи в Турция заради близостта си до историческия древен град Ефес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Темида
Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
наздраве преди 5 дни
В тези среди са предимно к.урви от развлекателните среди, тесногръди офицери с пагони и про.сти ***.дали...Потискат всички останали...Имат привилегии да правят секс и да общуват с гостите, а останалите са роди на корабите...
12
0
 
1
 
! Отговори
Магелан преди 1 седмица
капитана Магелан да ви каже.!!!Чета какви неадекватни коментари се пишат и не мога да повярвам на очите си.Като истински професионалист ще ви открехна че когато кораба прави маневра за заставаме на кея се прави от пристанищен пилот.Който с помощта на кораби буксири извършват маневрата до швартоване на кораба.Най скъпите почивки в света са по пасажери в зависимост от звездите на пасажера.Така се прави туризъм в Турция.На светлинни години са преди нас турците.
11
0
 
0
 
! Отговори
Сульо и Пульо преди 1 седмица
Не му държат спирачките на тоя кораб, лошо е проектиран. На всичко отгоре имаше силно течение и бурни ветрове, как се спира такова нещо.
10
0
 
8
 
! Отговори
Тони преди 1 седмица
Селестиал не са гигантски кораби. Миналото лято бях на такъв круиз с тях по гръцките острови и Кушадасъ. Нито беше скъпо, нито беше претъпкано с хора, както пишат някои по-горе. А който мисли, че на круиз е скучно, да отиде и пак ще си говорим. За мен беше уникално преживяване и пак ще го повторя. Усещането да се будиш всеки ден на различно място и да не знаеш какво ще ти предложи денят е в пъти по-въздействащо, отколкото да се забиеш на едно място цяла седмица.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рокфелер гостува на Ротшилд на един прекрасен и обзаведен остров. Поркат си в'искито, пафкат си пурите, птичките чуруликат, залез, абе идилия. В далечината се появява гигантски круизен кораб за малко и отпътува. След десетина минути заедно с вълните, на райският остров започват да прииждат бълвочите от кораба. Капитанът му е решил да изпразни препълнените резервоари с панелни лайлала някъде далече от Кушадасъ...
8
0
 
3
 
! Отговори
юнгата преди 1 седмица
Значи по един кораб всеки ден за 2023г.И това са числата само от Кушадасъ.А тук ,от години никакъв кораб.
7
2
 
1
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
Се блъсна в гея на Кушадас
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха, ха, ха това са морски термитници за гламави, бедни и без фантазия туристи. Как си представяте почивка в метална плаваща колиба с една сюрия като тебе вкарани в каюти( клетъчни зони) и още толкова персонал събиран от кол и въже по цял свят, със съмнителни умения та и капитана едва спрял в кея... Ама добре, че е на сушата, а не в някои рифове та да се пробват видите ли спасителните им лодки/салове и т.н. Всичко е пълно безумие в името на печалбата и добре промотираната круйзна почивка
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кушадасъ е бил малко рибарско селище ,а сега курортен град,който извън сезона наброява 35 000 жители,а в сезона достигат до 500 000.Тези неща ги знам,защото съм бил там,но наистина е изумително как и защо толкова туристи го посещават.Дали е само заради Ефес,не знам.
4
0
 
3
 
! Отговори
Вероятно преди 1 седмица
... неподходяща спирачна течност ...
3
1
 
4
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 седмица
На капитана направен ли е тест на дрога и пиячка и ако е положителна , да се конфискува кораба !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз кораб не само не е гигантски, ами е и един от най-малките класове круизни кораби. Не знам дали има и 7-8 етажа заедно с етажите за крюто.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
колко каюти ,барове и ресторанти са ранени??.Вие май не сте в ред ,Кораба се бил блъснал .Не се е сблъскал и ни изреждате колко били ресторантите и баровете !Имало ли е пострадали пасажери ?Или не!