Властите в Австралия отново погнаха Джокович

Баща му твърди, че тенисистът пак е арестуван
Обновена: 10 яну 2022 11:29 | 10 яну 2022 11:29, Нели Христова
117
Властите в Австралия отново погнаха Джокович
Снимка: БГНЕС

Само няколко часа, след като съдът отреди Новак Джокович да бъде пуснат от имиграционния център, в който бе задържан заради проблеми с визата си за влизане в Австралия, тенисистът отново беше задържан.

Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е арестувала отново в опит в крайна сметка да го депортира под специални правомощия, наредени от имиграционния министър на страната.

Още по време на заседанието премиерът на Австралия - Скот Морисън намекна, че дори съдът да се произнесе в полза на Джокович, граничните власти могат отбово да анулират неговата виза.

И очевидно нещо подобно е на път да стане, защото полицията е нахлула в офиса, където се помещават адвокатите на сръбския тенис шамион.

"Единственото, което мога да кажа е, че искат отново д ахванат Ноле. В момента той е с адвокатите си в стаята, в която бе и по време на изслушването. Тепърва обсъждаме следващите си стъпки", заяви неговият брат Джордже пред медии в Сърбия.

Все още няма официално съобщение от страна на австралийските власти, но думите на премиерът Морисън се оказаха истина и визата на Новак Джокович може да бъде повторно отнета, въпреки решението на съда.

Всичко е в ръцете на министъра на миграцията Алекс Хоук, който има правото да вземе ново решение за анулиране на визата на Джокович и неговата депортация. Подобно решение вече ще е без право на обжалване.

Очаква се развитие по темата, а няма да е изненада, ако в крайна сметка Новак Джокович бъде депортиран от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
12
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Поздравления. Това е самата истина. Работих по проучването на находището за литий, там залежите са колосални. Изгубиха възможността да го крадат от Афганистан и се насочиха към Сърбия. Натискът е огромен, започнаха да тероризират и избиват сърбите в северната част на Косово. Също така бях в Лепосавич, там християните са корави хора, ислям-краварите са безчинствали и избивали мирно население, но са получили отпор.. Днес се развяват стотици сръбски знамена. 12 камбани бият всеки кръгъл час.
48
11
 
9
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...какво общо има "голяма" корпорация, която искала да произвежда литий в Сърбия, с участието на Джокович в тенис турнир ? Пълна глупост! В Австралия просто правилата и законите важат еднакво за всички!
47
18
 
10
 
! Отговори
Какво преди 2 години
...общо има Сърбия, с участието на Джокович в Австралия? Щом си в чужда държава, ще се съобразяваш с тяхните правила и закони! На кой му е хрумнало, че цяла Австралия трябва да се съобразява със сърбина! Мисля че направи голяма грешка!
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мешайте Григор изобщо в случая,защото няма нищо общо,тук става въпрос че голяма корпорация е притиснала Сърбия да преработва литий на Балканите в тяхната държава ,това е мощна корпорация и акции там имат австралийски управляващи.Не бъдете ограничени ,злопаметни това ,че един баща защитава сина си ,си е негов избор и има право да каже каквото си иска,било то за Григор ,било за който и да е.Не сме в детската градина
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аахахахах тия правят всичко възможно никой нормален повече да не им стъпи в koчината
44
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покрепям Ноле и Сърбия!
43
21
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Мисля ,че този път Ноле се изложи! По-добре да изпъква на корта, отколкото с някакви измислени скандали! Трябва ли да си припомним каква кампания проведе бащата на Ноле срещу нашия Гришо, когато го хванаха с Ковид на турнир в Сърбия ?
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОНЕЗИ ОТ ВАС КОИТО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ ЩЕ НАСАЖДАТ ОМРАЗА НА БАЛКАНИТЕ ОЩЕ ДЪЛГО НЕКА ИМ КАЖА ,ЧЕ ТЕЗИ ВРЕМЕНА СВЪРШИХА И ТЯ ПРОПАГАНДА НЯМА ДА МИНЕ!НЕЗАВИСИМО ОТ ИМЕ,РЕЛИГИЯ,ЦВЯТ НА КОЖАТА,ДЪРЖАВА ,ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА БАЛКАНИТЕ СА БРАТСКИ НАРОДИ И ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ.ДЖОКОВИЧ Е ЖЕРТВА НА КОРПОРАЦИЯ КОЯТО ИСКА ДА ПРЕРАБОТВА ЛИТИЙ НА БАЛКАНИТЕ И ТОЙ Е ПРОТИВ,АВСТРАЛИЯ Е ВЪТРЕ В ИГРАТА С ПРЕМИЕРА СИ!
41
7
 
22
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Поредният пример за диктатурата на демократите. Политически преследвания, отнемане на правата и свободите, полицейщина, терор. Единствено поради това , че е известен и светът е на негова страна, все още не са го "самоубили" с 7 изстрела в тила, както хиляди подобни случаи. Човечеството вижда, разбира и отхвърля този гнет. Джендай-античовеците загубиха войната с добрите, достойни хора. Мир и просперитет, материалното на заден план. Хвала Ноле, хвала друже
40
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите са мекерета. Българите и те не стават
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ПОДКРЕПА ЗА СЪРБИЯ СРЕЩУ РЕПРЕСИЯТА НА БАЛКАНСКИ ГРАЖДАНИН И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ ШАМПИОН
38
4
 
13
 
! Отговори
Тия преди 2 години
Още не са разбрали, че Викторианската епоха е свършила.
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на съседите,подкрепа
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле е победител при всички случаи!
35
2
 
24
 
! Отговори
мак преди 2 години
Най-виновни са тези, които са му издали виза. Нали за да я получиш си има изисквания и условия, щом са му я издали, значи всичко с него беше ок. Явно искат да го елиминират от турнира.
34
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович не се поддаде,ясно разбира какво следва и в двата случая той печели .Нека да се нахакат хубаво австралийците ,цял свят ги гледа и ги плюва,вчера американски граждани им заявиха да не търсят помощ ако китай нахлуе в Австралия,Ноле стана още по голяма звезда,а най хубавото е че държавата им плътно зад него и от началото казаха,че е на политическа основа,вероятно заради Риу Тинту
33
13
 
8
 
! Отговори
Алексия преди 2 години
Австралийците се иэложиха много, сами обеэцениха турнира си!!! Станалото станало - все пак се отнася эа тенесист номер едно в световната класация!!! Трябваше всичко да е по дискретно!!! Направиха го эа смях пред целия Свят!!!
32
4
 
22
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Австралия е много, много особена държава. И общо взето, не става за добър живот за европейски или американски хора. Няколко пъти съм бил там като екипаж. Имаме платени места за нощуване, на готвача ни му взеха бурканчетата с подправки. Не е шега. Някакъв техен закон ненормален си имат, че не допускат подправки от други континенти.
31
2
 
16
 
! Отговори
Чакайте бе преди 2 години
Той не иска да имигрира в Австралия, а да играе на АО.
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите вчера казаха,че ще обединят всички общини където има сръбска общност в Австралия ,а те са много там и са от дълги години,дори кенгурарата се уплашиха ,че ще ги нападнат,смятали ги за примитивни ,австралийски ***