Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година

Населението в Африка ще е 2,5 млрд., а европейците – 450 млн.
Обновена: 3 окт 2018 06:47 | 2 окт 2018 22:04, Елка Василева
340
Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година
Снимка: архив, Reuters

Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050 г. ще са двойно повече. Експерти прогнозират, че през следващите 32 години в Европа ще се заселят между 150 и 200 млн. африканци. Това развитие ще създаде сериозни проблеми.

В момента на африканския континент живеят близо 1,4 милиарда души, а след 32 години броят им почти ще се удвои. Ако този демографски ръст не е съпроводен с бърз икономически растеж, бедността ще се разпространи като епидемия в цяла Африка, пише Дойче веле.

Според последното проучване на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс през 2050 година близо 40% от крайно бедните хора в света ще живеят в две африкански държави - Нигерия и Конго. Днес населението на Нигерия наброява 190 милиона, а всяка нигерийка ражда средно по 5 деца. Очаква се през 2040 година там да живеят 400 милиона души. В Конго в момента живеят около 80 милиона души, а до две десетилетия населението там ще достигне 200 милиона.

През 2050: 2,5 млрд. африканци и 450 млн. западноевропейци

На този фон известният познавач на Африка Стивън Смит, преподавател в университета "Дюк" в САЩ, шокира европейската общественост с една прогноза: през 2050 година в Европа ще са се преселили между 150 и 200 милиона африканци. Тези дни в Германия излиза неговата книга "Към Европа! Младата Африка на път към Стария континент", която лично френският президент Еманюел Макрон обяви за ключово четиво.

Пред германския седмичник "Ди Цайт" 61-годишният учен казва: "На Германия ѝ е трудно да се погрижи дори за мигрантите, които вече са тук. Същото важи и за Франция. От всичко това печелят политиците-популисти. И никой не мисли за онова, което ни очаква в бъдеще."

Стивън Смит твърди, че през 2050 година числеността на африканците ще достигне 2,5 милиарда. "Това ще бъде едно много младо население - две трети от хората ще са на възраст под 30 години. А броят на западноевропейците към този момент ще се е свил до 450 милиона. Тези голи числа вече предполагат, че миграционният натиск ще бъде чудовищен", казва Смит пред германското издание.

Той признава, че за него като американец е голяма изненада, че европейците игнорират демографското развитие. "Всеки, който прекара известно време в Африка, може ясно да го разпознае. И днес 40% от африканците са под 15-годишна възраст. Трябва да обмислим последствията от това. (…) Традиционната Африка вече я няма, днешните млади хора там изобщо вече не зачитат ценностите и правилата от миналото. Днес техните идеали идват от външния свят, чрез сателитната телевизия и интернет. В Африка е във възход една средна класа, която днес наброява около 150 милиона, а след 30 години ще бъде четири пъти по-многочислена. И тази средна класа ще стори онова, което - при сходни обстоятелства - би сторил всеки на нейно място: ще се изсели."

Една задача, която няма решение

Стивън Смит припомня, че когато през 19-ти век в Европа икономическият растеж изостана от демографския, близо 60 милиона европейци се изселиха в САЩ. Според него не е вярно това, че днес африканците бягат от родните си страни заради мизерията. "Всъщност риска да тръгнат към Европа поемат само онези, които са в по-добра позиция. Те са най-смелите в рамките на едно гигантско африканско преселение, което започва в селата, води към най-близкия град, оттам към столицата, след това към регионалната метрополия, а накрая - към Европа. (…) На фона на демографската експлозия дори най-почтеното африканско правителство не би било в състояние да построи достатъчно пътища, училища и болници, за да бъде в крак с ръста на населението. Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение", убеден е експертът.

Проучването на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" за ръста на африканското население също стига до тревожни изводи. Неговите автори препоръчват по-сериозни мерки за ограничаване на раждаемостта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още по темата: африканаселениеЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
13
 
! Отговори
gdp преди 5 години
НПО утре ще организира протест и ще се бори за поне днойно, т.е. 400 милиона, какво са 200 милионо. друг е върпроса, че на планетата едва ли има останали толкова бели!
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политици като Меркел са вредни за Европа.
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, браво - но комент. що само 200 милиона бе, милиард докарайте.
107
1
 
13
 
! Отговори
истинскш новини преди 5 години
Ето какво имаха предвид Глобално Затопляне - Европа става Африка, но като демогрофия, иначе климата остава същият и за бонус ще ви качиме още газа!!
106
4
 
