Българи извадиха 18 млн. лева за 5 от ятхите на Джеймс Бонд

Повече хора от средната класа си купуват лодки
Обновена: 5 авг 2018 13:44 | 5 авг 2018 07:45, Камелия Цветанова
107
Българи извадиха 18 млн. лева за 5 от ятхите на Джеймс Бонд
Снимка: Reuters, архив

5 от любимите яхти на Джеймс Бонд са продадени миналата година на българи за общо 17.5 млн. лева. Малко от тях могат да бъдат засечени по родното Черноморие, защото собствениците им предпочитат да летят с тях по вълните на Средиземноморието заради по-добрите климатични условия и прекрасната инфраструктура, изградена за луксозните морски лимузини.

Това каза за "Труд" новият представител за България Никола Костов на известната в цял свят марка Sunseeker, след като британската компания обяви, че се завръща на нашия пазар. Произвежданите от нея яхти в Пуул, Дорсет, са участвали в четири последователни филма за Джеймс Бонд.

Сред феновете на марката са Кими Райконен, Луис Хамилтън, Никол Кидман, както и Еди Джордан, който освен известен състезател по моторни спортове и телевизионен водещ е и един от най-големите фенове на яхтинга със закупените до момента свои 7 лодки Sunseeker.

"Конкретно нашите яхти могат да бъдат купени само от хора с възможности, но все повече хора от т.нар средна класа си купуват лодки. Повечето от тях първо си наемат, но с течение на времето се запалват необратимо и преминават към покупка. Голяма част от тях ги отдават под наем, когато не плават с тях. България все още е далеч от страните с традиции в яхтинга, но има тенденция хората да го припознават като най-добрия начин за почивка", посочи Никола Костов.

Скоро започва сезонът на яхтените изложения. Първото е в Кан от 11 до 16 септември, а следващото в Монако от 26 до 29 септември за супер луксозни, мега лодки с над 30 м дължина.

Британската компания е с главен офис в Лондон и 41 представителства в над 20 държави в Европа и Северна Африка. Приходите й за миналата година достигат над 200 милиона паунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: яхтиЧерномориелодки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Тук една заплата от 3000 4000 лв би се равнявала на една заплата в Англия от 2000 2500 паунда там е по-скъпо но стандарта им на живот е много по добър там няма толкова гладуващи и роби работещи за 500 лв в ес един от тъя събиращи кофите с камиона взима 1000 евро дори в една Гърция минималната е 1000 евро бг е последната по стандарт на живот и покупателна способност в ес
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречената средна класа, която уж трябва да е опората на пазарната икономика, в годините след 1989 година, почти изчезна. Затова много бързо промениха определението за средната класа като го базираха на средни по доходи, за да го има този базов стълб на пазарната икономика. Само до преди 15-20 години определението за средна класа започваше с това, че не са наемни работници. Сега това го няма, няма и средна класа.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуАми заслепени от подскачането и ревовете, които се повториха много странно по абсолютно същия начин при някои "революции" никой не се хвана на работа. Всъщност никой и не знаеше какво да прави освен да подскача и да чака "запада" да го покрие със злато. Единствените държавници, които имахме бяха "комунистите".
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се сравнява Сащ Англия и бг затова и тук има средна класа всички бачкатори с дребен бизнес с доход под 10000 са си средна класа
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Тук не става въпрос за евтино или скъпо а за показване на "положение".
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бг средната класа са всички с под 10 000 заплата така,че има тук не е нито Сащ нито Англия и тнт
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ... до ГошуОще помня кога запалихте партийния дом как оттам се изсули некъф никъквец, който беше откраднал нещо от сградата и се хвалеше пред камерата как "му дошло много добре". Може и ти да си бил тоя... Спомнете си какви сте ги вършели по това време и после врещете че комунистите биле откраднали всичко ...
43
1
 
