Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До 84291Ами логиката е такава!Ама когато ставах промените , спомням си всички около мен приеха "новата" политика на преустроиство на обществото и икономиката!-СЕЛСКО СТОПАНСТВАО И ТУРИЗЪМ!!!!Спомняте ли си!Ами сега децата им какво ще работят!!!!!!!Това глупост ли беше Или ....Та ,сега като дойде време децата им да работят за жълти стотинки!?!?Това е и моето дете!Така ,че имаме ли право да обвиняваме елита си.Та нали ние заложихме бъдещето си на вън от България!!
17
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ок, 30 лева нетно на час + бенефиции за над 25000 лева на година (като направя сметките и конвертирам в родни левове) и ... Ще работим заедно :)Иначе, защо ще се отказвам, за 5 пъти повече ???? ЗАЩО ?!??!?Бъгларите миели чинии за по 8 евро на час. Ем, да, ама в България, тея чинии ги миеаха за 8 евро на ден.
16
1
 
27
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Плоект "Български кариерен форум" е изпълнен и отчетен успешно. Финансовата хапка е усвоена.
15
4
 
42
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сина ми се роди във Франкфурт ( и слава богу..след раждането неотлъчно беше с нас...срещу смешните 150? наехме стаята с 3 легла...нямаше изкукали санетарки да го налагат с бутилки в главата - като в България)Кого се опитват да излъжат мутробизнесмените с полуизпраните пари? Нали си имате Гинка пазарджиклийската - тя ще ви оправя!
14
2
 
44
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Бизнеса - каквото си надробихте, сега ще го сърбате! Дайте дялове от фирмите си и ще се върнем. Ако не ви отърва си внесете Германци или Австрийци да ви работят за по 500 лева.
13
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди малко прочетох статията "в случай на война мобилизират всички от 18 до 55 години", затова сега бързам да се върна. Завърших информатика в Германия и работя в момента, ама не пука, ще зарежа хубавия си живот и ще се върна за да умра за Бойко Борисов. Бързам, идвам, чакайте ме!!
12
1
 
30
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Разбира се ,че такива ми ти заглавия и работи ,показват ,че нищо не е сменено от 70 години насам! Не трябва да си толкова умен ,че да знаеш ,че тази работа с думи не става. И още повече в устата на крадци и мошеници!От такива хора може да очакваш да те окрадат , и последното нещо е да създадат честни правила на игра за всички и всеки от обществото! ха ха ха Това звучи като -елати батковото да ви окрадем! ха ха ха Ама гърмян заек е вече обикновения българин! ха ха ха
11
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До emigrantВ Германия много ли са работещи съдебната система и полицията?Защо тогава от подадени 1227 жалби от изнасилени и ограбени жени на гарата в Кьолн има само 27 престъпника осъдени?
10
4
 
40
 
! Отговори
stevensoooon преди 6 години
Трябва поне 300 политици,300 магистрати,3000мафиота и техните изчадия да пукнат и тогава се връщаме!
9
3
 
68
 
! Отговори
84291 преди 6 години
Върнете се, защото и на нашите капиталисти са им нужни роби. Вече няма кого да експлоатират,. Вече няма кого да унижават. Вече няма кого да ограбват. Вече се налага да работят негодните им деца. Вече са нелеа любовниците, и балдъзите да се захващат за труд. Дойде Видов ден, другари капиталисти. Преди много години препроръчвах да препрочетете баснята за кокошката, която снасяла злятни яюца. Защо не могат да си внесат работници? Кой ще дойде за жълти грошове да се претрепва и да го унижават?
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ми дойде време за пенсия ... тогава може да се върна, ако я има още България.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия некъдърници връзкари и тем подобни ще се доизнесем закриваи държавата и никакво връщане всеки човек е човек а не според клюката закриваи държавата и да се изнасяме до един писна ни от тия закриваи държавата
6
3
 
55
 
! Отговори
emigrant преди 6 години
направете ПОНЕ работеща съдебна система и полиция в Бг
5
2
 
64
 
! Отговори
Българи в Берлин преди 6 години
Отговор към бизнеса! Ако се самообесите всички ще се върнем.
4
0
 
66
 
! Отговори
Петра преди 6 години
Да, някои ще се върнат.....а други ще заминат.... Но тук се говори само за специалисти с висше образование--- а кой ще работи останалата работа? И за каква заплата! За 600 лв.никой няма да се върне!!!
3
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали щяха да си внасят швейцарци, немци и малтийци да им работят защо не си внасят нали българина е некадърник назначавайтe си сега ромовете да ви бачкат .
2
0
 
75
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Да не би бизнеса в Берлин да ги канеше тези Българи и за това да са там?Когато бизнеса в България стане като бизнеса в Германия тогава Българите ще се върнат без никой да ги агитира.
1
1
 
52
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Ха-ха-ха!!!!