Осем нови случая на коронавирус в България

Общият брой на болните вече е 51
Обновена: 15 мар 2020 20:37 | 15 мар 2020 17:01, Нели Христова
468
Осем нови случая на коронавирус в България
Снимка: БГНЕС

Осем нови случая с коронавирус са открити в България. С тях болните от COVID-19 стават 51 души. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тези 83 проби са установени 6 положителти пациента. В националната лаборатория са извършени 51 проби - 2 са положителни. Във Варна - 12 проби, 1 е положителна, но тя е към Националният център. В Стара загора са 16 - отрицателни", каза ген. Мутафчийски.

В лечебни заведения са приети само пациентите със средно тежка картина - 10 във ВМА, в Белодробната болница - 5, Пирогов - 1, Александровска - 1, в Плевен - 4, в Габрово - 2, във Варна - 1.

Генерал Мутафчийски специално обърна внимание на "пътя на варненския пациент+.

"В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона. От Барселона се прибира в София, след което със сухопътен транспорт се връща във Варна+, каза Мутафчийски.

"Ето за това говорим дами и господа", добави той, очевидно визирайки неспазването на препоръките за спиране на разпространението на коронавируса.

"Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най вероятно, защото като е пристигнал, е разбрал за какви мерки става въпрос - 5 години затвор и т.н.", каза Мутафчийски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След пазаруването през уикенда и мсовото струпване на овце накуп очаквайте заразените да са хиляди!
234
0
 
6
 
! Отговори
до Само да кажа преди 4 години
Хубав въпрос задаваш.Според мен тези, които опитваха да успиват населението и властите, бяха *** поръчани от някой си.... Покрай тях със сигурност после е имало и природно неостри последователи...Но е добре да знаем КОЙ плаща за толквоа опасна дезинформация!
233
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** бе братче. Испозаразил е сумати хора, без да мисли изобщо за никой. Аз живея в Испания и отмени полет и загубих пълната сума и не съжалявам. Ако през карантина та докажа, че съм положителна, поне няма да ми лежи на съвестта, заразяване на близки познати, на цял самолет и техните близки познати и т. Н. Отговорност и дисциплина се изискват, за да спрем тази напаст. Дано се справим, всички и обединени. Бъдете здрави!
232
1
 
14
 
! Отговори
Роналд преди 4 години
Не знам кой е създал вируса и дали не е природата, но Китай трявбаше по-рано да предупреди света, а не да праща ония доктор на ония свят....Също тгрябваше да си спре гражданите да не пътуват в чужбина.
231
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най вероятно, защото като е пристигнал, е разбрал за какви мерки става въпрос - 5 години затвор и т.н."-------Значи не се е явил, защото има симптоми, както излъгахте вчера, а се е явил съвсем рутинно.И сте му подправили изследванията?
230
1
 
4
 
! Отговори
съветник преди 4 години
Сетила се Германия да си затвори границите.Ще загубят най-малко трилион евро от заксънялата превенция.Но и по -зле можеше да стане, ако още се бяха помайвали.
229
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко затваряй границите! Само български граждани и то в задължителна карантина в хотели , палатки , каквото и да е, но с охрана. Докато не ни е пламнала чергата. Италия, милите горят. Испанците са следващите в ада. Бог да им е на помощ. Къса ми се сърцето за тези топли, хубави народи.
228
27
 
1
 
! Отговори
възроден буллгар преди 4 години
Ковид да ви тръшка и чума да ви мори, земетръси да ви тресат и огън да ви гори прокажените буллгари!
227
9
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Евреи антихристи, създадоха коронавируса.След него, ще ни чипират.
226
1
 
5
 
! Отговори
последни секудни преди 4 години
Германия затвори границите си!
225
25
 
6
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Аве тоя клоун с униформата явно си мисли, че всички са на заплата като него. Хората си пътуват по работа, той седнал да сочи с пръст и да държи назидателен тон. Вместо да каже "Горкото момче, наложило му се е да пътува точно тогава и точно до Бергамо". Егати прос тия военен...
224
1
 
3
 
! Отговори
плевню чехлев преди 4 години
на ВИ ЕСна ви толлерастииаз се притеснявам за бежанцитеи за отменения гееей-парад
223
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сега гледах Канал 1 тия са направили клип който изглежда като реклама на вируса. В държавните институции работят основно некадърници.
222
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ковид да ви тръшка и чума да ви мори, земетръси да ви тресат и огън да ви гори прокажените буллгари!
221
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без бързи тестове, не трябва да ги пускат. задължителна карантина изолирани. И не домашна карантина. Испания е като Италия преди седмица. Който мине оттам е болен. И аз не съм в България, но да тръгна да се прибирам сега, като имаме толкова случаи е подсъдимо. Пък и българската здравна система ако избухне заразата, обрича болните на смърт. Виждаме в Пирогов статистиката.
220
1
 
12
 
! Отговори
ами СЕГА преди 4 години
Започвам с това че не съм расист кой вярва кой не еднакво.... Надявам се че законите ще са и за малцинството и мнозинството в момента става дума за цялата нация...Ако се налага с сила нека бъде с сила за всички който не спазват карантината! Който е в Испания,Италия,Франция,Германия знае че е сериозно положението! Бог да пази България!
219
1
 
12
 
! Отговори
Китайската Проказа преди 4 години
унищожи Европа - Италия е като след Атомна Бомба - 368 умрели днес - Ултрагалактически Рекорд, 3600 новодаразени днес!! Време на Китай да им се търси сметка - къде е НАТО - това е Биологично Оръжие!!
218
2
 
17
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Имам познати работещи в Испания, 3буса хора, електрипари. В момента пътуват към Бг "щото кво да правели там 1 месец"... Имм и други познати от Германия също.. Гастърбайтерите се връщат, за да използват тези седмици кой да си ореже овошките, кой да стегне лозето... Кой да пооправи къщата.. А Годжи и Тиквоний ще ги чакат с декларации и писалка
217
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полетите спират повсеместно във вторник. Сега му е майката да си седите на задниците и това сериозно
216
2
 
9
 
! Отговори
до ББ ПП преди 4 години
Ако е вярно това и с липсващите маски, направо да си подават оставките и в затвора тези некадърници.От къде е информацията?