Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо след като е толко хубав американците ползват ф18?Както и да е нали сме им марионетки ако кажат и тия витловите п51 мустанг ще се купят.Нали и ББ каза тва -"каквото кажат големите шефове извън българия..."
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КонстатацияЯвно Сорко си отглежда пъпеш-политолози!
17
2
 
10
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
Ние наистина сме члЕнове, затова ни пробутват пробити корита!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кого си мислиш, че заблуждаваш? Даже на един не много умен матрял е ясно, че ако на бедна страна като България някой благожелател и подари съвременен разрушител, тя ще фалира само за няколко години, тъй като не е по силите и да поеме поддръжката и консумативите.Повтарям, ако ни подари един-единствен.А тук ние купуваме 16 броя на цена, многократно превишаваща цената на един разрушител. Поддръжка, обучение, въоръжение, консумативи в пъти надхвърлящи тези на дистровъра.
15
1
 
17
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Явно Сорос започнал да си отглежда пъпеши политолози?
14
2
 
20
 
! Отговори
Един преди 4 години
"България купува сигурност" - да де, като плащаш "такса спокойствие" *** мyтрите, пак си купуваш сигурност. Тук просто мащабът е различен.
13
1
 
23
 
! Отговори
Повтаролог преди 4 години
Едни и същи лица с едни и същи твърдения, станаха вече противни. Сороспилъкът се предава по телевизионно банков път.
12
1
 
27
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Политолозите са гоуема работа - тва самолети, хакери, политици, машини за гласуване - специалисти по всичко, от всичко им чаткат главите! Подаваш му една дума и може половин ден да ти говори!
11
1
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, обърнете внимание, че политологът говори за сигурност, а не за свобода.
10
1
 
35
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Къв доцент е тоя бре?!По скоро ми мяза на подгласник на мистър гей еуропа 2019 година...Промит мозък, повече от времето на социализма!
9
2
 
37
 
! Отговори
ined преди 4 години
Задача с повишена трудност: При залп от Турция със С-400 колко F-16 ще ни останат?
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да засилил се е някой да воюва с нас малки и бедни!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато говорите за "сигурност" посочете и заплахата! То няма такава, но нали трябва да се "усвоят" едни пари!
6
3
 
41
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Още пропагандатори ,които да ни обясняват каква "велика" сделка за краварските трошляци сме направили ще се изредят ли !
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте, богаташи! Платихте ли вътрешния дълг на САЩ?
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е казало момчето, без машинно гласуване избори се печелят лесно.
3
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетът още не е произведен, не се знае дали ще лети с тези модификации, може да минат още 10 години в тестове, още не са построени заводите в които ще правят модернизацията, халетат още се обурудват с техника, но за САЩ няма значение, те не ги ползват отдавна тези самолети, сигурното е само, че ще платим няколко милиарда за тях и ще ги получим може би след 8-10 години.
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този със сигурност само като си отвори устата и ти е ясно че е на хранилката на Герб !
1
6
 
45
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Купува купчина стари железа ,купува !!! За кеф на ,, Козяк,, и за обогатяване на момчето от с.Банкя...