Един смъртен случай на пациент с коронавирус, 53 нови заболели

Починалият е мъж на 73 години с много придружаващи заболявания
Обновена: 1 май 2020 10:57 | 1 май 2020 08:10, Камелия Цветанова
251
Един смъртен случай на пациент с коронавирус, 53 нови заболели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

53 са новите положителни проби за последните 24 часа. Починал  е един. Това е мъж на  73 години от Видин от дома в Гара Орешец с много придружаващи заболявания, съобщи началникът на Националния щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

12 са активните области в страната, а активните случаи - 1199. Има и 10 излекувани, като общият им брой вече е 276.

Има 6 нови заразени медици. В „Пирогов“ една медицинска сестра и двама санитари. Във ВМА един лекар, в Сливен един лекар и в Ямбол един санитар.

317 от заразените са в болница, 40 от тях са в интензивни клиники.

От новите случаи на коронавируса 11 са в София, 13 – във Видин, в Плевен – 8, Перник – 4, Ямбол – 4, Сливен – 3, Благоевград – 2, Велико Търново – 2, Пловдив – 2, Русе – 2, Враца и Смолян по един.


Вървим към плато на пика на заболяването. Има устойчивост на случаите, така че към 10 – 13 май едва ли ще има толкова много случаи, коментира проф. Мутафчиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СТРАНДЖАТАТака е ,дрогарче.И аз предпочитам да слушам истинския кумунис-бекапееца Борисов с безупречна партийна членска книжка ,отколкото неква измислена седесарко бесепарка Нинова,мола ти са.
118
0
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 144 И с каква ваксина ще ни ваксинира? И с чии пари ще я купи? Ако е с на Бил Гейтс ваксините - мерси! Съдят го в Индия - за какво ли?
117
1
 
5
 
! Отговори
да бе да преди 3 години
До СТРАНДЖАТА та нали герп в края на всяка година магически изхарчват едни излишъци от хазната за по 1-2 млрд лева вместо да ги оставят за резерв или да платят външния дълг. алтернативатае да не се допускат до властта политици от последните 30 години-бсп,герп,дпс,и всякакви други патреоти
116
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата обяви,че щяло да отпадне извънредното положение,но ограниченията щели да останат с нов закон ,докато всички ние и децата ни не бъдем ваксинирани.Става въпрос за отровните нановаксини на гнусния жидовски рептил Бил Гейтс,който иначе е голям радетел за масовото ваксиниране на хората по света,но(странни) същия не иска да ваксинира себе си и децата си..Тиквата по заповед на ционистките сигосподари иска да отрови и убие българите. Ще позволим ли това хора-Събудете се!
115
5
 
5
 
! Отговори
Евгени преди 3 години
Ей не ми говорете за Италия изобщо.Закъсняха много с мерките.И като се заразиха масово нищо нямаше вече което да помогне.И наистина беше ад.
114
12
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ако искате празна хазна и пълни болници... - изберете Kyрнела... - ГЕРБ няма алтернатива...
113
7
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Тази сутрин попитаха генерал Мутафчийски какво е мнението му за това, че Световната здравна организцация вече дава Швеция като добър пример за борба с коронавируса.Генералът каза, че не бил запознат ...Това беше сензационна новина вчера !Няма начин да не е попадал на нея.В същото време генералът изнамира всеки единичен и дребен случай, който е в подкрепа на мерките.Опита се дори да внушава, че преболедувалите не изграждат антитела.Времето доказва, че доц. Мангъров е бил прав за всичко !
112
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Поздрави на голямата част от Бългрите, които са дисциплинирани, отговорни и разумни. Жалко за другата част - бабай ти,тарикати,хейтъри, комунисти и др. Няма да умрем от глад, а от глупост".........Дишай спокойно, вие, дето сте дисциплинирани, отговорни и разумни, може и да умрете от глупост /от глад няма да е със сигурност, защото ви тече чиновническата заплата/. Пък за останалите, дето сме тарикати и хейтъри, от какво ще умрем, е все тая...
111
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
"Има такава партия"... - има такава партия, за която всичко добро случващо се в държавата е пагубно... - всяка отрязана лентичка е пирон в ковчега и... - не пести и не подбира тя средства за постигане на целите си, а диверсиите и саботажите са нейно неизменно средство... - дерзайте дрогаре - ротфронт...
110
4
 
