Трета жертва на вируса у нас. Болните са вече 94

13 са новите случаи
Обновена: 19 мар 2020 09:41 | 19 мар 2020 08:04, Нели Христова
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови 13 случая на болни от коронавирус са регистрирани в България.

"Има промяна в броя на регистрираните лица, установени са още положителни и те са 13. Така общия брой на лицата, установени с коронавирус са 94", каза ген. Мутафчийски на редовния брифинг.

Има и трета жертва. Тази сутрин е починала възрастна жена, настанена в "Пирогов" с инсулт и коронавирус. С нея броят на починалите става трима.

"Разшири се и броят на областните центрове с установен коронавирус. Вчера от 332 проби, 13 са положетелни, сред които са и новите центрове Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас", каза ген. Мутафчийски. Той обясни, че случая в Бургас е непосредствено свързан с Банско.

Болната е жена на 39 години, която е била готвач в едно от заведенията. Прибрала се е преди седмица. Установени са 25 контактни лица. Жената е имала симптоматика и е приета в инфекциозната клиника на болницата в Бургас.

"Получихме и информация от посолството в Скопие, където двама граждани на Северна Македония, след почивка в Банско, са установени като положителни", обяви още генерал Мутафчийски.

Във ВМА се лекуват 11 души, Пирогов - 3, от които един е интубиран. Той не е с потвърден COVID-19, но е силно съмнителен по думите на ген. Мутафчийски. В МВР болница се лекува 1 човек, както и в "София мед" и Александровска болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: жертвикоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова лесно разменихме свобода за сигурност, че съвсем скоро ще загубим и двете, което явно е и целта.
11
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи при 1000 заболели 300 ще починат.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2"Но за момента 3 от 94 е доста неприятна статистика." - даже е "добре" - в Китай е толкова. В Италия в момента е 8%!!! и се покачва.
9
3
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Номер 2 няма ли така да те вкарат в затвора за паника,че и 3-те смъртни случаи са с усложнения от които два са на организъм с прекаран Инсулт и един,дето буквално е отишъл да почине в болницата дето се вика.Добре,че поне казват истинската причина за смъртта.А не ,че е в следствие.А такива паникьори като теб,директно в кариерата!!!
8
6
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
На кои фирми и по чии сметки перведохте 6,5 млрд.лв. + 1,3 млрд.евро от ЕС за една седмица?!?!
7
9
 
8
 
! Отговори
Ква е тая преди 4 години
Погребална униформа,нали уж много добре се справяте с кризата,даже за пример на другите,че те много изоставали с мерките.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламента в Европа трябва да гласува спиране на прибиранията за две седмици във всички държави.Иначе така непрекъснато циркулира заразата.
5
19
 
9
 
! Отговори
Повтарям преди 4 години
До 2 седмици ще имаме към 500 заразени и около 15 починали при 3% смъртност. След месец болните ще са 15 000 и около 500 починали, пак при 3% смъртност.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронлисимос Мутафчийски спокойно обясни,че 3% е смъртността в България
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това скромничене има и трета жертва и вируса стигна до Бургас никак не ми харесва. Тук се скрива някакъв факт я за умрелия я за произхода на вируса в Бургас.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано е да се каже какъв ще е точният пороцент. Но за момента 3 от 94 е доста неприятна статистика.Ако заболелите останат под 1000 до лятото, може и да видим спад на заболеваемостта, преди да е станало късно.И един въпрос - лекарите препоръчват ли стандартни противогрипни препарати профилкатично или няма полза от тях?
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бойко да е жив и здрави Киро гела да дава по 400 лева заплати