Полякът Хуркач отстрани Федерер от "Уимбълдън"

Двубоят е продължил час и 49 минути
Обновена: 7 юли 2021 20:52 | 7 юли 2021 20:44, Анисия Иванова
13
Полякът Хуркач отстрани Федерер от "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС

Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на тазгодишното издание на турнира, след като загуби от поляка Хуберт Хуркач с 3:6, 6:7(4), 0:6. Федерер, който имаше доста проблеми с контузии от началото на 2020 година насам, не успя да се противопостави на 22-годишния Хуркач, който показа страхотна игра, за да победи своя идол, само ден след като отстрани втория поставен в схемата Данийл Медведев, съобщи БНР.

Полякът, който днес дебютира на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, беше много солиден в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като в същото време успя да вземе подаването на Федерер веднъж и да поведе в резултата. Швейцарският маестро отговори подобаващо в началото на втората част и дръпна с 3-0, след което обаче Хуркач се отново вдигна оборотите и навакса изоставането си, след което се стигна до тайбрек. В него полякът показа по-добра игра и се наложи със 7-4, което се отрази негативно на Федерер и той нямаше отговор за отличната игра на съперника си в третия сет, в който носителят на 20 титли от Големия шлем не успя да стигне до нито един гейм.

Статистиката подчерта предимството на 14-ия поставен в схемата Хуркач в двубоя, продължил час и 49 минути игра, като той реализира 10 аса и общо 36 печеливши удара срещу 12 непредизвикани грешки. Полякът проби опонента си общо пет пъти и спечели 79 процента от точките на първи сервис.

По този начин Хуркач се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем, където в петък ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини или Феликс Оже-Алиасим от Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Федерер се мъчи и почва да се излага.Идват младите и му показват мястото на пенсионер.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 Ти си кон с капаци. Затова не я виждаш.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 На пръв поглед е така. Обаче тенисът е бизнес. А бизнесът има нужда от СЕГАШНИ звезди, а не бивши. Така, че в момента когато ФЕДЕРЕР, НАДАЛ, ДЖОКОВИЧ залезе, новата звезда вече ще е изгряла. Комерсиален Свят, кво да правиш.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ху Ху ще смачка този надут Джокович.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, но този Федерер не е вече онзи Федерер. Не можеш да тичаш на 40 като на 30 и реакциите също се забавят, пък и толкова непредизвикани грешки направи, че в един момент не издържах и минах на друга програма.
2
6
 
8
 
! Отговори
мачкай Хуркач преди 2 години
не само го отстрани а и го направи смешен !
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Федерер яде хурката