ЕК: Украйна сама решава за варианта "Отстъпки и мир срещу НАТО"

ЕС подкрепя до победа в тази отбранителна война
5 апр 2024 17:30, Петър Бойчев
88
ЕК: Украйна сама решава за варианта "Отстъпки и мир срещу НАТО"
Снимка БГНЕС

Украйна решава кога да обсъжда отстъпки и условия, заяви днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с възможността за бъдещи преговори за прекратяване на войната, предприета от Русия.

ЕС подкрепя Украйна до победа в тази отбранителна война. Решението ще бъде намерено според украинските условия, посочи говорителят. Той отбеляза, че ЕС продължава да предоставя всякаква необходима помощ на Киев, пише БТА.

Така той отговори на твърдения, разпространени в италиански медии, че неофициално западните държави обсъждат възможност Киев да отстъпи на Москва вече завзетите от руските сили области, а останалата част от Украйна да се присъедини към НАТО.

Говорителят бе попитан дали подобен подход може да се приложи и по повод предстоящото присъединяване на Украйна към ЕС. Решенията са изцяло в ръцете на Украйна, обобщи той.

ЕК представи през март предложение за рамка на преговорите с Украйна за присъединяване към ЕС. Очаква се предложението да бъде одобрено от Съвета на ЕС, за да започнат същинските преговори с Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от Общество
България отново изпъкна в ЕС: Путин и Орбан най-харесвани у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
''Да бе мирно седяло , то не би чудо видяло ''. /Бг-поговорка / .
83
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За Украйна , нито държава , нито НАТО !НАТО се закрива , а държавата е продадена отдавна !
82
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво НАТО, какви 5 лева бе? Че нали именно затова започнаха руснаците войната, за да спрат предстоящото влизане на Хохландия там и поисканото от Зелката разполагане на ядрени оръжия. Да не са иди0ти да допуснат ракети на 3 минути полет от Москва? На който не му е ясно това, няма как да му е ясно и кога и как ще свърши войната. Русия не би приела нищо освен пълно разоръжаване на останалото от У-а (т.е. без Одеса и Харков). И не е като да губи и като да може да изгуби с 6000 ядрени бойни глави.
81
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Късно е чадо, мандалото лопна. Няма втори дубъл.
80
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
До Анонимен Москаляку на гиляку , нечеловеци, превземане на Москва за една седмица ,паради на Красного площада, след един месец във Владивосток ? Късно е либе за китка ! Хеле пък за НАТО .
79
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна нищо не може да реши сама. Колективния Запад изгуби войната с Русия и сега се опитва да прехвърли уж свободното решение на украйна. Украйна може да влезне само в границите на РФ и никога в НАТО.
78
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Връщане на териториите?? А питаха ли жителите на тези територии, които се отделиха от Украйна още през 2014г., което реално си беше началото на войната? Този конфликт ще се върти в кръг до безкрайност, ако никой не се вслушва в гласовете на населението в тези оспорвани райони. Нека питат и на място жителите на Крим искат ли да са част от Украйна? Ясно, че на НАТО не им пука за мнението на хората, но очевидно и на Путин не му пука за мнението на НАТО. И докога така?
77
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази война не започна ли заради евентуалното членство на Украйна в НАТО? Как вече трета година от ЕС не могат да схванат, че мир и Украйна в НАТО са двете противоположности, водещи до смърт и разруха? Нарочно ли говорят такса? От месец на месец Украйна все смалява и като територия, и като население. Колко хора трябва да умрат, за се разбере, че този инат не води до никъде?
76
6
 
13
 
! Отговори
анонимен64264 преди 3 седмици
отивате у мерудията бе нагли укропи,само мачкане на вас нищо друго,*** долни
75
5
 
24
 
! Отговори
Гост преди 3 седмици
Толкова са нагли тия украинки, че не може и да бъде повече. Смятат, че ние българите сме им слуги и сме им длъжни за всичко! Айде да си ги взимат в западна Европа и там да си дъндуркат!
74
14
 
9
 
! Отговори
путин преди 3 седмици
е УБИЕЦ
73
18
 
11
 
! Отговори
Мир ли! преди 3 седмици
Мир в Украйна ще настъпи, едва когато догодина през есента Крепостна рус бъде сразена. Всичко друго са мокри сънища на русо.робите. А по това време у нас, някои измислени евро-атлантици ще трябва да се укриват...
72
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закривайте тази измислена държава, стига са гинали невинни хора и от двете страни! И курортистите - марш откъдето са дошли, стига са паразитствали!
71
15
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Има два варианта за край на конфликта. Вариант 1 - Русия поема пълен контрол над пълните си територии и Украйна се отказва от членство в НАТО. Вариант 2 - Украйна не се отказва от членство в НАТО, което означава Русия да стигне до Киев, за да неутрализира тази анти-руска нацистка групировка.
70
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мир и НАТО в Украйна няма как да има по едно и също време!
69
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв мир? Вие чувате ли се? Мир ще има само ако Русия реши, а не когато Украйна и уплашената гАнглия решат. Те започнаха война, която не могат да завършат, а сега си мислят, че могат да натиснат спирачка за да не изгубят всичко. Ха ха не става така! След като излъгаха веднъж, че сатаНАТО няма да се разширява на изток и после втори път с Минските споразумения на които страни от запада бяха гарант, а ги използваха за да се подготвят за война си въобразяват, че ще могат да спрат за да пробват пак?
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Войната в Украйна е само претекст! Гледайте Северния път и топенето на ледовете. Русия и Китай винаги ще бъдат на едно мнение! Целта е да се забави икономиката на Русия! А украинците са инструмент само!
67
6
 
43
 
! Отговори
КоКо преди 3 седмици
Украйна е черна дупка за пари и оръжие което получава даром от всеки един в ЕС. Отиваме към тотален икономически срив само от забрани и мерки срещу Русия. В момента всички евтини руски енергоизточници ги купуваме с комисионна от трети страни . Инфлацията в ЕС е и от това освен от спекулата която не може да се овладее.
66
5
 
2
 
! Отговори
анм преди 3 седмици
64 - "Отстъпки и мир срещу НАТО" - ЕС подкрепя до победа в тази отбранителна война!
65
1
 
2
 
! Отговори
яви преди 3 седмици
заяви днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с възможността за бъдещи преговори за прекратяване на войната. ..............АНОНИМЕН ГОВОРИТЕЛ, НАЛИ.