Цената на хляба ще расте заради по-скъпи ток, гориво и пшеница

Прогнозите са това да стане до края на годината
18 окт 2021 07:00, Ния Христова
128
Цената на хляба ще расте заради по-скъпи ток, гориво и пшеница
Снимка: Pixabay
Поскъпване на хляба до края на годината прогнозира председателят на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.
 
Пред БНТ тя обясни, че ръстът в цените ще е различен за продуктите на различните производители, а причината за това е, че някои предприятия все още успяват да намерят резерви в бюджета си. В момента хлебарите водят преговори с хранителните търговски вериги за новите цени.
 
Кукушева изтъкна, че поскъпването е неизбежно заради растящите цени на тока, на транспорта и на пшеницата.
Още по темата
 
Тя допълни, че тази седмица в мелниците у нас ще влезе пшеница от новата реколта, чиято цена на световните пазари е с около 50 процента по-висока от миналата година.
 
Растящата цена на тока ще предизвика покачване на цената и на рибата и рибните продукти, обяви изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти Ивайло Господинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ви е скъп хлеба, яжте свинско- то е сравнително евтино
112
0
 
1
 
! Отговори
PI преди 2 години
Значи тази година добива на пшеница е предобър.... Не знам нали в България се сее и жъна пшеница. Какво ме интересува световния пазар. Не е ли логично първо да се задоволи вътрешния пазар и след това да се изнася???????
111
1
 
5
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
При свестни правителства, първо се насища вътрешния пазар с контрол върху цените....но ще има много да чакате - в момента върлува капитализма
110
2
 
8
 
! Отговори
е нали искахте преди 2 години
промяна - на ви промяна, това е промяната на радеф и решетников, маямата, миризливото трио и чалгаря, хлаб няма да можете да си купите вече
109
0
 
2
 
! Отговори
производител преди 2 години
До АнонименНаясно ли си, че сме произвели над 6 милиона тона? Само аз съм натоварил толкова камиона, колкото ти си преброил. Така ги броите камионите, все едно имате някакъв принос. Все едно аз да броя пациентите на докторите или хонорарите на адвокатите.
108
0
 
8
 
! Отговори
БОЛГАРИЯ преди 2 години
тези мръсни политици посегнаха на еженедвният ни хляб защо търсите повод да унищожават собствената си страна ту тока ту газта търсете повод самоунищожение вече сме роби на това правителство вие ни имате за кучета подли предатели
107
1
 
5
 
! Отговори
ав преди 2 години
Ми нема да ядеме хлеб. И тази седмица има евтино свинско месо в известна верига- 5.89 лв. за килограм.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е фигуранта и хунтаджиите да организират кръгла маса, за да обсъдят цената на хляба. Те и без това друго не могат.
105
3
 
5
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Ето резултатът от работата на руските прислуги,начело с товарищ Радев.
104
5
 
3
 
! Отговори
Няма страшно преди 2 години
След месец Корнелия Нинова идва на власт и оправя нещата. Та казвам аз - понеже няма олио, и хлябът от мъката по-чер е, един е изходът: терорът долу, съюз със СССР.
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В рамките на месец, всеки ден по 30 тира товареха в София Мел, камиони с чешка регистрация. Познайте с какво ги товареха? 30 тира / 30 дена - 900 тира по 22 тона. 19 800 тона пшеница изнесена ;) Ай честито. Само за месец.
102
0
 
4
 
! Отговори
един преди 2 години
В рамките на месец, всеки ден по 30 тира товареха в София Мел, камиони с чешка регистрация. Познайте с какво ги товареха?
101
1
 
5
 
! Отговори
wgw преди 2 години
*** недейте да лъжете, че цените растат поради повишаване на цените на енерго-носителите, защото, когато преди години цените на горивата паднаха, цените на хляба пак се покачваха......
100
0
 
15
 
! Отговори
Пуста спекула преди 2 години
Защо когато цената на горивото беше ниска никой не свали цените на нищо ?
99
0
 
13
 
! Отговори
Има ли преди 2 години
Нещо , което да не поскъпва?
98
0
 
22
 
! Отговори
Дачо преди 2 години
2014 при поскъпването на петрола до ниво 110$ дигнаха хляба...После когато петрола падна до 20$ защо не свалиха центие ?
97
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скъп хляб при рекордни добиви от пшеница. По скъпо олио при рекордни добиви от слънчоглед. Като не знаете причината за поскъпването, или ако не ви позволяват да напишете истината, поне не пишете глупости.
96
1
 
12
 
! Отговори
Ке падне преди 2 години
Силно се надявам да фалира държавата. Да няма какво да се краде вече. Да емигрират и последните. Тогава може да има свежо начало за тази територия.
95
0
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Всичко ми е ясно не разбирам само защо при рекордни добиви от пшениця тя трабва да естанала по-скъпа! Като пишете такива неща обяснявайте , за тока и горивата знаем!
94
5
 
4
 
! Отговори
до Гледай Вера СУ .. преди 2 години
и какво точно допринесе Радев тези пишман моряци да се забият в брега ???