Бившата шефка на митниците обвинена и за принуда, повишавала служители без тяхно съгласие

Днес апелативният съд ще гледа мярката й
18 апр 2024 13:42, Стела Стоянова
27
Бившата шефка на митниците обвинена и за принуда, повишавала служители без тяхно съгласие
Снимка БГНЕС

Освен за участие в организирана престъпна група (ОПГ), бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова е обвинена и за оказване на принуда – командировала е 18 души на различни длъжности в страната, като някои от тях са били и повишени, но без тяхно съгласие.

Това заяви в неформален разговор пред журналисти адвокат Аделина Натина, която е защитник на бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова, предаде БГНЕС.

Днес предстои Софийският апелативен съд (САС) да гледа делото по мерките на Стефан Димитров и Петя Банкова, обвинени за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Темида
Осъдиха прокуратурата да плати 20 000 лева на Ченалова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
"Повишени в служба по принуда" -е това е за" бисер " обвинение. Много са се "дърпали" ,тия повишените ,защото са "честни и почтени" и не искат "израстване" ,без конкурентен подбор ,който и без това е предварително решен. Не са се "научили" от партньорите в "сглобката" ,как се "узаконяват незаконни действия"за техните политически функционери и симпатизанти ,които имат "експресен полет" в институциите .
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В митниците трябва да бъде като в Църквата и като в Армията. Да минеш по стълбичката!
23
4
 
1
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 1 седмица
Още едно доказателство че за тези длъжности трябва да са експерти а не послушковци като Главчев които дори не може да чете. За това искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски прасето. Да живее България никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и грабежи на народа.
22
3
 
3
 
! Отговори
Моля! преди 1 седмица
Моля Прокуратурата и Съда да направят процеса срещу Банкова открит и да се излъчва онлайн, за да види целия цивилизован Свят каква абсурдна Прокуратура и Съд си имаме в България! Какви смехотворни обвинения изсмукани от пръстите, само и само да държат Банкона далеч от митниците да не им пречи на схемите, че вече залови стоката им за 7 милиона долара!
21
0
 
2
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 седмица
Какво смехотворно и абсурдно обвинение! Вие подигравате ли се с народа с тази шнформация, която му поднасяте бре?! В прокуратурата да не страдат от шизофрения???
20
0
 
5
 
! Отговори
Помощ! преди 1 седмица
Принуждават ме да съм шеф и да взимам по-голяма заплата! Ама на какво прилича това, бе?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Таквоз чудо не бех чувал - зорлем да те повишат ! Щото в колектива ,където работех , също зорлем се чудеха как да ни понижат - без Шефа и обкръжението му от 2-3 ??? Сичко е наред у булгерия , ни са тревужети , пийте си редовно апчетата кат мени
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Партия Пудел може да ни бъде полезна пред евроатлантическите партньори, за да покажем борбата с корупцията, контрабандата и наркотрафика, които досега ни спираха за влизане в Шенген по суша. България постига огромен успех с борбата с корупцията, ако за първи път има осъдени висши политици, чиновници, които ни спираха по пътя ни към Шенген и Еврозоната. Имаме полицейски шеф, шеф на митницата, трафикантите в ареста. Липсават само техните началници от корумпираната българска власт.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре,ли сте?
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ХИТРО ! Да я обвиним в принуда,да има някакво обвинение все пак,защото най-първото ще се окаже грешка и ще отпадне !?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В статията са дадени просто приказките, при това в неформален разговор, на защитата на обвиняемата. Защо решихте, че е истина и даже го коментирате?
14
1
 
17
 
! Отговори
Зевс преди 1 седмица
Аз не бих имал нищо против да ме командироват далеч от жената, да ме повишат и да ми вдигнат заплатата :)
13
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Някоя мравка не е ли настъпила :)
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Божееййй! Костов прати всички капепейци и митничари по други граници, за да им развали каналите и никой не се сети, че е извършил престапление! От Калотина - на Малко Търново, от Кулата - на Доранкулак! Който не му харесва - хе, там в канала прокарват канализация, да влиза в канала при хората, а не да си избира митница! Никой не му е сменил длъжностната характеристика - само работното място! Дай сега до пенсия на един стол да изкара!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво да кажат командированите жандармеристи по границата? Действителна принуда! За Главчев да не говорим - няма не искам! То, затова президента трудно намира премиери - всички си знаят правата, само Главчо Будалата!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До чичо денчо, 1-во не във всеки трудов договор има подобна клауза, 2-ро извънредните обстоятелства може да са основание за заповед за полагане на извънреден труд, възлагане на други, не включени в длъжностната характеристика дейности, но не и за едностранна промяна на клаузите на договора, и 3-то невиждам нещо извънредно да се е случило през последната година в държавата, та да бъде прилагана подобна клауза към държавен служител
9
1
 
24
 
! Отговори
ДАНС преди 1 седмица
Имаме още данни за престъпна дейност, госпожата си е позволявали дори да им плаща заплати без изричното им съгласие!
8
5
 
10
 
! Отговори
чичо денчо преди 1 седмица
До Анонимен 3 Във всеки договор последната клауза е свързана с ИЗВЪНРЕДНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА,при които прекия ръководител има право на промяна!За това той носи лична отговорност!Тук проблема е,че редови митничари дето си папат на воля сега изведнаж си губят хранилката!А на една заплата е загубена работа!Като в прочутата клетва:"На едната заплата да останеш дано,гиди *** такъв!":)))
7
0
 
19
 
! Отговори
ХАХА преди 1 седмица
По-смешно нещо не сме чели скоро!Да те съдят за това,че си повишен без твоето съгласие!!!ДЪНО!!!
6
7
 
14
 
! Отговори
разпасана държава преди 1 седмица
Е, по-голяма простотия не бях чувал. Ами то така всеки шеф на фирма може да бъде подведен под отговорност ако постави (принуди) на по-ниска, или по-висока позиция, не дай си Боже- уволни, свой служител. Има си трудови правни отношения, нямат работа ДАНС, Манс и сие в тези дела. Ако служителят не е съгласен, може да напусне, може да съди за обезщетение, или връщане на позицията, която е заемал, наема адвокат и съди работодателя...ама това чудо- прокурори да те подвеждат под отговорност?