Нови протести в Сейнт Луис заради застрелян от бял полицай чернокож младеж

Полицията влезе в сблъсъци с демонстрантите
Обновена: 10 окт 2014 11:34 | 10 окт 2014 11:34, Елка Василева
7
Нови протести в Сейнт Луис заради застрелян от бял полицай чернокож младеж
Снимка: Reuters

Полицията в Сейнт Луис в американския щат Мисури влезе за втора поредна нощ в сблъсъци с демонстранти, след като в сряда полицай застреля чернокож младеж, предаде Ройтерс.

Още по темата

През миналата нощ около 400 демонстранти, разположени в протежение на няколко пресечки на улица в южен квартал на Сейнт Луис, крещяха и скандираха срещу служителите на реда, някои от които с шлемове, защитно облекло и щитове. Телевизионни кадри показаха демонстранти, според които в един момент полицаите ги атакували и напръскали с лютив спрей. От полицията не дадоха информация за случая.

Преди това десетки демонстранти посетиха мястото, където 18-годишният Вондерит Майерс е бил прострелян смъртоносно от бял полицай в сряда в южен квартал на Сейнт Луис.

Полицията съобщи, че Майерс произвел няколко изстрела срещу полицая, който отвърнал на огъня със 17 изстрела и ранил смъртоносно младежа.

За края на седмицата в района на Сейнт Луис са насрочени манифестации и митинги в знак на протест срещу убийството там през август на невъоръжен чернокож младеж, застрелян също от бял полицай.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
бг мен в САЩ преди 9 години
Повярвайте ми това е абсолютно полицейска болшивишко тоталитарна страна...за САЩ говоря.....представете си съветски съюз от 1922год под диктата на Тротски,това е Америка днес и няма нищо общо с розавите мечти на много младежи в Бг. Аз след три месеца се връщам в Бг защото ми писна тук. Завършил съм роботика и промишленна автоматизация а бачкам като мияч на чении защото нямам ус паспорт за по 3 долара на час което е нищо. *** гадна страна
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От бял полицай :DАко го беше отстрелял някой мургавелник с фуражка сигурно може!Тия американци се побъркага от полицейщина и толерастия.
4
3
 
6
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
За предните да му мислят тези които са направили нещо или не са. Нарушиш ли закона си носиш последствията независимо от коя страна на закона си. Справедливост на 100% е илюзия, но законите помагат да се доближи.
3
3
 
17
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
А предния застрелян невъоръжен младеж? А удушеният от полицията невъоръжен мъж? А арестуваните журналисти, към които е проявена агресия и които моментално бяха освободени от шефа на полицията, след като е разбрал за това?
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За стрелбата от *** е малко спорно, защото в техни медии твърдят че в младежа е държал в ръката си хамбургер, купен от близкото заведение. Не знам хамбургерите да са започнали да стрелят вече. Но това е Америка, страната на неограничените възможности.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде и защо се намесва някаква нотка за расизъм при положение, че младежа е стрелял по полицая? Хората имат закон и щом е стрелял по него няма никакво значение цвета на кожата. А ако полицая беше чернокож дали щеше да има протести пак или това е нормално? Има 2 страни тази на законите и реда и тази на хората които ги нарушават. След като си поел риска да нарушиш някой закон то трябва да си даваш сметка и за последствията от това което правиш. Жалко, че още един живот е пропилян.