7
 
! Отговори
до 226 преди 5 години
Европа вече е затрита, както в Библията се казва в Исая 40:15, но в оригинала на еврит, а не фалшивият превод на български или английски, гойте сме незначителни и допълнително сме тук за да служим на богоизбраната раса. Та Европа и гоъте й служат на един от тази раса и името му е Сорош.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М,дааа.Значи корените на нашите *** са от Африка.И те правят много деца и чакат други да ги изхранват и отглеждат.
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера нали писаха,че идва голям студ ,прогнозирано от НАСА.*** не мой издържа на зъзззз!
103
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да им спрат социалните помощи и безплатните лекарства.Цял живот всичко им е безплатно,свикнали само да правят деца и да не плащат нищо.Местните правителства трябва да бъдат насърчавани да затягат границите и да въвеждат глоби и принудителен труд за второ дете.То само със секс и гюбеци не става.Така или иначе ще умрат след известно време.Макрон е ясен-като види черни се хвърля да ги прегръща и целува.Най-вероятно пасивен хомо.
102
4
 
16
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Китайци има и в покрайнините на София, Илиенци, и държат цялата търговия на дребно из София. За разлика от София тук китайците НЕ държат нищо от бизнеса. Има богаташки синчета на китайски милионери които ги стрижем редовно, но без да им даваме възможности за нищо. Китайските туристи също доволно оставят пари и после на самолета. Тук няма нелегални, дори не си го помисляй, засичат те и те депортират, няма спасение
101
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА НЕ Е ПРОГНОЗА, ТОВА Е ПЛАН !!!!!ПЛАН ЗА РАЗВОДНЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ !НЯКЪДЕ ВЪВ ВАШИНГТОН СА ГО РЕШИЛИ !
100
5
 
14
 
! Отговори
до 215 преди 5 години
присмял се хърбел на щърбел, Австралия е колония та Китай, даже и вестниците ви вече са собственост на Китайската Комунистическа Партия и ви заливат с пропаганда, големите ви градове са по 35% и нагоре Китайски мигранти!!
99
3
 
7
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Ми заселвайте се и вие в Африка тогаз и сте квит
98
4
 
5
 
! Отговори
до 213 преди 5 години
това е нищо, но 2020 след подписването на пакта ивднат няколко десетки милиона, нали знаеш голумият поток е винаги началният и след това намалява. така, че до 2025 ще сме приели може би към 100 милиона. Който има дъщери и жена и няма пушки и мониции, не му завиждам!! иначе, това са политиците, на теория за които сме гласували, но това е само на теория.
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тия сметки излиза,че всяка година смятат да заселват по 5-6 милиона негера......
96
4
 
10
 
! Отговори
Ей-така преди 5 години
Мъка, мъка, след има-няма сто години, тук ще се разхождат някакви подобие на бледолики(въобще ако може да се говори за Бяла раса)!!!Единственото спасение, колкото и цинично да звучи, е нов, още по-силен СПИН, иначе ...
95
2
 
7
 
! Отговори
до 210 преди 5 години
така ли, вестник Труд 14 Юли 2018:"ООН одобри глобалния пакт за миграцията въпреки съпротивата на САЩ и Унгария"на Английски е "Global Compact for Safe Orderly and Regular Migration" и може даже да гледаш Могерини в Европарламента.Добитъкът го водят право към кланницата, а стадото е отвъд офцъи, толкова заспали, че и отричат, че пакта се подписва в средата на Декември в Макоро, т.е. остават броени месеци....
94
5
 
18
 
! Отговори
истината боли преди 5 години
Декември 2018 в Макоро ще бъде подписан "Глобалният Пакт за Миграция" - Тръмп и съответно САЩ бойкотират този договор на Глобалистите и няма да подпишат, това действие позволи и на Орбан и Унгария да откажат да подпишат. Обаче, ЕС и България ще го подпишат, с което фактически се слага край на България и Европа - първата вълна мигранти в ЕС от Африка след подписването ще е няколко десетки милиона!! До 2030 се очакват поне 250 милиона, с което местното население на Европа бива асимилирано!!!
93
4
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
африканците да се насочват директно към германия и франция, нали искат евтина работна ръка и подмладяване!
92
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да прави като вятъра на Орбан да сложи плюсче, който не иска-минусче.Вие сте.
91
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля,че е време един Орбан да заеме управляващ пост в ЕС.За какво е НАТО,като не се справя да охранява граници?За какво е администрацията и бреговата охрана,след като пуска нелегални,незаконни емигранти,вместо да ги хваща,осъжда и връща?Трябва една обща европейска армия,която действително да грижи за бедствия и проблеми на Европейските държави,а не хрантутници,които нищо не вършат в полза на европейските държави.