Путин: Смисълът на живота ми е да дам всичко от себе си за Русия!

Руският президент официално встъпи в длъжност за четвърти път
Обновена: 7 май 2018 19:51 | 7 май 2018 14:45,
296

Снимка: Reuters

Владимир Путин встъпи днес официално в длъжност като президент на Русия, съобщиха световните агенции, предаде БТА.
Още по темата
Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.

"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", заяви той след полагането на клетвата.

Преизбран през март със 76,7 процента от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител.

"Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", каза Путин на церемонията по встъпването в длъжност. Той се изрази в подкрепа на надеждното обезпечаване на сигурността на Русия, за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество с всички държави. 

Путин представи "Русия за хората" - страна, която дава възможности за реализация на всеки човек - като ключов ориентир на своята политика. По думите му Русия трябва да бъде съвременна, динамична и смело да посреща предизвикателствата, които ѝ отправя времето. Да даде повече поле за изява "на предприемачи, учени, хора на изкуството и всички, които се стремят към обновление".

Държавният глава изрази увереност, че Русия ще пробие в редица сфери, благодарение на своето "свободно общество", което възприема всичко ново и е отворено към напредък, което отхвърля несправедливостта, застоя, бюрократичната безжизненост и всичко, което пречи на хората да разкрият пълния си потенциал за реализация.

Встъпването му в длъжност бе известено с 30 оръдейни салюта. След като положи клетвата си, Путин, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, отиде на Съборния площад. Там той прие рапорт на командира на Президентския полк, който премина след това пред президента. Церемонията след това продължи с преминаването на почетния кавалерийски ескорт - 21 конника в униформи от времето на Отечествената война през 1812 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
5
 
11
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Путин- и само за още пет години ще ви оправя окончателно.
139
15
 
17
 
! Отговори
Кики Пънчев преди 5 години
Тази статия кара соросският слугинаж да зеленее и да се запенва.Нека обирането на пяна от гагите започне СЕГА!
138
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РусофилЯ кажи за друг президент в друга страна да е избиран с над 70% за 4ти път ?
137
13
 
19
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Да пожелаем здраве и нови успехи в отговорната и трудна роля на новия Президент!Най-успешният и харесван световен лидер,избран с 76% в безпрецедентно честни и прозрачни избори!
136
13
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Човек който твърди, че:"Писмеността дойде в Русия от македонската земя.." не задължава нищо освен презрение. Колко българин трябва да си за да величаеш подобен тумор!
135
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди путин - 4 руски милиардери.2018 г - 106 руски милиардери. Най-уникалният руски милиардер и личен приятел на джуджето е ... виолончелист. По думите на джуджето - бил много добър свирач.
134
6
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Също като у нас - с други мащаби!Руските олигарси - не са милионери, а милиардери! Всички са приятели на Путин!Неприятелите - той отдавна ги "оправи"
133
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 142Да точно. 4 милиарда фалираха и изчезнаха по времето на мандата на БСП и Орешака :)) Правилен пример даваш ...едни и същи са !
132
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 144Е нормално е.Путин с 40 а Баце с 4 милиарда.Все пак Русия е огромна и богата страна а Ганьовстан е миниатюрна задунайска губерния.
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 135.България е обвързана с Руски национални договори .КАТО ГОРУБСО, НЕФТОХИМ, АЕЦ КОЗЛОДУЙ, В ТУРИЗМА ИМА И ЧАСТНИ/ при частните и друго/
130
10
 
8
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Още след втория мандат на Путин - сп.Шпигел писа, че личните му авоари вече са 40 000 000 000 ?...колко е прибрал по-късно - знае само той!Сили Сибири - народное достояние!
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 140Бъркаш се . Едните са лапатт на чуждаа държава. Другите са Българи .А ти си просто поредния палячоо, който няма доводи да защитии чуждата си визия.
128
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен12270 милиарда-при 144 милиона население4 милиарда при 5 милиона население
127
11
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
По жалки от българските русофили са само българските русофоби!
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До **** 136Ето го и тоя.Не е нужно да си счетоводител ,за да се разбере колко богатство има Путин.
125
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 124Далеч по добра идея имам. Национализация на Нефтохима и изгонване на руските фирми от България.
124
8
 
8
 
! Отговори
**** преди 5 години
До122Ти да не си му счетоводител на Путин,че знаеш,че има 70 милиарда,и като ви казва човек,чче пишете свободни съчинения,вие се сърдите.
123
9
 
12
 
! Отговори
Позор преди 5 години
Като чета тука по долу какви глупости и лъжи се пишат за Путин и Русия,разбирам защо сме на дъното.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127Ами вслушайте се. Ще измрете по бързо.
121
11
 
9
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
Само показваш колко си необразован. Много пъти съм го писал ще го напиша ПАК. Не ни е виновен запада и демокрацията, винаовен ни е прехода който не го направихме на време. Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Словения и те бяха в соц. блока, ама сега са на светлинни години пред нас. Все търсите проблема в разни конспирации, как американците или германците искат да съсипят българската икономика. И да знаеш преди '89 целия соц. блок хранеше руснаците.