Христо Монов: Български съдии разрушиха усещането за справедливост

Шефът на БХК не прави нищо, без да му се плати, отсече той
24 сеп 2019 10:04,
173

Най-много ме боли, че български съдии разрушиха усещането за справедливост, това е стълб на държавността. Ако няма чувство за справедливост, държавата ни се е разпаднала. Вярвам, че това няма да се случи, но тези хора нямат моралните качества да са там. Това заяви бащата на убития през 2007 г. Андрей Монов - Христо Монов.

В петък убиецът на 20-годишния студент Джок Полфрийман беше освободен предсрочно. Днес семейството на жертвата му ще внесе жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на убиеца на сина им.

По думите на бащата на Андрей Христо Монов пускането на осъдения за убийството Полфрийман е нарушение на закона от страна на съдиите Калин Калапкчиев и Велислава Иванова.

Още по темата

"Най-абсурдното е, че тези двамата работят в българския съд. От това по-абсурдно няма. Те не вземат мнението на официална българска институция, каквато е затворническата организация, а мнението на някакъв си Хелзински комитет", посочи Монов.

"Става дума за тежки зависимости, не просто за липса на морал", коментира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Според Монов БХК подкрепя Полфрийман, защото им е платено, за да го направят.

"Познавам председателя на БХК от 42 години, служили сме заедно. Този човек не прави нищо, ако не му бъде платено", заяви Монов.

Днес майката на Андрей ще внесе жалба за възобновяване на делото.

Христо Монов заяви, че се надява убиецът на сина му да бъде върнат в затвора. Той допълни, че иска да стане ясно как Полфрийман е убедил съда да бъде освободен от затвора.

Според бащата на убития студент затворът не е мястото, където човек се поправя, но е необходим, за да се гарантира на невинните, че престъпниците са далеч от нас.

"По този начин държавата ни пази да не станем жертви. Няма убиец, който да се е поправил. Просто няма", отсече Монов.

Той допълни, че семейството не е получило кръвнина от Джок Полфрийман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЪДИИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ КОИТО ВЪРШАТ ЯВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СМАЗАНИ ОТ БОЙ АКО НЕ И УБИТИ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
64
9
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Пронлемът на Фриимън е че е бил с нож! От страх е нападнал- винаги в повечето случаи убийствата се извършват от страх зз собственият ти живот-Но има и още проблеми с Джок- гледайте Ничия Земя с Фрииман-там той казва че на Рила пак е спасявал ром и пак е бил нападнат от 15 човека - За мен Джок има изкривено чувство за справедливост- Вживява се като Робин Худ с някакво изкривено съзнание за справедливост! Понеже е бил смотаня-к в семейството си -той е искал да бъде фактор и е намерил "почва"в БГ
63
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До зъб за зъб и око за- От кога *** повярвахте в Господ? Или по заповед на поп Киро /полковник от КГБ/?Ходи се кланяй пред пастърмата на Ленин и портрета на Путин!
62
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БУДА, ЧЕРЕПА , ОЧИТЕ !!! ТРИТЕ ЕМБЛЕМАНТИЧНИ СИМВОЛА НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ!!!!ВЪВ БЪЛГАРИЯ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ПОДЧИНЕНА НА ПРЕМИЕРА И ПРЕЗИДЕНТА И ЗАТОВА ПРЕСТЪПНОСТТА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА ТАМ!
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всичко отгоре Монов и днес е заплашвал съдиите от съдебния състав със саморазправа. Кога най-после полицията ще вземе мерки и ще го въдвори в съответното болнично заведение? Очевидно психиката му е разклатена.
60
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо и как да взимам страната на човек с налудничав поглед, който говори за конници на Апокалипсиса, че Господ отнел прекрасният му син от света, който не го заслужава, че синът му за 20 години достигнал до безсмъртието, за което някои се борели цял живот? Другарю Монов, седни с някой безпристрастен колега, направете няколко психотеста, направете си ЕЕГ, може нищо да ти няма. Погледни обективно на нещата, не от върха на своята камбанария.
59
7
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КАК МОЖЕ ДА ОЧАКВАТЕ СЪДИИТЕ, СЛЕДОВАТЕЛИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ НИ ДА НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ КОГАТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА Е БОЙКО БОРИСОВ!
58
2
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 4 години
Смешно или не защо ти казват една цена в началото за да ги пуснеш защо лъжат!Не може да ти правят ремонт и да искат накрая колкото си искат а защо тогава в началото ти казват някакви пари значи да те правят на глупав може а ти само да даваш пари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да не може да си изкара сам лиценз на негово име явно е имало проблем. А като се има в предвид и факта че е умрял, явно проблема е бил здравословен
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на бас, че българските съдии 90% са бесни комунисти!
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До62.На покрив се прави ремонт като се качиш на него, . не от долу. Да правиш ремонт на покрив, колкото цена на торта за рожден ден на бебе е смешно.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете как да се защитиш ако бъдеш нападнат от повече от 1 човек!Естествено с думи не може да стане защото явно те не се влияят от тях.Ако използваш сила няма начин да не поставиш под опасност живота им.Ако си хрисим и не искаш да ги нараниш тогава трябва да си готов те да те наранят.
53
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Монов е учил много и е със самочувствие на вечно правия. Все пак много е чел в Москва и в България. Щом е чел много винаги правото е задължително на негова страна !!!! Така си мисли предполагам. Другите който не са чели колкото него са прости.
52
7
 
