Зеленски чака "Евровизия" в украински Мариупол - свободен и възстановен

След победата на група "Оркестър Калуш" страната трябва да е домакин през 2023 г.
Обновена: 15 май 2022 11:01 | 15 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
326
Зеленски чака "Евровизия" в украински Мариупол - свободен и възстановен
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства победата на украинската група "Оркестър Калуш" на "Евровизия", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Още по темата

"Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа! Следващата година Украйна ще бъде домакин на песенния конкурс "Евровизия", заяви Зеленски в онлайн послание.

Победителите в "Евровизия" по традиция получават домакинството на събитието за следващата година и Украйна се надява, че ще бъде в състояние да направи това през 2023 г. Страната за трети път спечели конкурса, който тази година се проведе на фона на войната в Украйна.

"Благодаря на "Оркестър Калуш" за тази победа и на всички, които дадоха гласовете си за нас! Сигурен съм, че звукът на победата в битката с врага не е далеч", каза Зеленски.

Той заяви, че Украйна "ще направи всичко по силите си", за да бъде домакин на "Евровизия" догодина в Мариупол. "Украински Мариупол", подчерта Зеленски и добави: "свободен, мирен, възстановен!".

На финала на "Евровизия" в Торино "Оркестър Калуш" отправи призив за освобождаване на хората, които все още са блокирани в обсадения от руски войски завод "Азовстал" в пристанищния украински град./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
25
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Как така "трябва да е домакин", какво е това "трябва", илтиматум ли, какво! Трябвало видите ли! А дано истинските певци се осъзнаят и спрат да участват в тази отвратителна пародия.
161
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски се справя добре, все пак използва пропаганда, но и рашките постоянно изплзват такава.....отвръща на удара и не се прегъва :))) Разбира се има рамото на САЩ, така му е по лесно, но все пак се държи подобаващо Зеленски, рашките набързо забравиха за денацификацията, щото Зеленски е евреин :))
160
24
 
3
 
! Отговори
Да живее преди 1 година
Храбрият украински народ !УКРАЙНА ще я бъде ! русия - НЕ !Това трябва да е много ясно,ТОВАРИШЧИ !
159
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм възрастен човек. Нямам претенции за свръх култура, но имам много силно развито чувство за справедливост. След това, което видях през годините в Евровизия стигнах отдавна до извода, че справедливост в този пародия няма. Толкова прозрачно и плоско конкурсче няма другаде по света. Европейски ценности=мачкане на справедливостта. Дават път на некадърниците, особено ако са с обратна ориентация.Закривай! Последният в ЕС да загаси лампите!
158
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Азовстал гласували са.
157
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анатема за Цвета Кирилова и за родата и во веки веков .Цвета маниполира и лъже народа ,че украйнци и българи са освободили България .
156
2
 
23
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Песничката е гола вода ,цяла Европа им лиже задниците на тия укри...
155
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега, нещо не ми се връзва, Украйна е победител пък следващата година конкурса щял да бъде в Мариупол (Русия).
154
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще се събуди Европа, кога ще започне да устоява своите интереси а не чуждите, до кога US парашутисти ще решават съдбата и?
153
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, що директно не сменят името на конкурса с Укровизия?
152
5
 
10
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Печели Азиовизия ! Ха,ха, ха, ха, ха...С Муслим Магомаев и Йосиф Кобзон !Му ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!
151
3
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Днес чета изказвания на украински изчадия, че ние българите сме били "*** и прости". Я, се вижде, бе укри, избрали сте си долнопробен актьор от "Слуга народу", защото там имал роля на президент.Вчера една такава укра, държаща детето си за ръка, ме спира на тротоара в София и ми говори на руски, че нямала какво да яде, защото била избягала с 4-те си деца от войната в Украйна, проси пари за тях. А аз й казах, нали ву отпускат помощи, през две улици са социалните. А тя:На 23-ти май ги получавам
150
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото нещо, което могат да направят разумните хора е да престанат да участват в този фарс наречен Евровизия. Участието в предварително нагласени конкурси допринася за загубата на мотивация в младите хора и ги променя психически. Пазете децата си! Не им позволявайте да участват в политически конкурси!
149
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина, ще им е трудно да намерят Украйна на картата.
148
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От най-долните позиции изведнъж Украйна се изкачи на първо място. И понеже сценария беше ясен първо качиха Сърбия на върха за да не се създаде чувството за нагласеност и видите ли чудеса се случват. Това си беше чиста нагласена победа. Това не е пример за подкрепа на една нападната държава като и подариш победата в конкурса Евровизия.
147
2
 
13
 
! Отговори
Срам и позор преди 1 година
Медиите крият скандала и протеста на другите учасници в конкурса,такава излагане не е имало.
146
3
 
15
 
! Отговори
по-полека преди 1 година
Догодина Евровизия ще се проведе в Мариупол, южна Русия...
145
14
 
1
 
! Отговори
Да живее U.S.A. ! преди 1 година
Лидерът на свободният свят !Мачкайте *** от Русия !Само бой по манерките ! Бой !
144
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама да не стане така, че сега спечелят евровизията, а догодина да не съществува държава домакин.
143
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Сеир в ООН : Вижте какво пише в украинските учебници,надминаха и скопските историчари." Статия от Блиц.бг.Скоро ще живеем в Укро- Македонски съюз.