Ски курортите са пълни на 100%, основно гърци и британци почиват у нас

След Нова година ще дойдат и много македонци и сърби
Обновена: 30 дек 2019 08:54 | 30 дек 2019 08:54, Камелия Цветанова
59
Ски курортите са пълни на 100%, основно гърци и британци почиват у нас
Снимка: Булфото, архив

Ски курортите у нас вече са пълни и ни очаква много успешен зимен сезон. Това показват записванията за ваканции в Банско, Боровец и Пампорово-Мечи Чал, обясни за "Труд" председателят на Българската туристическа камара Георги Николов.

Още по темата

За големия интерес към ски почивките у нас говори и фактът, че ранните записвания за този сезон се продадоха на 100 процента, докато през изминалото лято цените падаха по няколко пъти, категорични са и туроператори.

Традиционно за коледните и новогодишните празници у нас пристигнаха основно гърци и гости от Великобритания, обясни председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Хотелите, които разчитат на английските туристи, са със 100 процента пристигнали гости, допълни и Николов.
В първите дни на януари се очакват македонски и сръбски туристи, заради официалните почивни дни в тези страни.

Руските гости също предпочитат този период, тъй като празнуват Коледа по стар стил на 7 януари.
Условията за ски в курортите са добри, благодарение и на многото инвестиции в оръдия за изкуствен сняг, обясни Николов.

През последните дни падна и естествен сняг, така че всички, които са планирали зимна ски ваканция няма да бъдат разочаровани, категорични са от бранша.

Българските туристи също вече резервират отрано и не разчитат на ваканции в последния момент, в зависимост от условията за ски. Причината е, че ако чакат последния момент, местата в най-атрактивните хотели вече ще са изчерпани, обясниха експерти. Голям интерес към ски почивки има от семействата с деца заради отстъпките за семейни карти и безплатните оферти за най-малките.

Децата до 7 години могат да ползват съоръженията в трите ни най-големи курорта безплатно.

От лифтовете на Банско могат да се възползват без пари и всички ученици в града.
И в трите ни курорта младежите между 7 и 12 години също ползват отстъпки в рамките на 40-50 на сто от цената на лифт картите.

Приходите от сектора и доволните туристи биха се увеличили, ако бъде изграден и втори лифт в Банско, категорични са от бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Митко преди 4 години
В тази статия няма нито едно вярно твърдение. Румен пак е прекалил с глупостите.
44
0
 
7
 
! Отговори
Дам преди 4 години
То хубаво е пълно с чужденци, но *** дето си е изпъкнал по 14 часа работа за 600лв нали знае, че накрая ще има резервации, но няма да има кой да му изпълни поръчките и да му работи.
43
1
 
2
 
! Отговори
До Тони преди 4 години
А аз преди няколко години отидох да празнувам 8 декември там и се заклек същото като теб.
42
1
 
7
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Преди 10год. работих за няколко месеца в Банско, и оттогава съм си казал , че кракът ми повече няма да стъпи там.
41
1
 
6
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Тия пак партенки пускат! Не знам за Банско, но в Боровец и Пампорово бях този уикенд - супер рехаво, не знам какво пият и пушат тези от "статистиката". Пак реклама на мутробетона по курортите ама нъц, не мерси. Карам си на Витоша и в Австрия. Цеко да ми го цъка :)))
40
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Дали няма да се разбягат след земетресението ?
39
5
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
До СкиороТи глупав ли си? Никой не си търси скиори - пълно е. Просто трябва още лифтове.
38
3
 
3
 
! Отговори
Бизнес стратегия преди 4 години
Пари пари пари париииииииии ДАЙ ПАРИ! ДАЙ! дай даййййй
37
1
 
25
 
! Отговори
Скиоро преди 4 години
Сезонната карта в Пампорово е1767 евро, В Италия-dolomiti super pass- сезонна карта(12 зони, 1200 км писти, 480 лифта)--890 евро. Търсете си скиори...............
36
1
 
17
 
! Отговори
не съм скиор, преди 4 години
затова не мога да взема отношение за Банско през зимата, но редовно ходя на джаз феста и всяка година си обещавам, че повече няма да стъпя в това алчно и зaдръстено село. После си казвам "може пък тази година да не е такава гaдория, еди-кой си ще забива, дай да видим" и пак се набутвам в това надценено, пейзанско място. Но мисля, че след тазгодишния фест наистина ще харча парите си другаде.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Киро златнияХахаха... Кире, я кАжи пак за хайлайфа там, да се посмеем на глас :)
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камелче, "на" 100 % се говори само на село в хоремага. Или "сто на сто" или "сто процента". Може би защото "процент" означава "на сто".
33
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е тази. Повечето, които отиват в ски курорта Банско, отиват да хапнат и понапият. И защо. Има толкова по - приятни места за тази цел. И сравнително по - евтини и качествени. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Ски туризмът в България е бошлаф работа.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Филип 14Да, хейтър смотан съм. Само дето опашката за лифта вече е стигнала до отсрещните заведения. Натисни стрелката да го видиш в реално време и движение. Ако си ходил там, ще знаеш за какво става въпрос. Само Мечи чал е празен, защото се вижда, че подготвят загражденията там. Още не е пуснат. Но той е и по-ниско от Пампорово.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Веско панамератаВеско, утре ако ти се наложи да искаш хляб, богат няма да ти даде, както и до сега, всичко от бедният си взел, той за това е беден. А иначе завист има и у бедни и у богати, ти на кой завиждаш ?
30
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Кой е пред фалит? Я виж във Фейсбук какво става. То са софри, то са пътувания, то е чудо! Иначе реват. Пред блока не можеш да паркираш. Хайде стига митове и легенди! Пълно с хора с наднормено тегло. В суперите опашки с препълнени колички! Жилища на бомбастични цени се разграбват още на "зелено". Граничните пунктове с Гърция задръстени! Всеки ден четеме за хвърлени от 500, до 40хил.лв.джобни пари на ало измамници! Хайде по-леко!
29
14
 
9
 
! Отговори
Киро златния преди 4 години
Абе хубаво си е на Банско. Много мадами, всичкия хай лайф е там, яко купон, живот и храна. Нищо не е скъпо, просто по- малко хора могат да си го позволим. Весели празници
28
16
 
10
 
! Отговори
Веско панамерата преди 4 години
Тука некви хора, само хейтят и завиждат. Най мразим завистливите ве ей. За това няма да имате никигиш пара. Поздрави от Бъндеришка поляна, на пура и Джентълмен Джак, е, взел съм си и силиконка, ей така за измежду ските. Да живеят богатите. Бедните бърже на пазара за евтино месо и зеленчуци.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВенчетоСамо така Венче, майната им на бедните, желая ви здраве. Желая здраве и на бедните, те поне са достойни, нямат какво да губят, нямат и какво да спечелят. Венче, под секрет да ти кажа, мъжа ти не взима 8000, а 12000, ама другите 4000 къта за себе си хахаха
26
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужна е една акция в момента, пълна проверка и задържане на хора, които харчат по 10 бона на седмица да разкажат от къде имат толкова пари, при условие че Народа е пред фалит!