Нови сблъсъци във Фъргюсън след убийството на 18-годишен

Протестиращи нахлуха в магазина, където стана трагедията
16 авг 2014 14:11, Елка Василева
182
Нови сблъсъци във Фъргюсън след убийството на 18-годишен
Снимка: Reuters

Около 200 протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в американския град Фъргюсън, щата Мисури, след нов ден на улични протести срещу убийството на 18-годишен младеж от полицай в града преди седмица, предаде Асошиейтед прес.

През изминалата нощ протестиращи нахлуха в магазина, където стана трагедията, и започнаха да плячкосват и да рушат.

Още по темата

Реакцията бе в отговор на оповестената от полицията информация, че има доказателства, че малко преди да бъде застрелян, чернокожият Майкъл Браун е откраднал кутия с пури на стойност близо 50 долара от магазина и на излизане е заплашил един човек.

Протестиращите са започнали да замерят с камъни и други предмети полицията, притекла се в отговор на сигнала за безредици, и един полицай е пострадал. За да спадне напрежението, полицаите са се оттеглили, без да арестуват никого. Плячкосани са били и други магазини.

Близките на Браун твърдят, че като оповестява компрометираща информация за убития младеж, полицията се опитва да повлияе на  преценката на съда по делото срещу стрелялия по него полицай.

На пресконференция вчера полицейският шеф на Фъргюсън Томас Джаксън оповести, че по-рано в деня на фаталния инцидент - 9 август - Майкъл Браун и неговият приятел Дориан Джонсън са извършили кражба на пури от магазин в града. Полицаят Дарън Уилсън спрял двамата младежи, след като получил съобщение и описание за кражбата по полицейската радиостанция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: ФъргюсънСАЩпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С маски обикновено се дегизират престъпните елементи, или такива, чиято цел е извършване на престъпление
35
8
 
3
 
! Отговори
до Бранник преди 9 години
Тук цвета на кожата няма никакво значение. Не на расизма.
34
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до БГЯвно и на кодератора му дотегнаха тъпите ти становища към мен, че взе ни изтри.
33
4
 
15
 
! Отговори
брей преди 9 години
А в нашите тв медии нито дума.Трябва да си знаем,че" ТАМ" е добре и хубаво!
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както в България, така и в останалата част на света, когато "протестиращите" са с маски, те обикновено са всичко друго, но не и протестиращи.
31
4
 
10
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
41 Това им е "културна особеност" на ***, обаче всичко е до време, а историята е колело, както е известно..върти се, въртиии се
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената цел на така наречените "протестиращи" е мародерството. Както и при предишния репортаж - телевизията показваше "протестиращи" помъкнали бяла и черна техника.
29
6
 
12
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Атакист не се прави на утрепана лисица, без сидерасткия кворум нито закони, нито решения щяха да гласуват Дпс и Бсп, немаше Ореха цяла година да взима кредити, нямаше и разпуснатото вече Нар. събрание да е такава пародия...каквато беше вашата власт- комунисто- туркофили- русофили (все предатели на Майка България!)
28
6
 
12
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
С кеф бил ур...рал върху могилата на утрепания крадец, да е жив и здрав полицая! И бог да пази Щатите, имам много роднини там!
27
1
 
19
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Афиканците по външен вид са хора по поведение маймуни! Ако беше убит бял какво щеше да стане?Тези да не ги допускаме в Бг че иначе ще си плащаме жестоко за щуротията!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука двама дето се предполага, че са българи ша са изядат заради ***.Споко бе пичове.Единят е от Юруш, другият е незнам от кои си.
25
3
 
11
 
! Отговори
Новина преди 9 години
Към Фъргюсън се придвижва конвой с хуманитарна помощ за полицаите.Има съмнения,че в камионите превозват още полицаи...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никого не съм наричал расист, само зададох въпрос.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За да спадне напрежението, полицаите са се оттеглили, без да арестуват никого"Хамериканското полице не може да защити един магазин. Хаха. Кога ли ще ги стигнем?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22-там става въпрос за демокрация, а не закони! :))===========Евала пич, дойдохме си на приказката. Прословутата американска демокрация нямала нищо общо с международните правни норми.
21
5
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
След като знаеш, че американците от военните бази в България имат право да убиват без да им се търси отговорност и мълчиш и не протестираш, значи си съгласен с това, а "***" от Фъргюсън и Оклънд не са съгласни и протестират.
20
3
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 22Младеж, аз ти отговорих спрямо това, че ме нарече расист.А по тази линия не мога да отговоря законно ли е да бъде убит хамерикански гражданин от полицай в дадената ситуация. Нито съм запознат със ситуацията, нито нищо. Коментирах те защото ме нарече расист, а това няма нищо общо дали е бил застрелян черен или бял от полицая. Питай хамериканския полицай по-скоро дали е расист, не мен. Понял?
19
3
 
19
 
! Отговори
Аааа преди 9 години
А, няма такова нещо! У Щатите е рай! Там само цветя, мед, масло и кеф!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 10 и 1122 там става въпрос за демокрация, а не закони! :))
17
14
 
5
 
! Отговори
до 10 и 11 преди 9 години
Пичове, аз си позволих да попитам само: законно ли е бледоликият полицай да убива *** (както ги наричате) на улицата без съд и присъда?