Къде е мястото на България в конфликта Русия-САЩ?

Проф. Чуков: В момента има геополитическо преформатиране на света
23 дек 2021 09:23, Ния Христова
192

В Украйна съзряха "намеци" за възможен ядрен удар от страна на Русия.

"Ако говорим за вербална ескалация, напрежението ескалира. С военни действия, особено с хипотезата, че ще има ядрен удар, това е несериозна работа. Украинците се опитват да привлекат внимание към конфликта, който имат с руснаците. В момента с предложението, което направиха руснаците на американците, с този "ултиматум", те преместиха световното обществено мнение от конфликта Украйна - Русия в отношенията между САЩ и Русия", заяви експертът по национална сигурност проф. Боян Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Там се отваря една вратичка, защото руснаците казват, че ако те не го приемат, ще пристъпят към контразаплахи от тяхна страна. Путин колкото е прогнозируем, толкова е и непрогнозируем. Той винаги, когато казва нещо, го прави, но никой не може да разбере кога и по какъв начин ще го направи", изтъкна проф. Чуков.
 
Опитва ли се Путин да провокира конфликт?
 
"Не. Просто военните учения на НАТО и на американците стигнаха до такава точка на руските граници, в която вече крилатите ракети са съвсем неприемливо близо за руснаците и могат да стигнат до големите градове на Руската федерация", посочи експертът по национална сигурност.
 
"Всички искат да разговарят с Путин, защото руснаците казаха, че ще разговарят само със САЩ, а на втори план остават преговорите с НАТО", уточни той и добави, че със санкции нищо вече не може да се направи.
 
"Китай е военно-индустриална държава. Русия е военно-енергийна държава, а САЩ са военно-финансова държава. Именно финансовият елемент на американското могъщество започва да се намалява. Ако доларът преди беше резервна валута в целия свят, в момента се е свил до 60%", смята проф. Чуков.
 
Експертът е категоричен, че в момента ставаме свидетели на геополитическо преформатиране на света.
 
Къде е мястото на България в този конфликт? 
 
"Естествено, че е застрашена страната ни. В момента, в който започнат да се вкарват нови контингенти, всички тези военни обекти стават "легитимна" цел на руските ракети. Всеки трябва да си прави сметката, когато се съгласява да участва в тази конфронтация. В момента всичко зависи от тези, които сме си избрали на изборите", каза още гостът в студиото.
 
Проф. Чуков смята, че Русия няма да нахлуе в Украйна.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко години американски танкове направиха нещо като парад по крайбрежната улица на Нарва, Естония. на 250 м, през реката, зад неработещия вече мост, се намира руския град Иван-город. ПИТАМ, ТЕЗИ КРАВАРСКИ НАГЛЕЦИ КАК НЯМАТ СРАМА ДА ГОВОРЯТ ЗА СТРУПВАНЕ НА РУСКИ ВОЙСКИ НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ!! Браво на Путин, че им скръцна така, че тези говедари се сепнаха!
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мястото на Бг ще е Пръста там където скърца Вратата
160
3
 
4
 
! Отговори
мястото преди 2 години
на България е на Балканите
159
18
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
С такива "експерти" сме си като без експерти. Адвокати на руските безочливци!
158
11
 
7
 
! Отговори
СС преди 2 години
До Стига русофилщини. Стига простащини!
157
5
 
32
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Мястото на България е пълен неутралитет. И никакви американски военни тук! НИКАКВИ! Нямаме интерес да се месим в подобни действия и да станем пушечно месо. Редно е да се направи референдум по този въпрос, а не да се пускат американците по решение на някой си. Прав е министър Стефан Янев, не ни трябват тук американски военни. Не се правете на големи американобюци и русофоби, защото ще ни излезе през гъ.а. Мислете за България!!!
156
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам къде ни е мястото, обаче знам, че там, където си мерят пuшkuтe не трябва да си подаваш гь3o.
155
7
 
21
 
! Отговори
До Войната е.. преди 2 години
..близко : "....Пентагонът притежава космически извънземни технологии..." - ти си сигурно от Рептилоидите, щом разполагаш а такава класифицирана информация ? Щом искаш война, стягай въшкарника щото тама в Украината е студено, грабвай "шмайзера" и бегай да се сражаеаш с "лошите" рашки, застанали пред портата ти. Или си въобразяваш че американци ще гинат заради теб ?
154
10
 
