Втората вълна на COVID-19 няма да е последната!

Прогнозата е на научния съвет към френското правителство
2 ное 2020 16:29, Елка Василева
106
Втората вълна на COVID-19 няма да е последната!
Снимка: архив, БГНЕС

Втората вълна на епидемията от COVID-19, с която Европа се бори в момента, безспорно не е последната и има причини да се опасяваме от "няколко последователни вълни в края на зимата" и напролет, смята научният съвет, който консултира френското правителство, предаде Франс прес.

"Затова ни предстоят месеци с изключително трудна ситуация", прогнозира в последното си становище органът, натоварен да съветва френския кабинет.

Публикувано онлайн през последните почивни дни, това становище е с дата 26 октомври, два дни преди оповестяването от президента Еманюел Макрон на нова карантина, станала необходима заради втората вълна.

„Много е трудно да се предвиди колко ще трае втората вълна, това зависи от самия вирус, от неговата климатична среда, от мерките, които ще бъдат предприети за ограничаване на разпространението на вируса, от тяхното приемане и оттам - и от тяхното въздействие", пише научният съвет, оглавен от Жан-Франсоа Делфреси.

Може да се изгради хипотеза за излизане от втората вълна в края на годината или началото на 2021 г. Това излизане би трябвало да бъде придружено от свеждане на разпространението на вируса към изключително контролирано равнище (максимум 5000 до 8000 нови случаи на зараза дневно), продължава съветът.

Още по темата

Обявявайки новото затваряне, което ще е поне до 1 декември, президентът Еманюел Макрон посочи, че целта е да бъдат постигнати "около 5000" случая на зараза дневно, при 40 000-50 000 понастоящем.

Какъвто и да е успехът от прилаганите мерки, те вероятно "няма да са достатъчни", за да бъдат "избегнати други вълни, след втората", предупреждава научният съвет, който препоръча затварянето да бъде решено окончателно.

Може да имаме няколко последователни вълни в края на зимата и пролетта на 2021 г., в зависимост от различни фактори: климатично състояние, равнище и оперативна ефективност на стратегията Тестуване/Проследяване/Изолиране на положителните случаи, посочва съветът.

Затова европейските правителства са изправени пред задачата "да се справят с последователни вълни на възобновяване на епидемията, докато се появят първите ваксини и/или лечение, може би през второто тримесечие на 2021 г., предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, викате "Мутри вън", ама стана студено и се прибраха...
67
3
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Искам виза за Северна Корея. Там няма корона.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пръскат хора, пръскат гадинките
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vse poveche mi mirische na revoliusion drug izxod nqma
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма, ами. Грипът се прекръсти на ковид. Ще има два пъти годишно вълни. Летен и зимен грип, ковид де. И така до края на света
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали според симулацията от миналата година, преди да го пуснат, вълните щяха да са 3? Сега се правят, че не знаят ли?
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест да си знаем, че ще живеем в ада, до край?
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такава цел ще има много нови вълни. Нови вълни няма да има само ако целта е да се спре епидемията, както направиха в Китай, Тайван и други държави.
60
7
 
9
 
! Отговори
Кемтрейлс преди 3 години
Кемтрейлс не е случайна теория, как така изведнъж дойде тази вълна?
59
4
 
10
 
! Отговори
преди 3 години
Ще има трета, четвърта даже и пета вълна. Очаква се дори и цунами. След това ще има такава вълна, че цунамито ще ви се стори като детска игра. Затова си носете маските и треперете.
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е паник-новините да вървят, след това вместо пулмолози ще се търсят психиатри!
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следете небето като видите следите от самолетите кемтрейлс гответе се за поредна вълна на ковида. Понякога ръсят по тъмно,но менте облаците,които се появяват на небето ги издават.
56
3
 
6
 
! Отговори
До Времето изтече преди 3 години
Или друго ще се върне великият спасител Васил Божков с неговия бизнес, Банев и Арабаджиев и Симеон 2 ще получат амнистия. Много хубаво се лови риба в мътна вода. И ще има още разчистване на сметки и още убийства и още лобизъм. Има по-лошо от Свали Трифонов!!!!
55
5
 
5
 
! Отговори
До Времето изтече преди 3 години
И какво ще стане като правителството си подаде оставката и президента също ? Великият спасител Слави Трифонов? Начи ще ти кажа какво ще стане - некви селянду.ри ще се опитат да се наместят на освободените места, военните ще ги почакат малко, после някой ще им свирне може да са малко вече 30 000 да са обаче нали се сещаш, че тия хора са обучени да стрелят и да се бият на месо и имат правилното оборудване, да не говорим ЕС как ще сезира всички институции прилежащи за еврофондове, междн. отношения
54
1
 
8
 
! Отговори
Златния милиард преди 3 години
евреина Рокфелер знае как
53
1
 
5
 
! Отговори
До Времето ви изтече преди 3 години
Ей ся Радев и Борисов като си скролват коментарите в днес. бг и веднага щом ти видят коментара ще си подадат оставките. Вярвай ми.
52
2
 
13
 
! Отговори
Coрoc ви каза, че преди 3 години
НЯМА място за всички в бъдещето.
51
5
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
***е се с този Ковид.Ставате смешни и жалки с натрапването на тази настинка.Яжте всеки ден по една-две скилидки чесън, една-две люти чушки,или малко лук.И няма дори да ви хване й хрема!
50
4
 
3
 
! Отговори
Ей крадьоооо... преди 3 години
Последен лаф ще ти кажа .... Особено много внимавай във времето когато и добрите и лошите искат да видят сметката на злите! Гледал ли си ония уестърн, знам, че обичаш да четеш исторически книги, много обичаш да прилагаш нацистки номера, то нормално нали си откърмен с биберонче със свастика на него, ама филма се казва добрият, лошият, грозният .... има и друг филм - за няколко долара повече или юмрук пълен с долари .... лошо, лошо, лошо идва инфлация ....
49
9
 
3
 
! Отговори
Времето ви изтече преди 3 години
Лишаването от адекватно присъствено образование се нарича геноцид! Изходът е ясен, оставка на цялото правителство, заедно с импийчмънт на президента Румен Радев. Времето ви изтече! Мутри ВЪН!!!