Украйна празнува Деня на единството, обявен преди два дни

Според медии в САЩ Русия щеше да нападне Украйна на днешния ден
16 фев 2022 12:29, Елка Василева
177

Снимка: БГНЕС

Украйна отбелязва Деня на единството, обявен преди два дни от украинския президент Володимир Зеленски в разгара на напрежението между Русия и Запада около Украйна, предаде ДПА.

Още по темата

Днес в столицата Киев националният химн отеква от високоговорители. Навсякъде се веят украинските знамена.

В държавните учреждения служителите пеят химна, а занятията в училищата в цялата страна са отменени. Телевизиите излъчват специални програми цял ден.

Президентът Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че това е специален ден за страната. Украинците може да имат различен език и география, но "са обединени от желанието да живеят в мир, да живеят щастливо", подчерта той. "Хората имат право на това", добави украинският президент. "Само заедно можем да защитим отечеството си", подчерта той.

Днешната дата бе избрана от Зеленски за Ден на единството, след като американски медии, позоваващи се на източници от разузнаването, съобщиха, че Русия планира да започне нашествие срещу Украйна на 16 февруари.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Атанас Велмазов: Е що пък с Русия ? Някой може да искат с ЕС ,САЩ и дори Турция. Кой си ти жал ък пръ дльо ,че да ми казваш да ходя при Русия ?! Ходи ти ! Бях там цели 45 години и ми стигат. Отивай да събираш копейки !
127
0
 
3
 
! Отговори
Кой подтиква украинц преди 2 години
Тази сутрин украинците са подложили на обстрелДонецк.Има много загинали мирни жители.Путин вчера се отегли и днес украинците започнаха ,като не спазиха Минското споразомение.
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като гледам тези хорица как се радват на празника - все едно са на погребение.Явно ултра фаш а гите бандеристи от от АЗОВ са ги подкарали да празнуват
125
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко тържество за Украйна е cмърт за Русия.
124
10
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
30 години с напразна надежда чакам един русофил да емигрира от НАТО и да заживее при Господин Путин!
123
1
 
21
 
! Отговори
Христина преди 2 години
боже колко са жалки и нещастни ! Руските северномакедонци ! Псевдо държава.....ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ !
122
3
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
укрите са единствената по-бедна , жалка и мизерна държава в Европа от клетница майка българия, клетна мизерница и нещастница ! Абсолютно измислена и изкуствено създадена държава, дано след като господин Путин я анексира ( нека не се лъжем, само ВЪПРОС НА ВРЕМЕ е ) направи същото и с клетница българия ! Трябва да сме една държава с Русия ! НЕКА ! ЩЕ !
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено ще им е от полза да обявят ден на разума и да го празнуват поне веднъж седмично, че откакто излязоха от СССР, мразят да мислят, воюват с мозъка си и вървят само надолу хохолите украински :(
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича на мероприятие в Северна Корея
119
2
 
11
 
! Отговори
Володя Путя преди 2 години
Който умее да воюва - превзема и си анексира бившите собствени територии, и защитава народа и интересите си навсякъде по света.А който не умее - си измисля фалшиви празници, развява байрячета с нежно - сини цветове и скача по площадите :)
118
0
 
22
 
! Отговори
Да попитам: преди 2 години
как върви войната днес? Какъв е резултатът?
117
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво единство! Депутатите и олигарсите се изнесоха своевременно.
116
7
 
2
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Още не е късно да ги нападнат. Като се напият довечера, две минути преди полунощ почват да ги пукат ;-)
115
0
 
19
 
! Отговори
Деня на единството преди 2 години
"Денят на единството" според урките е разтерзаване на голям национален флаг от група подчинени на текущия главатар на празен стадион! Символично!
114
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Бих препоръчал на "редакцията" която изтри коментара ми по размислите и страстите на "Ако бях на мястото" - очевидно ментално увреден индивид, да помисли за затриване и на неговия "пост". Освен ако не намира за нормално шизофреничното желание на човекоподобен индивид да погледа ядрени удари на няколко стотин километра от тук. Освен, ако не е един от вас - редакторите, разбира се.
113
1
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пропагандата в Украйна започва да прилича на тази в Северна Корея.Икономически двете държави също са доста сходни.
112
1
 
19
 
! Отговори
Поредната статия в . преди 2 години
...която няма и намек за обширно обявените довчера прогнози за началото на руска инвазия в Украйна точно днес, на 16-и! Пълна амнезия!
111
1
 
15
 
! Отговори
Со кротце и со благо преди 2 години
Истерията, разгорещена от Запада, оказа силен психологически натиск върху населението на Украйна, но от тях зависи да се справят с това. Всяко рязко движение по линията на съприкосновение в Украйна може да доведе до фатални последици, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.
110
0
 
13
 
! Отговори
и що да удря Киев преди 2 години
кат може да удари Брюксел или направо Лондон.Един удар по острова ще разреши всички проблеми в дългосрочен план
109
0
 
15
 
! Отговори
Сценарий преди 2 години
и режисура...За съжаление твърде бездарни