Тела плуват в Нил, хора са изгорени живи... клането в Судан

Военните изнасилват, бият с камшик, стрелят по всичко
Обновена: 8 юни 2019 17:48 | 8 юни 2019 16:00, Нели Христова
103
Тела плуват в Нил, хора са изгорени живи... клането в Судан
Снимка: Reuters

Тела плуват в Нил, военните стрелят по болници и изнасилват лекарки, трупове се отнасят на тайни места. Това  е само част от ужаса, който активистите в Судан преживяват през последните дни.


Пред The Independent, те твърдят, че дузина тела са били извадени от Нил и откарани на незнайна локация, а 101 души са загинали след протести в цялата страна.

Според Комитета на лекарите в Судан във вторник военнослужещите от групата за бърза подкрепа (RSF) са извадили поне 40 трупа от реката. Други свидетели са видели с очите си как активистите са били застрелвани и хвърляни във водите на Нил.

Според очевидците военните стреляли по болници в Хартум и горели палатки на протестиращи. В някои от тях е възможно да е имало хора, които са изгорели живи.

Медик, който пожелава да запази анонимст, споделя, че е видял как армията изнасилва седем лекарки, както и протестиращи жени.

Въпреки че Комитета на лекарите в Судан твърди, че хиляди са ранени, а 101 са загинали, според Здравното министерство на страната, починалите са "не повече от 46".

"Като кървава баня", така протестиращите определят агресията, която изригнала в последните дни. Други оприличават събитията на "клане", а Хартум на "призрачен град, скован от страх".

"Това беше клане. Не можех да преброя умрелите. Спешните кабинети се препълваха. Видях хора, заливани с куршуми. Войници, които бият протестиращи с камшици... Когато стигнах до покрива видях дим. Горяха всички палатки", казва 33-годишният активист Хусам Хилали.

37-годишата Раба Силва вижда, как двама от съмишлениците й са простреляни в крака и стомаха.

"Имаше едно малко петгодишно момче, което стоеше при нас. То е изчезнало и се страхуваме, че е изгорено живо, защото за последно е видяно как тича към палатките, които военните подпалиха", разказва тя.

По думите й армията щурмувала болницата няколко пъти и стреляла по всичко - хора, коли, стени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
8
 
! Отговори
ERICH преди 4 години
До Няма как/ /Ама за нас ли говорите.Та ние имаме поговорки от вида"Не искам ,аз да съм добре,а съседа да е зле"има и друга "Ама кой ти извади ококото-Брата ми,брат ми, а сега разбирам защо толкова дълбоко е извадено"Когато ги казвам на чужденци ,те дълго не могат да ги разберат
49
7
 
11
 
! Отговори
Баба Меркел преди 4 години
Илати, илати в Дойчестан и щи ви нараним напоим, ши ви дадем дрехи и апартаменти.
48
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега тук ще напишат, ча пак Бойко е виновен...
47
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Боко миротвореца. Само в Африка дето не е ходил, но явно си знае че ако отиде няма да се върне жив.
46
5
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Членска карта 7Може вече да е направена съответната снимка с подходящ фотошоп.Детето в случая момиченце,те предизвикват по -силни реакции,трябва да е облечено в бяла разкъсана рокличка, да прегръща одимена парцалена кукла,задължително да е босо с "изранени" крачета и едри сълзи да се стичат по омазаните му бузки.Картината е затрогваща и само изверг няма да се просълзи.Както знаете там има подходящи режисьори,сченаристи,оператори,както и съответната масовка.Може да се чуват изстрели ,стенания ,а в далечината да се издига тлъст черен дим
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една водородна бомба му е макята.
44
11
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Тела плуват в Нил, хора са изгорени живи... клането в Судан""Този номер с телата е много стар и изтъркан.Даже преди години беше приложен съвсем близо до България.По време на метежа срещу Чаушеско, в град Темишоара,бяха извадени тела от моргите на градските болници,подходящо аранжирани,нанесени рани посмортен,поляти с по няколко банки кръв и сцената е готова за неолиберални журналисти и фотографи.Тълпана вижда кръв,повярва на стъкмистиката и събитията влизат в желаното русло
43
10
 
19
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
До Waffen SSДа! Скоро ще се появи някакво детенце(момиче вероятно), което ще ни залее със сърцераздерателни подробности на чист английски език!
42
2
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До НаблюдателАма то тук няма протестиращи.В блатото е топло,смрадливо и уютно.Нарича се неолиберална демокрация,в случая партокрация
41
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
До НаблюдателПо-скоро, няма протестиращи! Професионалните протестъри са в немилост, единственият готов да плаща за протести в България е доволен от ситуацията... Електричеството му се продава на перфектна цена, сега и завод за самолети ще си построи с наши пари!
40
6
 
22
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Няма много не филтрирана и не манипулирана информация за Судан,но по всичко личи,че е направен някакъв опит за"запролетяване" и затова сега неолибералната преса лее крокодилски сълзи.Много ми прилича на прословутото търсене на ОМП на Садам Хюсеин,което са оказа няколко торби със стара изкуствена тор.Почти същият почерк имаше и в Сирия,когато "белите каски" разпръскваха и взривяваха снаряди и варели с БОВ, а след това надаваха вой,че това е дело на Асад.Нещо много прилича на съшито с бели конци
39
3
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Добре сме си тук в България, нямаме армия и няма кой да бие протестиращите.
38
3
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
Не, петрол няма, но са на изгодно място! Геополитика!
37
8
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 4 години
До България в NATO и ЕСНамесете се, що стоите по диваните! Последните намесили си хамериканци ги влачиха по калдаръмите на Хартум!
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага чукнах в гугъл и какво да видя "богатата на петрол държава" защо ли не ме изненадва? Хайде време е за демокрация и бомби
35
4
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Нормално,шопски ценности
34
13
 
7
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Това е дело на злодея Путин. Ще трябва НАТО да се намеси.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Со рос идна канонада.
32
12
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
Ами Русия строи рафинерии там сега и подкрепя местния диктатор... също така Wagner Group има мн сериозно присъствие. Това руски намници. Правете си сметката какво се случва. Под този диктатор хлябът се е вдигнал 3 пъти тази година само а готивото поне двойно. Също диктаторът редовно ходи на разговори в Москва. Когато ботушът натисне, надежда всяка тука оставете.
31
6
 
6
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Да са ни честити новите самолети, удобни за стратегическата схема на САЩ. Наспахте ли се? Хайде, измийте си очите сега.