9
 
! Отговори
всъщност преди 3 години
това с маските на открито е непрактично...особено когато температурите са по високи...трудно се диша.моята е с клапа и съм и махнал гумените мембрани....така хем съм с маска и не могат да ме глобят хем си дишам спокойно.препоръчвам на умрелите от страх да не ме доближават дори и да съм с маска....бе направо да си останат по къщите за поне 2 години
109
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразя ГЕРБ и коронавируса ! Те са едно цяло,обединиха се и ни измъчват заедно,това е доказателство ,че вируса мутира !
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еврозона чао, евро чао, Брюксел чао чао чао!
107
3
 
11
 
! Отговори
Проблемът преди 3 години
Проблемът е, че наще умни глави от НОЩ нито имат представа колко са реално заразените, нито кои от мерките реално помагат, нито защо смъртността е ниска - нито имат план какво да правят след 2 седмици.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден маските ще бъдат също такъв символ на нашето време, какъвто са жълтите "еврейски" звезди за едно друго време, времето на д-р Менгеле.
105
3
 
11
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
ЩАБ и правителство са неадекватни, защото използват коронакризата за пи- ар и рейтинги! Болят ги шортите за народа!
104
2
 
12
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Чува се, че Бойко иска извънредното положение да изчезне след 13-ти май, но мерките срещу коронавируса да си останат за постоянно чрез нов закон. Не стига, че депутатите си гласуваха 10 000 лева заплати и увеличение на партийните субсидии за глас, а сега и искат да легитимират носенето на маски да стане за постоянно чрез закон, както и останалите ограничения. Направо да променят конституцията, а именно: носенето на маски задължително за постоянно, по един в магазин, парковете затворени, пътища..
103
10
 
3
 
! Отговори
леле -леле преди 3 години
Някога, когато нищо не казваха за Черобил или ни лъжеха, че всичко е наред или какво знаехте за земетресението в Свищов и жертвите от него. Когато сега всичко се знае не само у нас, а и по света и всичко ни се казва, пак не е така! Поздрави на голямата част от Бългрите, които са дисциплинирани, отговорни и разумни. Жалко за другата част - бабай ти,тарикати,хейтъри, комунисти и др. Няма да умрем от глад, а от глупост.
102
1
 
5
 
! Отговори
след колко преди 3 години
До Доктор Хаус време ще почнат да умират много хора...т.е кога ще е според теб пика ??викаш заради великден ще имаме рязък скок...тоест след 1-2 седмици...готов ли си да се обзаложиш?? а защо починалите до сега са с по няколко заболявания а не здрави хора? т.е явно за здравите не е необходимо да бъдат лекувани а просто го проболедуват
101
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО вчера излезе с официално становище относно коронавирус и даде Швеция като пример отлична борба с вируса! Там ресторанти,училища,паркове всичко отворено и работи.Там направиха това което препоръча вирусолога доктор Мангъров още преди месеци, но генералите в България предпочетоха да мачкат и унижават хората, но ни си ги избираме нали, комуниста Борисов и гробарите. Честито
100
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Трудно е да се обясни на 80% шебекодeбили ,че точно навременните и правилни мерки запазиха България от сценарии като тези в Италия,Испания,Англия..."--------------Трудно е да се обясни на останалите 20% умни, отговорни и солидно информирани, че тъкмо Италия, Испания и пр. бяха с много по-строги мерки от нас, дори с ПЪЛНА блокада и затворени като ***, а резултатите им бяха несравнимо по-зле от нашите. А пък да им се обясни ЗАЩО стана така - е, това направо е невъзможно.