Българинът богатее! В края на септември – 862-ма милионери

Депозитите на богатите скачат, бедните теглят спестявания
Обновена: 8 ное 2018 12:49 | 8 ное 2018 10:45,
147
Българинът богатее! В края на септември – 862-ма милионери
Снимка: Facebook

Всяка седмица в страната се появяват по трима нови милионери. В края на септември броят на депозитите на граждани със суми над 1 млн. лв. в тях е 862, което е рекорд.

Само за три месеца милионерските депозити са нараснали с 36 броя, сочат данните на БНБ.

Най-голям ръст обаче има при влоговете със суми между 500 хил. и 1 млн. лв. Те се увеличават със 17,5% за година до 1508 броя, а общата сума в тях нараства с 16,9% до 1 млрд. лева.

На второ място по ръст са влоговете със суми между 200 хил. и 500 хил. лв., които като брой и като обща съхранявана в тях сума нарастват с около 16%.

Сериозен ръст от над 11% има и депозитите със суми между 100 хил. и 200 хил. лв. Оказва се, че най-много нарастват депозитите на хората с големи финансови възможности.

При по-малките влогове със суми от 20 хил. до 100 хил. лв. увеличението на спестяванията е по-бавно и е в рамките от 7% до 9% за година.

При по-малките влогове ръстът на спестените суми е още по-малък. Броят на най-малките влогове до 1000 лв. и общата сума в тях дори намалява.

Оказва се, че депозитите на богатите нарастват най-бързо, а бедните теглят от спестяванията си за да вържат семейния бюджет, отчитат още от централната ни банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, и разслоението ще се задълбочава. Бедните още по-бедни. Данъчната тегоба върху бедните ще се увеличи след 01.януари 2019 год. Данъци, данъци , данъци, инфлация и ръст на цените. Ясно очертана бедност. И това ще е битието на 60-65 % от населението - тегаво свързване на двата края. Ако някой мисли обратното нека опровергае със смислени факти.
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка и червените капиталисти ще обеднеят, но ще го усетят осезаемо внуците им след няколко поколения. Сега могат да се спасят на запад със скъпите имения, но те там бизнес не могат да почнат и само ще харчат готовите си пари. БГ бизнеса им е със затихващи функции. В един момент внуците им ще са на социални помощи в тези държави, редом до сирийци и афганистанци.
58
18
 
6
 
! Отговори
БИТКОЙН МИЛИОНЕР преди 5 години
До номер 61.Не знаех, че на 27 съм пубер. Не, не бълнувам, нито температура имам. Чета днес.бг от чисто новия си АйПад, който струва повече от месечната ти заплата и си релаксирам в хола на новата вила с прекрасен изглед към морето, която струва 500 хил. лева. Смятам да прекарам тук няколко дни, а после се запътвам в другия си имот в София, който също е с прекрасен изглед за 1,5 милиона. Останалите милиони съм ги инвестирал вече в един прекрасен бизнес... А ти какво ще правиш днес?
57
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите, уважаеми авторе, са разделени на две - едни, които стават богати и други, които обедняват още повече. Няма средна класа, а крайности. Това не е забогатяване на българите, а крайности.
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг,КОЙ ТИ ПЛАЩА?
55
22
 
12
 
! Отговори
БИТКОЙН МИЛИОНЕР преди 5 години
Животът ми се преобърна преди година след като продадох бит койните си. На 27 съм и спечелих 4 милиона долара. На Бит Койн форума, който беше наскоро бяхме само млади хора. Междъ 18 и 30 и нещо. Имаше още много млади милионери. Един 18 годишен беше спечелил 500 хил. долара. Един 32 годишен беше направил 12 милиона. Та, просто искам да ви кажа, че просто икономическите условия сега са такива, че може да се забогатее стига да си с достатъчно пъргав ум и да не се страхуваш да мислиш "извън кутията"
54
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Поздрав за всички българи с песента "Милионерче" на Тони Стораро!
53
1
 
17
 
! Отговори
wild horse преди 5 години
Това е процентът излязли на "светло",защото са уверени,че никой за нищо няма да ги пита в тази държава. Вземат се парите на Баневи,Арабаджиеви и т.н. и се преразпределят сред "наши" хора...ето пръкват се нови милионери. Цялата врътка се представя като небивал ръст в икономиката
52
0
 
4
 
! Отговори
Ohhaaa преди 5 години
Neka da stanat povece milioneri she ostane samo sofia gradit na milionerite
51
0
 
15
 
! Отговори
11 преди 5 години
Има и още едни 250 от парламента и над 10 000 общински съвтници които не държат парите в банки. В сивия сектор има много милионери..... които управляват държавата ако това е държава вече..
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторът пак чупи ***. Какъв българин бе галфоне, богатее шайката, а народът го чака кошмарна зима.
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен пример за фалшиви новини спуснати от банки, министерства и т.н.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На затова не искат да плащат нормални заплати - трупат си милиони !чак искат да внасят чужденци ,та белким им работят без пари изобщо .Как гърка плаща 1000 евро на чистачка в сем. хотел ? а нашия 500 лв в хотел 5 звездибългарина е най-алчното с-во на Земята !
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали открадените европари трябвада се изперат, нормално.
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилният термин е компресия на националното богатство. Активите на бизнеса стават пасиви защото няма здраво и право работоспособно население което да превръща това имущество в активи. Имаш например нива и я продаваш защото няма кой да работи.
45
0
 
13
 
! Отговори
Oooohhhhaaa преди 5 години
Ama imali oshte dase krade
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само толкова ли са висшите партийци - потомци на заслужили мандраджии с раздадени куфарчетата!? Назначеният елит явно се е окрупнил чрез самоизяждане. Той на друго не е научен освен да се храни с жива плът и страданията на подопечните му роби.
43
0
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Епа то като се краде лесно се става милионер! Лошото в случая е че крадът наши пари! *** ко да се напраи! Така като гледам на никой не му и дреме за това! Дано поне да остане нещо и за нас по-малките хора, че инак зле!
42
2
 
15
 
! Отговори
ГОСТ преди 5 години
Само аз обеднявам с всеки изминал ден , ясно не съм българин.
41
2
 
17
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
ВСИЧКИ МИЛИОНЕРЧЕТА СА ОТ ГЕРБ-БИВШЕ СДС И ПАТРИОТАРЧЕТАТА....ВСИЧКО КРАДЕНО,КРАДЕНО И ПАК КРАДЕНО--ГЕРБЕРАСИТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ--ТОВА ТУК Е ТЕРИТОРИЯ--ДАЖЕ И БЪЛГАРСКА НЕ Е-ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИЯ Е ПРОДАДЕНА НА ЕВРЕЙТЕ И ТУРЦИТЕ...!!!