4
 
! Отговори
42 преди 5 години
ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ НЕ СА СРЕДНА КЛАСА. ПОД СРЕДНА КЛАСА И В ЧУЖБИНА СЕ РАЗБИРА ХОРА СЪС СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ, СОБСТВЕНИЦИ НА ДРЕБЕН И СРЕДЕН БИЗНЕС, ИЗОБРЕТАТЕЛИ. ОБЩО ВЗЕТО СА В КАТЕГОРИЯТА ДОХОДИ ОТ 50 ХИЛ ДОЛАРА ДО 500 ХИЛ. ДОЛАРА НА ГОДИНА ИЛИ ДО МИЛИОН, РАЗБИРАЙ ЗА АМЕРИКА, КАТО ТАМ ИМА АДВОКАТИ, ЛЕКАРИ ИЛИ АРХИТЕКТИ, КОИТО ПЕЧЕЛЯТ И ПОВЕЧЕ, НО ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СА ИНДИВИДУАЛНО ТРУДЕЩИ СЕ ПАК ОСТАВАТ СРЕДНА КЛАСА, А НЕ ИНВЕСТИТОРИ С ГОЛЯМ БИЗНЕС. У НАС СРЕДНА КЛАСА ДЕБЕЛО КАЗВАМ НЯМА.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купи яхта за 3-4 млн и чакай да я платиш с отдаване под наем, да не говорим че пристанищата където могат да я обслужат не са толкова много и обикновенно места няма. "Парко местата" се отдават на концесия за 10-20 години по определени правила и трябва или да имаш мнооого пари , или да си 3-то поколение яхтажия.Яхта, скъпа кола или "кемпер" се взимат под наем за една седмица в годината и ти е много по евтино.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бг 5 10 процента са свръх богати взимат от 5000 до милиарди другите са средна класа но вече повече стават не средна класа а бедни и мизерия едвам оцеляващи месеца особено пенсионери с 200 пенсия безработни и такива на минимална 500
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В средната класа няма наемни работници. Богатите наемни работници се наричат работническа аристокрация и може да получават и десетки хиляди месечно, че и повече. Средната класа са средните бизнесмени, а дребните бизнесмени с месечен доход от няколко хиляди не са средна класа. Средна класа може да са и някои писатели, музиканти и т.н. с по-високи доходи. В България средна класа няма, освен ако към средната класа не причислим и мафията.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ... до ГошуНемахте време за преходи, понеже палихте и разграбвахте партийния дом като кокошкари. После другите дето направиха както им се искаше прехода биле крадци и разбойници.
38
5
 
1
 
! Отговори
До 36 и 38 преди 5 години
Средна класа и в бг си я има просто доходите им не са милиони а 500 1000 лв балъци са тия които мислят,че знаят всичко отворете нета и вижте значението на думата средна класа
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До ... до ГошуЕ па кат подскачахте по площадя да викате "кой не скача е чирвень", кой и как да направи "прехода" ?
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСКАМ ЯХТА КАТО НА АБРАМОВИЧ, АНГЛИЙСКИЯ СТИЛ НА БОНД НЕ МЕ КЕФИ НЕЩО.
35
5
 
11
 
! Отговори
До ... до Гошу преди 5 години
Прехода го направиха ***, като тези дето сега искат пак да бесят ... Навремето те национализираха, за да има отрочетата им сега какво да приватизират ... Изпуснахме момента да се разправим с тях ... Румънците разстреляха Чаушеску, а наш Тошко младши го дават във Вип Брадър, за да гледаме как си сваля гащите, за да си покаже достойнствата ... !!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би Цецо шесте апартамента да се опитва да се прекръсти на Цецо шесте яхти?!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средна класа в БГ. :))))) Каква шега....
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Имах случай на авария. Електротехника беше се загледал в схемата и началството питаше какво толкова се тутка. Като му казах, че мисли отговора беше брутално първобитен - вика "какво има да мисли ами не работи". Всички са такива - от Най-големия до най-малкия "началник". Първобитни.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средната класа не е на заплата. В последните години се правят опити средните по доходи да се представят като средна класа и някои балъци се хващат на въдицата. В България средните по доходи са тези с 500-600 лева...