Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
10
 
27
 
! Отговори
Даа преди 1 месец
Поредния изгорял пакет с помощи.Колко станаха?-300,400,500,600 милярда?
167
12
 
29
 
! Отговори
До смешник 166 преди 1 месец
То и в момента има партизанска война в Украйна етническите руснаци трепят "славните укропи"! Прошка няма, твърде вероятно докато руската армия стигне до Харков партизаните да са го изчистили от укропаплачта.
166
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харков пада! До Киев, колко километра са?
165
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна няма човешки ресурс! Русия го набира от Куба до Непал! Има много приятели! Вече и китайци има!
164
8
 
12
 
! Отговори
До166 преди 1 месец
Ква партизанска война те гони бре несретник,в Афганистан е пълно с чукари и дупки,тук е равно като тепсия пък и е на една ръка разстояние или идеална мишена за ония ти ми страшилища ФАБ1500
163
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но защо? Нали герои Украини се редяха на опашки пред военните окръжия? И нали загубите им са 31 хил души, срещу половин милион руснаци? И нали онези вече нямат техника, оръжие и боеприпаси, а всички натовски държави са готови като една да влязат в боя за цивилизацията? И милиардите помощи дойдоха. Защо сега се говори, че няма армия?
162
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
161
3
 
22
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
да де, ама то номерът е в това - да ги държат в шах на 1000-км, и същевременно да ги редуцират по ускорената процедура (в спешен порядък) и навсякъде. Това в момента е по-важно от мат - за него има има време, не се бърза ...Щат не щат, укронациститите (а и не само те:) подскачат според камшика...(в случая - под разнообразна форма - Солнцепек, ФАБ, Кинжал, Оникс, Искандер, и т.н.)
160
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До По бързо - рушистанска копейко безаналогова, пий си хапчетата и ракийката и легай до магарето на сламата да нанкаш!
159
3
 
27
 
! Отговори
Аааааа преди 1 месец
Глей ги ти тия руснаци какво правят с лопатите.
158
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Партизанска война. Доказано ефективна срещу окупатори. Афганистан ги изрита русите . Давайте като тях.
157
22
 
11
 
! Отговори
Учителя преди 1 месец
Айде бе ....какво стана? Нали за три дни сме Киев...за две седмици Вашингтон? А се мотате още на 20 км от границата три години...
156
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как става тоя филм,уж руснаците имат над 500 хиляди жертви а украинците едва 30 хиляди а пък в крайна сметка имали огромна липса на човешки ресурс,някой яко послъгваше досега ама в крайна сметка истината е на път да излезе,а тя е,загубите на украинската армия е поне трикратно по голяма отколкото на руската!
155
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Факт145 - Абе ти да не живееш в този блок? Да не видя и самолета който я изпусна?
154
27
 
17
 
! Отговори
Путеландия преди 1 месец
Безаналоговата Русия с Безаналоговите оръжия се оказа Безаналогово оакана до ушите и Безаналогово презряна и отритната от цивилизования свят.
153
8
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Абе тоя блок по едно време споменаха, че е нацелен от свалена ракета. Той се срути след това, имаше поне 100 човека до него. Същата работа като небостъргачите в Ню Йорк 2001 година. Само че там ги нацели самолет, тука ракета.
152
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрофашистките фенове във форума да стягат сумките и да заминават в окопите при любимите им укропитеци ,че няма пушечно месо !
151
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай Дрън 122 - Да, и го назначиха го на поста секретар на съвета за сигурност на руската федерация.
150
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ядрената подводница БЕЛГОРОД е базирала торпеда на апокалипсиса в атлантика, срещу американското крайбрежие! за какво нато ми дрънкате? янките са по ниски от тревата!
149
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците да рязват главата на наркомана и приближените му от киевската хунта и да се приключва в мъчението!