Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още

Обявявиха президента Путин за узурпатор и военнопрестъпник
22 авг 2022 06:35, Александър Попов
403
Руски партизани стоят зад атентата срещу Дугина, готови са за още
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина. От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля", цитирано от БНР.

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Даря Дугина беше дъщерята на Александър Дугин - виден идеолог на руския национализъм и сред хората от близкия кръг на руския президент Владимир Путин. Тя беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори истинската цел на атентата е бил Александър Дугин.

По-рано от Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е замесен във взривяването на автомобила на руската журналистка и политолог Даря Дугина, предаде ТАСС.

"Подчертавам, че Украйна със сигурност няма отношение към това", каза Подоляк, цитиран от украинското издание "Лига.нет".

Ръководителят на общественото движение "Руски хоризонт" Андрей Краснов, който се е познавал с Дугина, каза, че шофираният от нея автомобил е принадлежал на баща й – руския обществен деец Александър Дугин.

Според Следствения комитет на Русия убийството на Дугина е планирано и носи поръчков характер.

Предположение за украинска следа в случая беше изказано по-рано от ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин и Владимир Рогов от назначената от Русия военно-гражданска администрация на Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
2
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
От кабинета на клоуна този прави изявление.... Дори не можаха да измислят нещо по-качествено от "руски партизани"... Но западната преса го тиражира на 5 места в извадие.
334
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ... "Руски партизани" - ега ти дебелата лъжа!!! Абе драскачите от пропагандата, като пишете вярвате ли си на тези лъжи? Убийцата е член на фашисткото кърваво образувание "Азов". Има неопровержими доказателства за това. Жертвата е многократно заплашвана от украинските неофашисти и от "Азов", на сайта им "Миротворец" е обявена за ликвидиране. А сега са писали, че вече са успели да я ликвидират. И вие пишете тези глупости да ни будалкате за някакви "Руски партизани" абе вие не сте луди...
333
10
 
6
 
! Отговори
**** преди 1 година
Путин ще спаси света.
332
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До путин Путин е велик и само той има сили и власт да победи еднополярният модел, който налагат американците. Просто трябва да имаш малко мозък за да го разбереш. Ако имаш малко повече, ще видиш и много други неща.
331
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партизани - мартизани, дупе да им е яко. Ще проклинат, че са се раждали. КГБ нито забравя нито прощава.
330
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Даша Каквото пожелаваш това и да получиш. Ха дано да ти се връща.
329
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 339 Путин е велик.
328
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
автора прекалил с кокаина всичко му се струва
327
8
 
15
 
! Отговори
rm преди 1 година
До Венелин - да бе пич, минала е през половин Россия и после наобратно.Много сте плоски бе!Нали супер дупер руските служби бдят! Как така са я пропуснали - най-голяма украинска терористка да мине покрай тях, да направи атентата и да си се прибере по живо по здраво. Чак за такива балами ли ни имате?
326
18
 
15
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
И по-големи глупости сме чували.Напр.,че Украйна печели войната,че Зеленски бил политика на новото време.Втози случай имаме класически терористичен атентат срещу журналист,младо момиче.Ало,''журналистите'',къде сте.Не ви чувам.ИЛИ ВДИГАМЕ ШУМ САМО ЗА''ПОЛИТКОРЕКТНИ'' И НОСИТЕЛИ НА''ЕВРОЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ ИЗБОР''ЖУРНАЛИСТИ.Политкоректна ''евротишина''.Поне един да беше надигнал глас от ''кумова срама''.
325
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
половината и повече от българия не вярват т на глупостите написани от бг медии само едни пропаганди а друго несте способни
324
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАРТИЗАНИ?!? Хахаха...иска им се на укрите :) Направиха ГОЛЯМА ГРЕШКА в безсилната си злоба-НАПРАВИХА ГО ТВЪРДЕ ЛИЧНО!Сега ще се сърдят на себе си вече! :)
323
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен За 24 руските служби часа разкриха, кой е извърши атентата ,а ако стане нещо подобно в България ,ще има кекане и мандахерцане с месеци ...с заявления от прокуратура ,следствие ...
322
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма глупотевина. Днес, за смях на кучетата ставате с подобни изсмукани от пръстите текстове.
321
6
 
10
 
! Отговори
Пеко Таков преди 1 година
лъжа
320
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
война, като си върнат Украйна ще останат само партизаните.
319
22
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
удобно русия обвинява Украйна, за да има оправдание за зверствата, които самата тя извършва на украинска земя
318
26
 
26
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Стига глупости! Атентататора е разкрит от руската служба за сигурност. Това е украинката Нагалия Павловна Вовк, родена 1979 г., член на "полк" Азов. Използвала е паспорт с фамилията Шабан и фалшиви номера на колата. Има снимки и видеа предостатъчно. След взрива е минала в Естония и вече е в Киев, където ще получи парите за убийството.
317
4
 
3
 
! Отговори
Gargata преди 1 година
Tia "partizani"sa ot sashtoto kotilo kato tia nashite koito ubiha gen. Lukov
316
3
 
1
 
! Отговори
привет преди 1 година
белогвардейцъм