Путин: Русия някой ден ще трябва да се договаря с Украйна

Но се чувства предадена от партньорите си в Минските споразумения
150
Путин: Русия някой ден ще трябва да се договаря с Украйна
Снимка: GettyImages

Руският президент Владимир Путин каза днес на пресконференция в Киргизстан, че на Русия в крайна сметка ще й се наложи да се договаря с Украйна, но страната му се чувства предадена от провала на Минските споразумения, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че Германия и Франция, които са били посредници на Минските споразумения за прекратяването на огъня между Украйна и руските сепаратисти в Източна Украйна през 2014 г. и 2015 г., са предали Русия и са наливали оръжия в Украйна.

В интервю за германското списание “Цайт“ бившата канцлерка на Германия Ангела Меркел каза, че Минските споразумения са били опит да се “даде време на Украйна“, за да изгради защитата си. Путин каза днес, че е "разочарован" от коментарите на Меркел.

Руският лидер каза, че са възможни още размени на затворници между САЩ и Русия и че разузнавателните служби на двете страни ще продължат да поддържат контакт.

Вчера Съединените щати освободиха руския оръжеен търговец Виктор Бут, а Русия пусна американската баскетболистка Бритни Грайнър, която лежеше в руски затвор. Това е размяната на затворници между двете страни, следена с най-голям интерес от медиите в последните 2 години. На въпрос дали са възможни други подобни размени, Путин отговори: "Да, всичко е възможно". "Контактите ни ще продължат. Всъщност, те никога не са спирали…", заяви той.

Русия продължава да държи зад решетките Пол Уилан, бивш морски пехотинец на САЩ, осъден за шпионаж през 2020 г. Американски дипломати казаха, че е осъден несправедливо и непрозрачно. Преговорите между Вашингтон и Москва за освобождаването на Уилан продължават, съобщи руската информационна агенция Интерфакс, цитирайки адвоката на Уилан./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Сиси преди 1 година
До МинчевСкоро ще започнат да бягат от Европа
96
2
 
6
 
! Отговори
? преди 1 година
А, дойде ли ти акъла в главата, путине?
95
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай фашагите Вова, бой до спукване
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
превода е грешен - Урките ще се молят на Русия може би още тази пролет. ФАЩ и останалите ще се направят че нищо не е станало, Урките се върнаха едни 15г назад и всички тези които избягаха никога няма да се върнат. Познавам една украйнка на която баща и е крал като за световно и сега всички живеят в Торонто. Той и купи апартамент за 1.5 млн $ а тя е само на 24г. И скоро се върнаха от Малдивите, докато останалите гният по окопите. Та този не си знае откраднатото. Факт.
93
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украина трябва да се договаря с Русия. Войната ще я загуби Украина.
92
2
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
разбират се те много добре, летят снаряди и свистят куршуми
91
0
 
1
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
До Минчев --- Хаха бъркаш , нашите *** искат , ама не им стиска
90
10
 
19
 
! Отговори
ХХ преди 1 година
Ще се договаряте ако някой иска да говори с вас изобщо.. вашта м.ай,ка руска
89
2
 
6
 
! Отговори
Митев преди 1 година
До Писнало му от невежи Така ли пише във в. "Правда"? Случайно се забравя факта, че преди да го използват е предложено на японците да се предадат. Труман е трябвало да избира: или 1 милион жертви само от американска страна при атака на японските острови или- бомбите. Като се сметне- май излиза, че е постъпил дори милостиво.
88
9
 
23
 
! Отговори
Минчев преди 1 година
Свобода за Украйна и украинския народ - ако беше много хубаво в Русия хората щяха там да избягат мнооооого отдавна,но както е знайно единици са тия,които бягат в Русия,а вси чки останали бягат към Европа и останалия свободен свят - на никой не му се живее под ярема на диктатор !!!
87
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като си отидеш от този свят, ще се разберат!
86
6
 
18
 
! Отговори
Това ли каза преди 1 година
Дон Путлероне !
85
15
 
11
 
! Отговори
Писнало му от невежи преди 1 година
До Анонимен - "Русия е причината оттук до края на света никоя страна да не се откаже от ядреното си оръжие, каквито и гаранции да и дават." Синко, ти явно не знаеш, че единствената страна използвала ядрено оръжие, при това два пъти, е САЩ! Убиха стотици хиляди без никаква военна необходимост впрочем. Това е и причината сега други страни да имат ядрено оръжие. Когато САЩ го използваха, другите нямаха, и те минаха метър, сега обаче ако това стане, ще има ответен удар
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бате Иво - Ивко плиткомозъчния се изказа .
83
7
 
7
 
! Отговори
Гордост българска преди 1 година
Депутатите от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна: https://pastebin/7hjLpWsu
82
27
 
10
 
! Отговори
Бате Иво преди 1 година
Заглавието е доста грешноПо скоро каквото е останало от Украйна ще трябва да се договоря с РусияТо и каквото е останало от Европа същоНе знам защо но някои хора решиха да не се съобразяват с една седма от сушата на земното кълбоПри това тая една седма доставя айде да го кажем тридесет процента от някои ресурсиАко не и от всичкиИ че тая държава е водеща ядрена силаНе съм вярващ ама пази боже от ядрена войнаИ че тая държава е наследник на СССР с всички активи и пасиви
81
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да мреш вече ypoд неземен
80
14
 
31
 
! Отговори
K.Коцев преди 1 година
Няма по-голям демагог от тоя на света!Той започна необоснована война в Украйна, ТОЙ разрушава из основи Украйна,ТОЙ безпричинно унощожава хиляди хора в Украйна, ТОЙ унищожи хиляди жилища на украинските граждани,ТОЙ унищожи инфраструктура та на Украйна,ТОЙ прати на явна смърт хиляди руски момчета,ТОЙ сее от сутрин до ве чер явна смърт в Украйна и накрая Западът и всички ,които не играят " по гайдата му " са виновни?! Само изверг може да разсъждава така ! Незабавно излизане от Украйна!!!
79
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така? Нали Украйна нямаше да я има? Пък после щеше да бъде демилитаризирана? Пък сега стигнахме до договорки. Ми може, ама след като си им върнете и Крим
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй ли стана от ''Киев за три дня''...