Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си

Вярваме силно, че ще успеем, заяви той
409
Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

"Вярваме силно, че ще успеем", казва украинският лидер пред американското издание.

"Не знам колко време ще отнеме. Ако трябва да съм честен, може да бъде извършено по различни начини, съвсем различни един от друг. Готови сме и ще го направим", изтъква Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамиката на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски заяви, че Украйна ще изчака, докато получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да започне контранастъплението си. Украинският лидер направи дипломатическа обиколка, в рамките на която призова за това западната подкрепа да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от ключово значение за успеха на украинските сили.   

Русия продължава да контролира големи територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна.

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по руски складове за боеприпаси и логистични маршрути./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още по темата: УкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
2
 
26
 
! Отговори
Лъжец преди 1 година
Абсолютен Лъжец!
330
4
 
36
 
! Отговори
зелински събуди се преди 1 година
окрайна свърши....
329
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите подкрепят Русия в ликвидирането на киевската хунта.
328
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почват, та да идва ред и на нашите клавиатурни атлантици!
327
5
 
41
 
! Отговори
11 преди 1 година
Контраофанзивата ще започне на марта у сряда, когато цъфнат налъмите или на куково лято, като си види ушите през крив макарон без огледало.
326
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3ма платени на щат в президенството пишат 90% от коментарите.
325
2
 
41
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
От доста време Зеленски разправя, че аха-аха ще започнат. А става като в приказката за лъжливото овчарче. Хайде, започвайте, чакаме да видим.
324
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ КОЯ ГОДИНА
323
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей хора в Белгородска област за пореден ден има цивилни жертви от украински обстрел. Не зная какви новини четете и отразявате, но там и деца загиват. От 2014-та година убиват цивилни в Донецк и Луганск. Слагайте си жълто-сини флагчета, но има и друга гледна точка!
322
3
 
46
 
! Отговори
Това вече го гледах преди 1 година
Този филм вече го гледахме в АФГАНИСТАН - 100% въоръжени с модерни западни оръжия, 100% готови и накрая 100% ПРОВАЛ. Същото го чака и тоя наркоман, защото НЯМА ХОРА, готови да умират за мръcнните пари на САЩ. Животецът е само 1 и на всеки му е мил, защото няма ковчег с джобове и катафалка с ремарке. Киев и САЩ водят несправедлива терористична война срещу Източна Украйна още от 2014 година и затова ЩЕ ЗАГУБЯТ, окупаторите ВИНАГИ се провалят!
321
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нашия президент искам да кажа че не трябва да приема папката с министрите на незаконната коалиция защото мандатоносителя е незаконен понеже сам си призна че има едва 7-10%. Трябва да постъпи като Петър Стоянов когато не взе папката на Добрев !!!
320
3
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ейии,РАЗГЕЛЕ!..Вече са бееме уплашили,че са са отказале...Не прочетох статията,може Зеленясалия да е уточнил,макар че това би било издаване на военна тайна,но докога мислат да са "готови" за "контраофанзивата" ?..Дано да не сметат срока да е до 2056-та,когато вероятността за края на света е 99.9 %..Па да побързат и за друго:-В момента завира другия чайник-тоя в Китайско море..Кипне ли той,баналната руско-окраинска сага ще бъде веднага пренебрегната..А без инжекциите Зеленясалия потъва в Небитиет
319
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски артилеристи унищожиха две украински гаубици край Херсон. Гаубица Д-30 и самоходна гаубица "Акация", съобщават руски военни кореспонденти.Зенитно-ракетната система "Тор-М2" установена в Донбас и чака на радара да се появи балистична ракета, реактивен снаряд или украински дрон. Зенитните артилеристи свалят дронове ежедневно. ЗРК "Тор-М2" е една от най-ефективните системи за ПВО с малък обсег в бойните условия на военния конфликт в Донбас, където фашистката гмеж постоянно използва различни видове военни БПЛА. "Тор-М2" е създаден в Ижевск от оръжейните конструктори на ИЕМЗ "Купол".
318
4
 
39
 
! Отговори
абе преди 1 година
ако някой си мисли, че отдавна руснаците не знаят и не ги чакат подготвени, то той просто е наивен гл-упак!....всички знаем какво се случва когато пинчер джафка срещу сибирска мечка!
317
3
 
29
 
! Отговори
Тръгнала Баба Меца.. преди 1 година
....за медец, а насреща й се дръвчи бандеровец, еми изяла го......Мечока по-принцип си играе с кошерите на пчелите....., но уви от двукраковата фауна има и ***, които да я раздразнят...изхода на развоя е ясен:)
316
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ са готови да започнат контранастъплението в северната част на Приазовието. Орехов, Пологи, Токмак.
315
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука един колега ми напомни-тоя няма нищо общо с онзи Зеленски от преди 2 години. Кой се променя така драстично за 2 години? Това не е същия, а протеже на Сащ
314
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нощ украинските терористи отново атакуваха Белгородска област. Имаше опити за удар по Белгород, но противовъздушната отбрана се справи успешно. По предварителни данни всички цели са свалени, щетите на земята се оценяват. Белият дом: "САЩ са уверени, че са отговорили на нуждите на Киев за контранастъпление."
313
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистко-терористичният режим продължава да извършва терористични атаки. В района на Запорожие украински терористи взривиха кола, в която беше бизнесменът Сергей Гидоводюк, който се занимаваше с хуманитарна помощ и хранеше безплатно нуждаещите се в своите кафенета. Такива хора, според фашистката хунта, са колаборационисти и трябва да бъдат убити. Това още един път доказва необходимоста от СВО и пълна денацификация с подходящо наказание за нацистите и терористите.
312
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отчитат се успехи в северната част на града, където фашистката *** беше изтласкана от редица окопи. С подкрепата на танкове гмежта беше изтласкана от укрепените огневи точки в руините. Авиацията и артилерията поддържат настъпателните операции. Някои източници обаче съобщават, че няма кой знае какво придвижване на Въоръжените сили на РФ в района на Маринка.