4
 
! Отговори
И да пищиш... преди 4 години
...никой не го интересува. Докато не заведеш иск в съда в Хага срещу затворника и съдиите, взети заедно и ги осъдиш, нищо няма да се случи!
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нож в джоба е средство за самозащита. Другото десет души да гонят за бой един е агресия. И никой незнае кой какво носят в джоба. Освен това от това дело Монов прави някакъв актив , като забърква и партия
50
1
 
23
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Бащата на убитият ултрас е точно от тези с палатите. Той добре живее и просперира в тази среда. И именно той е с връзките и множеството съмнения за нагласен процес. Като например не приетият от съда запис от охранителни камери. Може да се види в нета.Такива хора не могат да повярват че нещо такова се случва и на тях. Сигурно и синът се е мислил за недосегаем
49
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ви пързалят.Защо никой политик не протестира, че пак пуснаха Митьо Очите, който, когато го простреляха получи лечение за стотици хиляди от държавата. Недостъпно за нормален човек.И безброй други случаи на съдебни нередности.В случая всичко тръгва от едно самозабравило се семейство с власт чиито проблемен син загива при меко казано дискусионни обстоятелства. А съдиите действа спрямо закона.
48
3
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Най страшното за тези 31 г Демокрация е-че Българи унищожиха българи- Не ни нападна чужд враг- нападнаха ни продажни алчни българи, 2 мил хора избягаха от тях- Всички институции се тресат от корупция схеми далавери- Няма нито една работеща система -всичко е в колабс-Гражданите с повече интелект- напускат Бг защото тук не може да се живее нормално! На къде отива БГ? Бг бизнес и властимащите са ослепели от алчност-те не виждат че до 5 г ще се сгромолясат на земята- робите свършиха-гражданите също!
47
5
 
17
 
! Отговори
ЦСКА преди 4 години
На мен ако ми скочат 10 дрогирани левскарчета ще ги намушкам всичките.Свобода за Джок!!!
46
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително жалко е, че бащата на Андрей Монов очевидно изпоилзва трагедията със загубата му за чисто политически цели. Всеки може да прочете мотивите на съда за предсрочното освобождване. Всички аргументи са чисто правни (не се споменава абсолютно нищо за БХК). За добро или лошо такъв е законът и ако на някой не му харесва може спокойно да говори за промени в него (на това му се казва демокрация), но не да обвинява съда в това, че го е спазил!