САЩ и Северна Корея в схватка: Пхенян пак плаши с удари

Напрежението между Вашингтон и Пхенян заради филма "Убийствено интервю" расте
Обновена: 22 дек 2014 09:14 | 22 дек 2014 07:15,
96
САЩ и Северна Корея в схватка: Пхенян пак плаши с удари
Снимка: архив Reuters

Напрежението между САЩ и Северна Корея продължава да расте. Пхенян предупреди президента на САЩ Барак
Обама, че постъпва безразсъдно, разпространявайки слухове за организирана от КНДР кибератака срещу "Сони пикчърс" и  предупреди за възможни удари. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Като възможни цели са посочени Белият дом, Пентагонът и цялата територия на САЩ, "този развъдник на тероризъм". Подобни изявления на Северна Корея са типични по време на напрежение с Вашингтон., припомнят агенциите. Те обаче изтъкват и дългото изявление от влиятелната Комисия за национална отбрана вчера, което е подчертало чувствителността на Пхенян към филма на "Сони пикчърс" "Убийствено интервю". Сюжетът на лентата се върти около убийството на севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

САЩ обвиняват Пхенян за кибератака, прераснала в заплаха за терористични удари срещу американски киносалони, която принуди  филмовото студио да отмени премиерата на "Убийствено интервю". Обама обеща да отговори пропорционално на заплахата и  заяви,  че обмисля дали да върне КНДР в списъка на страни, подкрепящи тероризма.

Комисията по национална отбрана, оглавявана от самия Ким, предупреди че 1,2-милионната армия на КНДР е готова да използва  всякакви видове военни действия срещу САЩ. Пхенян обеща също, че неговите ответни мерки далеч ще надминат "симетричните ответни  мерки", обещани от Обама.

Северна Корея заяви, че знае как да докаже, че няма нищо общо с хакерската атака и предложи съвместно разследване със  САЩ. Двете страни са технически в състояние на война.

Междувременно стана ясно, че американската филмова компания "Сони пикчърс" все пак ще разпространява филма "Убийствено интервю", предаде вчера ТАСС, цитирана от БТА. "Сони пикчърс" само е отложила премиерата на филма, заяви  адвокатът на корпорацията Дейвид Бойез пред Ен Би Си вчера. Той уточни, че не е ясно засега на какъв носител ще излезе филма, но обеща, че това ще се случи със сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
3
 
! Отговори
аналнологичен слючай преди 9 години
свинкята па го закъса с триците, шото вече и ориз нема та са на трици *** и те са от сащ помощи.
39
15
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Всички симпатизанти на шопара са свободни да заминат за Севрна Корея. Не съм чул за такъв случай обаче. В общия вариант, ушанките емигрират в САЩ, възползват се от благата на развитото общество, но продължават да плюят по ръката, която ги храни и да величаят шопара, джуджето и пр.
38
11
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Необходимо за САЩ е да подхождат с внимание дори и към такива заплахи.Във военноотношение въоръжените сили на С.Корея са сложна сплав от стара техника и технологии,масова армия в чудовищни размери и ракетни войски на ниво 50-те години на 20 век.Те са в състояние да извърщат няколко пуска с малка(но съществуваща)вероятност напоражение.По-голяма е заплахата от диверсии на американска територия,включителнои с употреба на ядрени устройства или "мръсни" бомби.Американския отговор ще е смазващ.
37
1
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
Не съм сигурен , че си ходил. гледаш много холивудски филми.
36
5
 
5
 
! Отговори
Метеоролог преди 9 години
Морска буря спасява Англия от Непобедимата армада на Испания по времето няа Елизабет I.За Северна Корея е от изключителна важност точната прогноза за времето в Тихия океанпо време на инвазията,защото дори 1 млн.лодки еднодръвки да пуснат,при лошо време малкоще успеят да пристигнат.Същото важи и за пилотите на трите стратегически ракети-да се учатда пилотират по азимут и време,че ако няма видимост...Останалите 24 млн от населениетода събират дажби храна да има поне за три дни война.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 59Ходил ли си там, за да видиш как живеят?--------Ходил съм, аз не се информирам като вас от взгляд и youtube :)
34
2
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
Ходил ли си там, за да видиш как живеят?
33
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е следващият диктатор, на който ще му чистят въшките преди да го вкарат в съдебната зала и да бъде съден за пресъпления срещу човечеството! Само ми е жал за народа, който такъв преход ще има, че няма да знаят на кой свят живеят.
32
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много хора тук са "принципни" относно американската политика, а относно агресивната и *** руска политика нямат нищо против. Възхваляват се кореи , китаи , русии и всякаква азиатска ***. Истината е че *** злобее срещу Америка защото не може да живее като тях.
31
10
 
5
 
! Отговори
Пачата преди 9 години
Още малко да го угоят, па после да го колнат
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът е, че сега САЩ ги изхранват с хуманитарни помощи, а ако ги причислят към страните поддържащи тероризма, ще трябва да спрат помощитеи и нещастните северно-корейци ще трябва да ядат на Ким Чен УН дебелия ......!
29
1
 
10
 
! Отговори
Хер Вам! преди 9 години
Имат Ядреное Оружие! И нема страх!
28
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Развъдник на тероризъм !Най точното определение за САЩ !
27
7
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ще бъде жалко за света, но пък добре, ако корейците треснат Вашингтон, барабар с Ню Йорк! И това, заради една злостна измишльотина на Холивуд, пфу!
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТия смешници няма какво да ядат горките, тръгнали да плашат САЩ :)))))рашките са същите смешници
25
1
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
Аз съм психиатър и нямам нужда от такъв. Човек трябва да има принципи в живота си и да ги отстоява до колкото е възможно.
24
7
 
8
 
! Отговори
Тодор Кирилов преди 9 години
До АнонименТе "горките" няма какво да ядат и издържат един милион армия а ние ситите имаме 30 000 армия,4 самолета и около 50 танка!
23
6
 
14
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Не виждам да е фалирала Руската държава, има само трудности породени от "желаещи" да я сринат. Вие да не вземате опиати?
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toq buzestiq na snimkata e chustvitelen komsomolec ot parvi zarqd!
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително долна политика водят САЩ, това е една от причините да не отида там а да бъда в Германия.