Ужасът в нацистките лагери: Над 10 млн. жертви на Холокоста!

Светът си спомня за най-тъжния ден в съвременната история
Обновена: 28 яну 2019 09:24 | 27 яну 2019 20:30, Петя Славова
568

Светът си спомня за жертвите на Холокоста. Денят е един от най-тъжните в съвременната история. За ужаса в нацистките лагери и за спомените на жертвите свидетелстват много мемориали.

На този ден светът свежда глава пред паметта на 6 милиона евреи – жени, мъже и деца, избити от нацистите по време на Втората световна война, припомня Bulgaria ON AIR.

На 27 януари преди 74 години съюзническите сили влизат в концентрационния лагер "Аушвиц-Биркенау“, където се натъкват на ужасяващи гледки.

Въпреки че годините минават, спомените не избледняват, а са по-живи от всякога. Свидетелства за ужаса са много мемориали. Един от тях е сгушен на хълма Сион в Йерусалим и напомня за еврейските жертви на Холокоста.

Той е изграден през 1949 година в подземие с шест стаи. Стените му са покрити с надгробни камъни, които напомнят за преживения ужас. Мемориалът се финансира предимно от частни дарения. Но не е много известен сред туристите. Оцелели от лагерите са дарили затворнически униформи и други предмети.

Според различни източници общият брой на жертвите на Холокоста е много по-голям и достига до над 10 милиона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко десетилетие увеличават избитите с 1милиоче след 100години ще кажат че са измили 20милион
178
0
 
2
 
! Отговори
Българин отново преди 5 години
Фриц Хабер е създателят на Циклон Б. А той е евреин!
177
1
 
3
 
! Отговори
Соня преди 5 години
Между другото, те са си възстановили тези 10 млн след Втората Световна. При тях всичко е вътре, не правят аборти, раждат и увредени деца и не правят секс за удоволствие.
176
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BREEE GOLQMA ZAVERA TIQ EVREI GOLQMA MAFIQ OT XILQDI GODINI SVETA QDAT
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ZNACHI PRI 5 MILIONA EVREI IZBITI 6 I OTDE LI SA TEZI 6 MILIONA V IZRAEL
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
XOLOKOSTA DELO EVREISKO KOMUNIZMA DELO EVREISKO I DO DNES V IZRAEL JIVEQT V KIBUCI KOMUNI PROVERETE KO NE VQRVATE
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA FONA NA IZBITITE 50 MIOLIONA KITAICI I 20 MILIONA RUSNACI A MOLQ IZMISMENITE XOLOKOSTCI SE POZASRAMETE MOSCHENNICI GADNI
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
IMA DOKAZATELSTVA NEOSPORIMI CHE VEREITE SYZDADOXA XITLER IIZBIXA SVOITE XAZARITE XAIDE STIGA LYJI I TORMOA NAD SVETA
171
0
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Широко известни са разследванията които показват, че не е възможно в тези "газови камери" с дървени паянтови врати да бъдат убити толкова много хора, при това с газ който е главно за стерилизация и за да убиеш някой трябва буквално да го инхалираш няколко минути.Умират много хора в лагерите и ги заварват така, снимат ги в тези видеота съюзниците, но не казват, че заради техните бомбардировки на жп линии и пътища, ВСИЧКИ са били лишени от храна и всичко останало.
170
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 186 Верно бре не сме славяни!Само незнам ,защо цар Симеон Велики още през 9век обявява славянския за официален език на царството!А във редовете на Вермахта действително е имало армии от славяни,предимно пленици от Червената армия!Хърватска праща по-малко от хиляда доброволци,просто не е имало желаещи!
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
XLOKOSTA EVREITE GO NAPRAVIXA I IZMISLIXA NE IM VQRVAITE TE IZBIXA SVOITE
168
3
 
11
 
! Отговори
До 183 преди 5 години
1. Българите НЕ са славяни. Славяни са онези, на които Българите дават писменост - от словен, демек, този, който може да чете и пише! 2. Хитлер не е мразил никой. Воювал е с онези, които са го нападнали първи, или в случая с Барбароса, които са щели със сигурност да го нападнат по данни на разузнаването. И в редовете на Вермахта е имало хиляди славяни, като сърби, чехи, словаци и хървати.
167
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А колко са избитите в българските комунистически лагери?Някои са пращани там от следователи евреи!
166
3
 
12
 
! Отговори
Учен от БАН преди 5 години
Как така 10 милиона? Искате да кажете 10 МИЛИАРДА! Аз, като учен го знам! 10 милиарда евреи бяха!!!!
165
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много националисти в тоя форум! Чак е плашещо.Обаче забравят, че националсоциализмът на Хитлер е бил и ПРОТИВ СЛАВЯНИТЕ.
164
0
 
11
 
! Отговори
горките евреи преди 5 години
Айдее,пак се започна!Аман,бе!
163
3
 
10
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 5 години
До House M.D.Не си прав, Холокоста не е измама. Измама са спекулациите с броя загинали. Измама са и причините.Евреите не спират да бучат и да им излиза пяна на устата, защото "виновника" непрекъснато трябва да бъде сочен. Иначе току-виж хората се запитат - "Кой аджеба се нагуши от Холокоста?" 11.09 в Америка и Холкоста са едно и също нещо. Избиването и ограбването на евреите при Холкоста е поръчано от ЕВРЕИ!
162
6
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Как загиват хора при неслучило се събитие?Отдавна беше доказано, че Холокостът е измама.
161
13
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Малко забележки за размисъл1. И до сега не се знае колко са били Немските Концлагери както за депортирани Евреи и други низши раси, така и за СССР военопленници2. Като безплатна работна ръка много концлагеристи са ползвани при изграждането на секретни обекти - в края на работата са ги принуждавали да "ЗАБРАВЯТ"(с куршум в главата) а след това документацията е унищожавана пак от съображения за сигурност.3. В някои от лагерите са извършвани експерименти над хора - документация по принцип липсва
160
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреите никога не са надвишавали 6-7 милиона от периода 18 до 20 век. Какви са тези фентъзи филми незнам. От тези милиони после има над 3 милиона оцелели. Въй тези големиносковци живи да ги оплачеш.