Над 200 желаещи за санитари в "Пирогов" срещу 3000 лв., парите са реални

Работата обаче е тежка, по 12 часа в COVID-отделението
Обновена: 30 ное 2020 08:48 | 30 ное 2020 08:48,
158
Над 200 желаещи за санитари в "Пирогов" срещу 3000 лв., парите са реални
Снимка: БГНЕС

В "Пирогов" дават 3000 лева заплата за санитар. Нуждата от всякакви кадри в COVID-секторите там е най-голяма, но за да започнеш работа има и няколко условия – на първо място кандидатите трябва не само да са преболедували коронавируса, но и да имат антитела. Освен това е необходимо да са без съпътстващи заболявания и да са на възраст между 18 и 65 години.

С Ковид-19 са се заразили 5800 лица-медицински служители, сочат данните от Единния информационен портал. За да се справят с кризата, в "Пирогов" търсят 80 санитари за 13-те Ковид-клиники. Заплащането е 3000 лева бруто.

"Формират се от основна заплата, 1000 лева, които се дават от МЗ за хората на първа линия, и ние сме предложили още 1000 лева. Реални са, няма нищо скрито. Потвърждавам, че тези пари ще бъдат дадени", каза пред bTV директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.  

Само за няколко дни желаещите вече са надхвърлили 200 души. "Става въпрос за тежка работа - по 12 часа. Санитарите са защитени. Облечени са с лични предпазни средства – с костюми, маски, ръкавици, калцуни. Почистване, дезинфекция. Разнасяне на храна на болните, когато е необходимо", обясни проф. Балтов.

Доброволци набират и в Лом. Заплащането е по договаряне. А на обявите вече са откликнали четирима. Докато дойдат, лекарите си помагат взаимно.

Кадрови проблеми имат 21 болници от цялата страна. Чрез обяви за работа още преди месец лекарският съюз инициира набирането на доброволци в болниците. Кадри се търсят в София, Лом, Ловеч, Свищов, Враца, Пазарджик, Разград, Крумовград, Пловдив.

"Според една черна статистика излиза, че през ден България губи по един медик. Ние трябва да бъдем много гъвкави, решенията трябва да се взимат в порядъка на ден-два. Ситуацията се мени, не може да четем буквички, алинеи. Трябва да се действа", казва зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

До този момент по различните обяви документи са подали общо 268 доброволци. Единствено в болницата в Крумовград –  няма нито една кандидатура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
16
 
! Отговори
Отговорност преди 3 години
Всъщност много хора не осъзнават че болницата не са само лекарите, но и сестрите, санитарите и обслужващият персонал. Отговорността е висока при всички. Професор може да те излекува, санитаря да не изчисти и да умреш от инфекция в следствие на това. Или да не смени подлогата, да мете пода с одеалата итн итн (това съм го виждал в Пирогов за съжаление). За санитарите - обучение, добри заплати и КОНТРОЛ+отговорност.
84
2
 
11
 
! Отговори
Софиянецо преди 3 години
През 90-те години масово се затваряха предприятия и инженерите ставаха продавачи на сергии за големи пари, щото не се плащаха никакви данъци и осигуровки. Сега пак образованите ще извършват работата на санитарите, за която не се иска и основно образование. Връщаме се в началото и значи това е рестарта.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74 ИкономистМалкия, часовете започнаха. Отивай в час, икономисте мой:))))))))))
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените ко-***-л-ен-ца от лятото сега могат да кандидатстват за доста по-достойна работа
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не по 3000 а по 5000 ще започнат да дават!Щом има търсене ще трябва да предлагат!
80
1
 
0
 
! Отговори
Овърмайнд Джак преди 3 години
Е Джак - подозирам, че щом бушона ти е леко без глава, ти дали пък няма да ти се случи друго ... да останеш само глава в хладилник някъде. Но това е в сферата на предположенията .... аз не си правя предположения ... имам подозрения, че вие така и не приключихте със скапаната Студена война, така и не приключихте със скапаната Втора Световна война. Е втората световна война приключи ... а да видим сега студената война кога ще приключи ...
79
7
 
