Трима българи и американец са убити при стрелба в Чикаго

Задържан за убийствата е съсед на жертвите
Обновена: 14 окт 2019 09:26 | 13 окт 2019 19:26, Анисия Иванова
238
Трима българи и американец са убити при стрелба в Чикаго
Архив: Reuters

Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго, съобщи Иван Анчев, генералният консулт на България в Чикаго.

От българското Министерство на външните работи потвърдиха, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани.  При нападението четирима са убити, а пети е в критично състояние. Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя.

Стрелбата е започнала около 17:30 часа местно време събота (1:30 след полунощ в неделя българско време). Задържан за убийствата е съсед на жертвите. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят й Том Ахерн.

Заподозреният е 67-годишен пенсиониран строителен работник. Той застрелял четирима свои съседи в дома им. След това се качил в апартамент на горния етаж и прострелял още една своя съседка, която е в болница в критично състояние.

Мотивите за стрелбата се изясняват. Арестуваният бил конфликтна личност и често се карал със съседите си.

Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те.

"Съседът отишъл в техния апартамент и открил огън по четирима души, които вечеряли на маса. Причините не са ни известни. Убил ги е всичките. Той е познавал всички в сградата, както и те него. Не знаем какво го е подбудило точно днес. Съседите му казват, че имал проблеми да контролира гнева си”, заяви Антъни Ричио от полицията в Чикаго.

Срещу него е имало оплаквания от съседи, включително за пускане на силна музика и "размяна на заплашителни погледи." Повечето от обитателите в сградата са имали проблеми с него в миналото, но със сигурност нищо толкова сериозно.

Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж”, обясни Анчев. "Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ”.

По думите му най-вероятно става въпрос за битово убийство, породено от психическото състояние на извършителя.

"Той е задържан, не е българин”, заяви генералният консул в Чикаго.

Изглежда, че всички жертви са познавали стрелеца, каза представител на чикагската полиция.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Чикагоубийствобългари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
7
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ало, римляните и другите българомразци, които драскат тук, не че храня особена любов към българите в Америка, ама ако за шум и силна музика се стреляше оправдано, тук отдавна трябваше да ви изпозастреляме заради шумните ви сватби и кръщенета.Така че по-полека с обвиненията към нашите сънародници. И други съседи са имали конфликти с убиеца и твърдят, че имал психични проблеми.Този път вината не е у нашите.А, САЩ е идиотска държава, в която всеки луд е с пистолет в ръка.
135
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Коментатор,връзката е ,това че *** си мисли,че се намира в България,а в САЩ ,има закони,и всички са длъжни да ги спазват,кой знае колко пъти,убиеца,ги е предупреждавал за тишина,но ***,като седне на трапезата и вкара три сливови ракии,става трапезен воевода,започва да пее ,патриотични песни,докато го накарат,да млъкне завинаги.
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Коментатор 160Това че не разбираш връзката между това какви са потърпевшите и това което се е случило показва колко ти е умственият багаж.
133
5
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Каква връзка има дали са *** или необразовани?! Убил ги е бесен човек без да имат вина независимо какви битови конфликти са имали. Сега убиецът ще се успокои до края на живота си в затвор и дума няма да промълви. А колко бой ще изяде хич не му е ясно.
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДанковГовориш за депотати, които "бяха" мафиоти или за хора в затруднено финансово положение, породено от факта, че икономиката ни е в таолетната в последните 35 години?
131
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите изнесоха простотията си чак до Чикаго.После някой друг им бил виновен.
130
0
 
2
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 152Има ги и такива семейства, но това е простотията, като няма кой да ти покаже пътя към човешките ценности и такива работи се случват.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех ако можеше, да ми падне една роторка и да подпукам махалата като има парти в 2 през нощта ... малееее!
128
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Всеки трябва да знае къде отива и какви са недостатъците на държавата.. И в крайна сметка - такава е съдбата на предателите.."Пич, не си виждал предател. Отишал да бачка в чужбина, защото с 380 лева не можел да оцелее в България, е толкова предател, колктото предател е дете, избягало от пияния си баща, който го е биел с колана и го е "потаковал" отвреме на време. Знам за предатели, отговорни за смърта на десетки българи, които са в парламента, ама те, предполага не се броят.
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Блокът на снимката ми прилича на някакво ромско предградие за несретници.
126
1
 
8
 
! Отговори
От Чикаго преди 4 години
Баш в Чикаго си се случва, на улица "Ървинг Парк". И там не живее ***. Живеят обикновени хора.
125
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** - до Чикаго и назад 100 години по-късно.За съжаление, простотията не се лекува.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой никога не отнема човешки живот просто ей така.Винаги си има причина.Въпреки че не винаги причината се посочва.
123
4
 
3
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Чак до Чигаго ли стигнаха нашите "българи" ве
122
3
 
1
 
! Отговори
fhr преди 4 години
..... невинни сънародници...*** ти сърцераздирателния коментар
121
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случката не е в Чикаго, а в предгардието Чиксън Гейт, намиращо се на коло 150 км от Чикаго. Нека бъдем точни все пак. Там живее всякакв от Източна Европа.
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че не пенсионираният поляк му е писнало от денонощният чалга-тормоз на набедените за българи, *** от Габрово.Четете и други сайтове - има доста повече инфо.Освен това ги е предупреждавал поне десетина пъти само този месец
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът ги е молил да пазят тишина и правилата не 1,2 или 3 пъти, а много, много повече.Писнало му е и ги е надупчил! Бай Ганчовците грешно разбират свободата като свободия, а демокрацията като анархия. Тук голям го вадят какви пичове са в Америка, а всъщност са едни мишоци там, бачкат като луди и са заробени с кредити до гроб.
118
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето това не е станало в Чикаго, а в Чикагското Столипиново - предградие, отдалечено на 149 км от Центъра на града.
117
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СТРЕЛБАТА В ЛАС ВЕГАС ОТ ПРОЗОРЕЦ ПО БЛИЗКИЯ СТАДИОН СЪС ОТКРИТ КОНЦЕРТ СЪЩО НЕ Е СЛУЧАЙНА!!!СТРЕЛЕЦА ПРЕДНИЯ ПЪТ СЕ ОПЛАКАЛ НА УПРАВАТА В ХОТЕЛА ОТ МУЗИКАТА ПРЕЗ НОЩА ИДВАЩА ОТ БЛИЗКИЯ СТАДИОН НО ТЯ НЕ СПРЯЛА И ТОЙ ЦЯЛА НОЩ ВИБРИРАЛ НА ЛЕГЛОТО В ТАК С МУЗИКАТА !!!СЛЕД ТОВА СЕ ВЪРНАЛ И ТОЧНО В 22 ЧАСА ВЕЧЕРТА ОТКРИЛ СТРЕЛБА И ГИ ИЗПОЗАСТРЕЛЯЛ НА СТАДИОНАДАЛИ Е РЕДНО ДА УБИЕШ НЯКОЙ КОЙТО НЕ ТИ ДАВА СИСТЕМНО ДА СИ ПОЧИВАШ Е СЛОЖНО ДА СЕ ОТГОВОРИ САМО С ДА ИЛИ НЕ ЩОТО ТОВА СИ Е ВИД ТОРМОЗ!