Руските сили превзеха ключовото пристанище на Мариупол

Нашият приоритет е да установим прекратяване на огъня, заяви кметът
152
Руските сили превзеха ключовото пристанище на Мариупол
Снимка: GettyImages

Стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от руски военни след "безмилостни" атаки, съобщи кметът на града, цитиран от АФП.

"Засега търсим решения на хуманитарните проблеми и всички възможни начини да извадим Мариупол от блокадата", каза Вадим Бойченко в съобщение, публикувано около полунощ местно време в акаунта на кметството в Telegram.

"Нашият приоритет е да установим прекратяване на огъня, за да можем да възстановим жизненоважна инфраструктура и да създадем хуманитарен коридор за внасяне на храна и лекарства в града“, продължи той.

Превземането от Москва на този град с около 450 000 жители, разположен на брега на Азовско море, ще бъде важен повратен момент в инвазията на Русия в Украйна.

Още по темата
Това би позволило да се осъществи връзката между руските сили, идващи от анексирания Крим, които вече са превзели ключовите пристанища Бердянск и Херсон, и сепаратистки и руски войски в Донбас.

„В продължение на пет дни нашият роден град, нашето семейство от половин милион, е под безмилостна атака“, написа той в събота сутринта, и призова за продължаваща съпротива.

Според него части на украинската армия, Националната гвардия, ултранационалистическия полк Азов, граничари и морска пехота са защитавали града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
2
 
! Отговори
русия само граби преди 2 години
америка дава и граби.
116
3
 
2
 
! Отговори
руското робство преди 2 години
- по-зле от турското...
115
3
 
2
 
! Отговори
веселите самоубийци преди 2 години
На руснака му дай само водка и подвизи!
114
0
 
7
 
! Отговори
Това е преди 2 години
До Реалист Вече е форсирана река Буг . Пътят към Одеса и Приднестровие е като на длан .Агония !
113
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Анонимен Май следващите са Прибалтийците ,стари нацисти с нацистки и странно ,гей паради? И недай Боже, от Германия или някоя друга демократична държава от Гейвропата да отидат в Уркия ,т.н. доброволци ,било германци ,французи и други пиндори и да воюват срещу Руската армия ,като от небето ще им падне шанса отново да забият знамето си в Берлин . Виждали ли сте черни или жълти горски мравки ,как унищожават всичко пред тях ,как от един елен за 24 ч. остават само костите . Няма спасение !
112
1
 
3
 
! Отговори
Симон Визентал преди 2 години
До Сата НАТО Волин ,Волин ,москаляку ня гиляку ,Бандера ,Бандера ,хайл ,хайл ,на гиляку ,Бандера ...Шухевич ...обергрупенфюрер СС ....
111
1
 
12
 
! Отговори
Разгром преди 2 години
До Пешо Урките бяха обречени още от момента ,когато в редовете на редовната армия бяха влети някакви ,, съединения ,,наречени ,,батальони ,,отличаващи се с истеричните крясъци ,мантри на нацистка идеология и идеологизация на спорни личности с нацистко минало ,на нежелаещи личности да се подчиняват на правила и задължения ,необходими за изграждането на истински войник . нацистко минали , на нежелаещи да спазват дисциплина ,необходима за изграждане на ви всичко това изигра много лоша роля
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УУУ браво най -накрая .Сега вече ще спя като младенец .Другата седмица минават Днепр и се насочват кък Лвов,традиционна крепост на нацитата.
109
8
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Руските *** добре се размножават под такива статии.
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Другарят Путин116 засега е обратното окупаторите давате жертви в хиляди и половината техника ви е вече унищожена
107
3
 
21
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Разбудихте руската мечка! Сега н..асирването ви е в кърпа вързано! То и затова дядо Славейков казва една умна приказка!ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО ,НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!
106
2
 
7
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Партизанска война при чекистите.........не си си научил урока явно.
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да почетат много внимателно този член, да анализират ПРАВНАТА МУ АБСУРДНОСТ и след това да отговорят ЗАЩО НАЛАГАТ ЦЕНЗУРА и ОГРАНИЧЕНИЯ НА ПРАВАТА в нарушение на чл.6(2),11(1)(2),37(1),39(1),40(1),41(1),57(1)(2) от Конституцията на Република България??!!!
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО НЕ ЗВАМ ЗАЩО ОТ ДНЕС 05.03.2022 ЧРЕЗ ВСЯКАКВИ МЕДИИ - ЧАСТНИ И ДЪРЖАВНИ, С УЧАСТИЕТО НА РАЗЛИЧНИ ЛИЦА: ПРАВИСТ- адвокат КАШЪМОВ, министърът на транспорта НИКОЛАЙ СЪБЕВ ПРОВЕЖДАТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНА АТАКА СРЕЩУ ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ, КАТО СЕ ПОЗОВАВАТ НА чл.419а ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯТ КОДЕКС?
103
20
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Естествено ! Ще има партизанска война. Колкото повече хора избият руснаците толкова повече радикали ще получат. Проста физика на приложената сила получаваш обратното. Радикалите ще изнесат войната в руските градове. Атентати бомби ... русия ще продължи да убива и така докато сатрапа Путл ер си признае грешките и бъде обесен/убит точно както Хитлер. След това Русия трябва да плати репарации.
102
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 2 години
Наскоро попаднах на един филм ''Украйна - Маските на революцията''. Мисля, че беше от 2016 и го има в Ютуб с бг субтитри ако някой иска да го види.
101
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин НЯМА МЯСТО В ЧУЖДА ДЪРЖАВА !!
100
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПРЕТЕ ВОЙНАТА! СПРЕТЕ ДИКТАТОРА! СВОБОДА ЗА УКРАЙНА. МИР И ЛЮБОВ ЗА ХОРАТА НА ЗЕМЯТА
99
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвайте партизанска война,минутка да не са спокойни руските окупатори....
98
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците изведоха цивилното население от града преди да се разправят с "Азов"