Голям парад в Северна Корея, Ким се хвали с модерна балистична ракета

Бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР
9 фев 2023 11:00, Елка Василева
178

Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун участва в голям военен парад по случай 75-ата годишнина от основаването на севернокорейската армия, предаде днес севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Парадът, на който бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР, бе проведен в сряда вечерта в центъра на столицата Пхенян.

На снимки от парада, разпространени от КЦТА, се вижда, че заедно с Ким на парада са присъствали съпругата му И Сол Джу и дъщеря му Джу Е.

На други изображения се вижда как Ким, заобиколен от генералите си, върви по червен килим и отправя приветствия към участващите в парада войници.

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, организира подобни паради, за да отбележи важни дати от историята си. За наблюдателите тези събития са добра възможност да видят как се развива КНДР във военно отношение.

В парада участваха членовете на военната единица за тактически ядрени операции. На него бе демонстрирана и най-модерната междуконтинентална балистична ракета, с която разполага севернокорейската армия, съобщи КЦТА.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ич да не е но бедна СК при една Трета Световна може да озЪпти Япония и Южна Корея като това позволи на Русия и Китай да насочат цялото си внимание към НАТО !----------------------------------------------------------------Смешен коментар, разбира се (това е възможно само в мокрите ти сънища), но прави впечатление и колко неграмотни сте т.нар русофили и носталгици по соца, рядко пишете без груби правописни грешки
15
7
 
10
 
! Отговори
Ценности преди 1 година
А гейпарада в софето кога е?
14
7
 
7
 
! Отговори
До СЕВЕРОЗАПАД преди 1 година
Просто е - НЯМАТ. То и едни *** бяха поазали супер-дупер безаналогов танк на един парад, ама се оказа , че НЯМАТ.
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парада на макетите.
12
8
 
20
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Нашите комунисти, вече се подмокриха в седалището, от умиление
11
5
 
9
 
! Отговори
Аре у лево! преди 1 година
До до 5: Много моля, не плещи глупости. В днешния свят технологиите НЕ печелят така и се видя в Украйна. Добрия стар артилерийски валяк - мачка всичко!
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо Ким е учил в Швейцария ,поредния лицемерен комунист на който парите са му в Швейцарската банка в долар, роднините са там, луксозните стоки са от там,колите са от там ,дрехите са от там ,бялата техника е от там,телевизиите са от там,интернета е от там, внучето учи английски, вкусната храна е от там, екскурзиите за предпочитане е да са там, и още много други, викат долара ще фалира , а те фалираха 10 пъти за 80 години.
9
4
 
18
 
! Отговори
СЕВЕРОЗАПАД преди 1 година
Чудя се как "изостаналата" Северна Корея си има собствени спътници и военни разработки, съперничащи на САЩ, Русия и Китай?
8
16
 
29
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
С.Корея е едно отвратително творение на Руснаците,както Мъкедония и Молдова.Навсякъде,откъдето са минали-само проблеми,фалшификации на историята,убийства,лагери...
7
0
 
19
 
! Отговори
Ким ме кефи! преди 1 година
По-запален ракетомоделист няма! Може би само Мъск го бие!
6
13
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Срамота е КНДР да парадира с каквото и да е, при условие че народът яде трева и 3 милиона измряха от КОВИД.
5
9
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Ъъъ, КНДР свършва за около 3 минути, ако Япония и Южна Корея я нападнат. Това са сериозни държави със стотици стелт изстребители. Много моля, не плещи глупости. В днешния свят технологиите печелят и се видя в Украйна. Русия и КНДР са си още в по-миналия век.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ич да не е но бедна СК при една Трета Световна може да озъпти Япония и Южна Корея като това позволи на Русия и Китай да насочат цялото си внимание към НАТО !
3
9
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Страшен пич е. Завърши си момчето в Швейцария, цялото му семейство е пръснато по света- САЩ, Швейцария и къде ли не, ама иначе не е продажен. Същия като хорицата от Кремъл- прекрасна моя Русия, ама никой не живее там от големците.
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-модерното оръжие на КНДР към днешен момент е МиГ-21 и балистични ракети, базирани на СССР-ски крадени от НАСА технологии от 60те. Нещо като Русия. 1 брой параден Сармат, на който руофилите се кефят, ама на- не слушат Путин, че изобщо такова оръжия не е разполагано и скоро (някога си) ще се разположи и ще е готово за употреба. Разбирайте като Су-57, от който голташка Русия трябваше да има до момента 1500, но има 3 броя, от които 2 се разбиха. Мерси.
1
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким е пич ,не е продажен и си държи за народа