"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правото на по-силния и по-нахалния! Платили по-висока цена на търговеца, и ги взели!
-------

Вината е на този, който им ги е продал.
Ако китайците са обещали на Франция, а са се полакомили и са ги дали на САЩ, тогава кой е виновен?
165
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Анонимен 169

Да, ще има преосмисляне на общата Европейска политика по отношение на приоритетите. Да се надяваме, че това най-накрая ще доведе и до обща отбранителна доктрина.
164
20
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 месеца
И как точно им задържат маските от Китай за Германия и Франция, през щатите ли минава транспорта? Не сме чак толкова големи будали, аре холан с измислените ви фейкове! И то точно CNN, където са на последните места по гледаемост( 27 в щатите), защото отдавна са жълта, пулна с фейкове агенция!
163
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Анонимен 168

Това е вярно. Затова казах, че всички страни правят същото, включително Европейските и Китай.
162
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американците могат да си печатат долари колкото си искат и никой не може да им каже нищо.
И не само това , могат и да си правят каквото си искат щото са свръхдържава и не им пука от никой !
161
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно от нещата, които научихме покрай тази криза е че трябва да върнем производството в ЕС, иначе ще продължават да ни взимат за лукова глава
160
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Франция какво се оплаква като преди месе врътнаха същия номер с една пратка за Англия ?
159
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Рънърса

Европейските държави правят същото, както и всички останали, между другото.
158
3
 
14
 
! Отговори
Рънърса преди 2 месеца
Така се прави, държавата се грижи първо за своите граждани, а не като наведените европейски псевдо-държави
157
5
 
20
 
! Отговори
Велес преди 2 месеца
-Нормална реакция! Не се учудвам! Правото на по-силния и по-нахалния! Платили по-висока цена на търговеца, и ги взели! Ами, да, отвориха печатницата на долари на най-високите обороти, и толкоз... А че, няма покритие, голяма работа... Нали има ахмаци, дето пазаруват с тези хартийки, техен проблем... Но всичко ще е до време...
- Съществува и друго условие... Тия, дето имат много от тези хартийки, гледат да ги поддържат, щото иначе загубата за тях ще е огромна! И пак...до време...
156
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Анонимен 164

Имат. 3М е американска фирма.
155
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-силната икономика в света няма технология да си произведе маски ! - верно ли?
Имат извънземни технологии , ще пращат хора на Марс обаче маски не могат да направят.
Лелеее, тия маски били страшно сложно нещо ей !
154
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ както винаги държат да са първи. Вече постигнаха първенството по брой на заразените, по брой на новозаразените и на починалите за едно денонощие и по брой на тестовете. Сега им остава да са първи и на човек от населението, което скоро ще стане. Както се казва - има бог.
153
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Краварите от глад и платовете изяли и сега затова няма маски
152
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
CNN отдавна са врагове на американския народ, те служат на чужди държави и правителства. Тръмп като тръбеше наляво и надясно американските фирми и компании да не се изнасят в Китай, всички го мислеха за луд. Е, сега ще запорира маски...America first, а после всички останали. Ако за 4г. не го разбраха, ще имат още 4г. на разположение...!!
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 159-И кой е съседа нападнал американците
150
14
 
0
 
! Отговори
П....я преди 2 месеца
Оххххх, да ви имам очичките.....с които четете. Написано е ,,някои политици"....., но Ганьо -болшевика введнага реве против...А за Русия ...мълчи,като п....
149
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Анонимен 159

Точно така и всеки който си мисли друго е наивник. Това не означава, че страните не могат да си помагат КОГАТО Е ВЪЗМОЖНО. СЕГА не е възможно.
148
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както са го казали Илф и Петров "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се", когато се давиш първото което предприемаш е да спасиш себе си а не другите давещи се така че никой не може да се сърди на другия в създалата се ситуация. Каква е вината на американците? Основната им вина е че се оказаха неподготвени и защо? Защото никога не са очаквали че ще бъдат нападнати от съседите си. На другия полюс се оказа Финландия която беше подготвена заради супер агресивния си съсед Русия.
147
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПРОСЯЦИ ИЛИ КРАДЦИ САЩ ПАДНАХА НА ДЪНОТО ВИДЕХМЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА "СУПЕРСИЛАТА" ДА МРАТ ЗА ПАРЧЕ ПЛАТ