Ноле пак се оплака: Заболяло го, че баща му не е на корта

Сърджан бе заснет държащ руски знамена
30 яну 2023 14:32, Нели Христова
59
Ноле пак се оплака: Заболяло го, че баща му не е на корта
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович призна, че "го е заболяло и него, и мен", след като двамата взеха решение баща му да не бъде в ложата на сърбина за финала на Аустрелиън Оупън заради противоречията, предизвикани от снимки с руски знамена, едно от които с лика на Владимир Путин.

Сърджан Джокович отсъстваше от бокса на Ноле в спора за титлата в Мелбърн срещу Стефанос Циципас на "Род Лейвър Арена“, където Джокера се поздрави с 22-и трофей от Големия шлем, с което изравни досегашния водач в класацията Рафаел Надал. Мястото до майката на Джокович, обикновено заето от Сърджан, бе празно.

"И двамата се съгласихме, че ще бъде по-добре да не бъде тук. Това нарани много както него, така и мен, защото това са специални, уникални моменти, който кой-знае дали ще бъдат повторени отново. Не беше лесно за него. Видях го след мача и той не беше в най-доброто си настроение и състояние, да кажем. Беше щастлив да ме прегърне, но виждах, че изпитваше и лека тъга. В крайна сметка завършекът е щастлив", каза 35-годишният Джокович, чийто баща не присъства и при полуфиналния успех на сина си над американеца Томи Пол, след като бе заснет да позира с фенове, държащи руски знамена, едно от които с лика на Путин.

Междувременно завърналият се на върха в световната ранглиста при мъжете Джокович заяви, че се надява да бъде отново на корта след месец време, но "не е сигурен" колко бързо подколянното му сухожилие ще бъде напълно възстановено. "Не съм сигурен, ще направя няколко медицински прегледа в следващите няколко дни. След това ще имам повече яснота. Към днешна дата все още съм заявен за участие на турнира в Дубай, който е след един месец. Надявам се да се завърна на кортовете след няколко седмици. Нека видим, ще говоря с медицинския щаб и след това ще вземем решение", коментира той за АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма пък да играя, щото тати не *** гледа!
48
2
 
8
 
! Отговори
😀&#1 преди 1 година
Като обичаш путин, заминавай за чукотка. Подкрепящите международния тероризъм нямат място в цивилизованите държави.
47
9
 
11
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Ле ле, какво става защо плювате този велик спортист, а и баща му. Вие не сте добре. Мразете сигурно и себе си.
46
11
 
12
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Типични сърби, се ля ни ята и наглостта им са безгранични.
45
8
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Всичко е планирана...стратегия момчета и тръбенето за...травмата и т.н. "скандал" с баща му. Назад в кариерата на Нолето,такива случаи са...десетки и явно му помагат да преодолява...психически стреса в тежките турнири.
44
5
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Зеленски и тенис ли играе вече?? Тоя вярно е навсякъде...
43
10
 
11
 
! Отговори
Off преди 1 година
И мен ме боли, че сърбежа го болело. Да възпита баща си как да се държи.
42
4
 
13
 
! Отговори
Сърджан Джокович преди 1 година
Григор е виновен. И Зеленски. Синът ми е прероденият Спартак. Новият Христос.
41
8
 
10
 
! Отговори
До Калоян преди 1 година
Зеленски е доказан лъжец, не е ли така? Не помниш ли, когато миналата година излъга, че е с отрицателен писиар тест? После излъга, че са го изгонили, защото не е ваксиниран. Отказа да каже дали е ваксиниран или не т.е. уплаши се да заеме мъжка позиция. Да не говорим за циркаджийското поведение на корта. Неведнъж и дваж се прави на контузен, а след това лети с 200 и се разчепва по корта. Баща му е същата стока.
40
7
 
8
 
! Отговори
Сръбски неволи преди 1 година
Все някой им е виновен - кой ни ср в гащите!
39
3
 
11
 
! Отговори
Наш враг е преди 1 година
всеки приятел на наш враг....... Русия винаги толерира Србия за сметка на България
38
2
 
11
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
На вашите дисплеи - пример за подвеждащо заглавие, целящо да направи "правилната" настройка над населението. А то, в над 60% от случаите чете само заглавието, извадено от даден контекст, и нищо друго. "Заболяло го"... Един вид - този превъзнесен тенесист пръска лъжи наляво - надясно. Но нито е превъзнесен, нито говори лъжи. Направете разликата, ако беше написано "Заболя ме, че...", както е правилно в един цитат, а не "Заболяло го", което преизказно наклонение често срещаме в жълтите медии.
37
10
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Когато отидеш на гости,спазваш правилата на домакините.В Австралия Русия и Путин са нежелани.Снимката до руското знаме си беше явна провокация и Джокович много разумно качи баща си предсрочно на самолета за Сърбия.Сърджан вече знае,че сръбските номерца в Австралия не минават.
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 34 Че никой не е спирал баща му да присъства е ясно, но публиката щеше да го освирква. Близко е до акъла.
35
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя си мисли, че светът се върти около него, семейството му и Сърбия. Ще го разбере, че не е така, но след време.
34
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не го е спирал да присъства на финала. Стига се правиха на ощипани моми. Сърбите са си путинисти, толкова си могат, това правят.
33
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърни никому неизвестни журналисти хулят победители??
32
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички надупкани сега съжаляват като виждат как невакснатия мачка както никога досега. Браво на Новак, най-великия тенисист.
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си вземе ТЕЛК тоя ***, ако иска от мъка!
30
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието е отвратително и цели да предизвика подигравка и пренебрежение към велик спортист. В този случай бумерангът си казва думата- изпитвам погнуса към некадърната журналистка, написала статията!