5
 
! Отговори
зор преди 3 години
Зорът е да си докарат големи заплати. Цялото оплакване е за това!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без конкуренция няма качество.НЗОК е монопол от соца и каца без дъно.Трябва да има няколко каси,или застрахователи,или и двете за да има конкуренция.То и сега може да се застраховаш,но пак си длъжен да внасяш в НЗОК!А защо?!Трябва да има избор,иначе си е соц,ама частен днес,не като едно време.Като умре някой на стълбите да видим дали някой ще дава пари за вноски там вече?!Но като няма къде е така ще се мре..А доктори и сестри ще взимат ниски заплати.Ето как се формира пазар като няма санитари!!!
77
0
 
2
 
! Отговори
Знаеш ли приказката? преди 3 години
За ония без главата? Не на Майн Рид - Конника без глава ... оная другата приказка - е он излезна, ама си не спомням с глава ли беше, без глава ли беше? Сигурно си е забравил някъде шапката па и главата с нея!
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да се говори за здравната система, заплатите също са важни. Няма какво да се лъжим - малко са лекарите, които ще дават всичко от себе си за заплата под средната за страната. Затова работят на няколко места - квалификацията им го позволява. Ако работят на една държавна работа, колкото и добре да работят, заплатата няма да им позволи да издържат семейство или ще са "социално слаби", особено на фона на колегите, които нямат такива задръжки.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 74 ИкономистАми от незатворените бизнеси.В държавата Глобинистан така се правят пари от глоби,а ко не знаеш и само си седиш пред компа и гледаш числа.Свирепи комбинации от НАП,полиция и всякакви дето могат да пишат АКТ,обикалят и пишат наред.Е при икономистите не влизат и затова задаваш такива въпроси.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
учи за да не работишЕ то заради тази мъдрост соца и оттече в канала...За другото какво да ти кажа - каква сигурност, като строят ти все пак се сгромоляса? Сигурност е целият строй да е стабилен, а не да теглиш заеми и да си играеш на заетост за всички.
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Яким Вълев ДоневТа, тези обещани 1000 дойдеха 1път, след това станаха 500, след това 300, в момента са 200 :) От 1ва ръка го казвам - Бойко е пълен *** и всичко е мижи, да те лъжем. Народен съд трябва !
72
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и да е само грип, няма как да оздравееш от това нещо като слагаш тази гнусна помия на лицето си! Напротив, тя даже ще ти влоши състоянието и може да се стигне то там, че да ти унищожи имунната система невъзвратимо и тогава ще си останеш болен за цял живот от тази болест!
71
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реални били парите ли?Хахахаха!Нали видяхме фишовете на двете сестри?!Реални обещани,но не и взети!
70
4
 
13
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Искам да попитам - ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТЕЗИ ПАРИ ? Точно откъде ще бъдат извадени - за да бъдат дадени ? Както тези 3000 , така и тези по 1000 бонус на всеки от първата линия ? Искам точен , ясен и конкретен отговор ?!?! Откъде ще дойдат тези пари в Държава без почти никаква икономика ?!?! Ще е добре вместо само да се обикаля с джипчето и да се говорят празни приказки , да се дадат точни отговори ! Като примерно на моя въпрос !
69
1
 
1
 
! Отговори
Господин Премиер преди 3 години
Както аз не мога да докажа, че тези гранати с издърпан предпазител са умишлени и нарочни и за отмъщение - то е ясно, че никой няма да има изгода от тях просто вечната война между завоеватели и завоювани, така и тия не могат да докажат и няма как да разберат как съм пратил Симеон 2 Сакскобурготски в мозъчна смърт и е жив от първи шиен прешлен надолу. Демек жив труп - частта липса на мозъчна дейност и липса на невроимпулси в мозъка кво говори - Мозъчна смърт.
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смях, и то голям, с тези реални пари. Сумата ти и болници затварят, заради недостиг на финанси, ама за там има?!?!? Поредното фалшиво обещание. Ей, това е живота в милата ни родина- голи и лъжливи обещания...
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е вярно - някои страни от третия свят ( африка ) са с по висок стандарт на живот от - бьлгария.----------------------------Това са пълни глупости! Най-добре позиционираната страна в Африка е Ботсвана и тя не е на по-високо ниво от България, а най-много сме равни. Всички останали страни в Африка е пълна скръб. Това са пълни глупости от рода на една жена каза.....
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66 Ми да се преквалифицирам, тогава съвсем няма да останат медицински сестри... Много хора взимат ниски заплати ... В какво да се преквалифицирам, да замина...