Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че спазваме ограниченията от страх пред смъртта, лозунгите на герберастките клоуни са лицемерие
223
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
А кога ще махнат и копчетата на глyпaвитe светофари на Фандъкова, от които също лесно можеш да се заразиш?
222
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Нови 5 случая ... "".........Нещата ако се задържат с тоя темп ... вие трябва да му целуватe ръцете и краката на Бойко.
221
1
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До До пижоНо можеш да изследваш ПОНЕ тези в инфекциозните отделения, нали?! Значи съм прав! Ако повторя думите на Мутафчийски, това ще е ФЕЙК новина, без значение от причинте.И кой е казал нещо за Макрон? Ето една фейк новина, която разпространяваш ти! :)
220
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама айде по бързо да стане като в испания, че ела да видиш в търговище..Пълно с хора,всичко работи..Управниците ще ни затрият за едните помощи, които не искат да дават на оставащите в къщи без доходи..След месец ще е късно.
219
3
 
6
 
! Отговори
ала–бала преди 4 години
Как ще коментирате или ограничите хората /,нямало заповед/ ходещи в църквите и целуващи една икона и ръцете на някакъв свещенослужител като че е Вашия Бог?Бог щял да Ви пази, но не пазите децата си и другите хора.Какъв е тогава Вашия бог ?Той по-добър ли е от Алах, от Буда от... може би от Зевс и стотици др. богове?Защо не защити хората ? .
218
0
 
0
 
! Отговори
До 237 преди 4 години
А ти защо си толкова задръстен !?
217
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо депутатите не се пратят в болниците да посрещат заразените?Нали имат имунитет!
216
1
 
8
 
! Отговори
До пижо преди 4 години
67 са регистрираните случаи ! Не може да изследваш цяла България ! Никои не може да каже точния им брой ! Нито в Бг,нито по света ! Толкова е абстрактно и динамично е всичко ! Но да кажеш,че Макрон е казал,че България е най-корумпираната страна в ЕС е подсъдимо вече !Дай линк за думите му !
215
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
затворете границите
214
0
 
3
 
! Отговори
До 232 преди 4 години
Опитваме се,но виж какво става ! Непрестанни упреци,обиди,подигравки,злословия срещу хората,които се опитват да ни пазят.А дефакто те правят същото,каквото прави целият свят !
213
0
 
2
 
! Отговори
jojo преди 4 години
3 млрд от ЕС домашни маски.
212
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия измряха сумати хора, в Иран измряха сумати хора, във Франция, Испания, Германия откриха сезона, вие още спорете комунисти и този бил платен, онзи бил не знам си какъв. Хайде да се стегнете малко. Всички имаме възрастни роднини, на които не им е дошло времето. От уважение към тях се стегнете. Дръжте се адекватно.
211
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
истината е 67 х 100 случая. Който разбира от вирусология, вече знае... Скоро ще е х 1000. След това ще намалява...
210
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фалшива новина ли е че няма нито ТЕСТОВЕ за ковид нито МАСКИ.поправка във ФРАМАР са по 2 лв маски които бяха по 10 стотинки.Фалшива новина ли е, че няма бързи тестове, даже няма тестове за населението ?не е.затова ще седим със близо 70 заразени, защото ако има тестове, ще се разбере истината и тогава ще натане паниката.Но това не е позволено. Затвор глоба бой и ковид
209
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Имали сме национален център по заразни заболявания. Пък вътре клиника по виросулогия , чудеса. Вместо шефката на клиниката да ни обясни за какво иде реч и как да се предпазваме. Тия излиза че са най големите специалисти по въпроса. Смях в залата.
208
5
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Аз пък не мразя комунистите, във всичките им варианти !Симпатизирам на китайските комунисти и от сърце ги моля, сда ни помогнат в тежкия проблем сега !!
207
3
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
бря бря как светят тея пагони. защо са му дадени само неговата либовница тиквоний знае. като стана дума за *** той кога се връща от израел и какъв го дири там? да не е настинал нещо и да ни го върнат в дървен сандък без милиардите? да даде малко отчет кой е продавал респиратори от резерва по 100 лева парчето преди броени седмици когато вируса вече върлуваше в европа. кой ще доставя сега нови респиратори които ще дойдат през ноември, китайски ментета втора употреба, уж само демонстрирали с тях ама в иран най засегната страна едва ли не ги ползват в момента. че и на седморна цена. аре тиква
206
1
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
ГЕРБ НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЕТЕ ...ЗАЕДНО С БСП
205
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези провокации,лъжеинформация,спекулации,обиди,мрънкане,демагогстване,които целят да вменят безиходица и паника в обшеството е оръжието на комунистите ,с което обаче те ще се самоубият !Пошло е в този чувствителен момент,в тази неизвестна за целия свят патова ситуация,тези изч***дия да използват политическите си намерения. България реагира така,както целия свят! Хората,отговорни за България са просветени от възможно най-компетентните хора в света,а тук разни анонимници тръгнали да дават акъл