3
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Старшинки от БНА, не бяхме ли легитимна цел на втората по големина армия на НАТО -турската, цели 45 години? Сега не сме ли ОФИЦИАЛНО за легитимна цел на Московията, като член на НАТО? Сме ли в организацията или се "снижаваме" и като сме ставали член не сме ли знаели, кой ни е потенциалния враг?!
153
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато американците пускат бомби това е демокрация, когато руснаците правят военно учение на собствена територия това е агресия.
152
2
 
17
 
! Отговори
Михали преди 2 години
Когато атовете се ритат - магаретата, ако са умни стоят на страна и когато си в компанията на *** - не се хвали с оная си работа.
151
5
 
16
 
! Отговори
До 147 преди 2 години
Ако стане конфликт ти пожелавам точно ти да пострадаш!Това е нашата земя,не ги искаме тук!
150
4
 
39
 
! Отговори
Неутрална преди 2 години
Това е правилният път на България. Неутралитет.Нямаме войска, оръжия и самолети . Нямаме никакви отбранителни сили. Ние вече и хора нямаме. Само една педя земя, но много добра земя, на централно геополитическо място. Хора, пазете земята ни. Не се впускайте в унищожителни военни действия.
149
27
 
13
 
! Отговори
Войната е близо! преди 2 години
Самоувереността на крепостните е фалшива и те не си дават сметка какво ще стане с тях, ако с конвенционалните си оръжия предприемат атака срещу космическа Америка. Пентагонът притежава космически извънземни технологии в Зона 52-Невада и няма необходимост да се приближава до границите не примитивна Русия, защото ядрените удари ще бъдат нанесени от космоса и са неуловими от ПРО и ПВО. А НАТО и България ще наблюдават отстрани ядрената война, защото не са космически сили. Все пак Бог да ни пази!
148
24
 
10
 
! Отговори
до 161 кой страни е преди 2 години
--наоадала Русия или СССР ? Нападали са Полша 2-пъти преди 2-световна ,нападали са Финландия 1936 , водили са война със японците ,А републиките са присъединени също чрез воини след Октомврииската революция .Нападат и България 44 г като ни обявяват война . Дане си мислиш че Унгария ,Чехословакия , Полша и Прибалтииските републики доброволно са били във Варшавския договор и СИВ ?
147
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въпрос към всички читатели ссср или русия на кои страни са нападнали че казвате русия е агресор погледнете си картината нато и сащ колко страни развалиха и бомбиха или това не се счита за агресор
146
30
 
8
 
! Отговори
До 159 : преди 2 години
"...От друга страна в Украйна ще се настанят войски на НАТО от Полша,Естония, Литва , Молдова, Румъния...." - стой бе Вуте, чакай малко, а къде е "непоколебимата" Българска Армия ? Или пак ще се скатаваме кат мишки и няма да "наритаме" задниците на Рашките, така ли да те разбираме ? Нали уж НАТО, мато - нямаш ли някакви задължения, договорки ?
145
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се само сили. Тя не смее да навлезе в Украйна . Защото населението и ще е против агресията и ще се надигне против номенклатурата От друга страна в Украйна ще се настанят войски на НАТО от Полша,Естония, Литва , Молдова, Румъния.
144
6
 
35
 
! Отговори
До Ами, правилно... преди 2 години
"...РУСИЯ ВИНАГИ Е ИСКАЛА ДА НИ ВЛАДЕЕ...." - Приятелю, я си пийни две-три ракийки, хапни една салатка, дремни малко - остави "политиката", Русия и Путин, които по цели дни и нощи в тъмна доба кроят пъклени планове как да "завладеят" на Бай Цръвулан козите и грохналата къщурка. То бива изкуфеляци които се имат за "фактор" и "най-ценното" на Света, ама това вече е за психодиспансер....или наистина добър ПОП :))))
143
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До154. Бедни сме , но сме най учените в ЕС. С най мнго висшисти, доценти, професорио н