Боно: План "Маршал" срещу бежанската криза!

Според музикантa САЩ трябва да прояви "глобална щедрост"
13 апр 2016 07:54,
23
Боно: План "Маршал" срещу бежанската криза!
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати трябва да станат главна движеща сила в изготвянето на план "Маршал" за слагане на край на бежанските кризи в Близкия изток и Северна Африка. Това каза фронтменът на групата "U2" Боно, цитиран от ДПА и БТА.

Боно отправи призива си на заседание на подкомисия в американския Сенат и допълни, че такава помощ е необходима, за да се възпрепятства възхода на насилническия екстремизъм в региона.

По думите му бежанската криза не е просто хуманитарна катастрофа, а също така генерира политическа нестабилност и представлява заплаха за сигурността на САЩ.

"В духа на плана "Маршал", Америка отново има шанса да повиши глобалната сигурност чрез глобална щедрост и да превърне тези опасни времена във времена на възможност", каза Боно, който е инициатор на кампанията "Уан" за борба с крайната бедност.

С приетия след Втората световна война план "Маршал" САЩ отпускат над 12 милиарда долара помощи за следвоенното възстановяване на Западна Европа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: МаршалСАЩБоноU2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Руските тролове преди 8 години
Са се разбеснели!!!!!!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е интелигентен, нема що. Виж го как е написал Навуходоносор. Казах ви че като го попиташ нещо конкретно и отговорът не му изнася почва с митовете и легендите. Жалко и недостойно измъкване.
10
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До софиянецНе обиждай Одисей,той е най-интелигентния с.оро.со.и.д в уеб пространството!Може дори и да е виртуална личност-няколко души,пишещи под тоя ник.Отрича да е Иво Инджев,което ми изглежда логично-от тролене не може да се изкарат много пари,а присъствието е почти постоянно.Не вярвам да го е закъсал толкова Както и да е.Мисълта ми е,че не трябва да се сипят обиди-нивото пада и достойните противници се махат,става безинтересно.
9
1
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
План Маршал?Може и да има,ама само ако се осъществи сегашния план "Пълно подчинение"!Страхотни пари се изсипаха,за да се достигне до сегашното положение-терор в Европа,тотална нестабилност в Близкия изток и Африка,умело насочвани потоци "бежанци" и в същото време страхотна пропаганда срещу адекватните мерки,които трябва да се вземат!Това е ВОЙНА за завладяването на света и никой не е в безопасност!Господарите на САЩ са се захванали сериозно и няма да се съгласят на провал,каквато и да е цената!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бонката само бърдуци върти....за мноооого пари
7
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И тва го каза комплексар с апартамент за 50 млн $. Доста ме погнусяват лицемерите като тоя, политиците, разни псевдокралски фамилии и прочие фондации ала Бил Гейтс. Както беше казал навремето Марадона на папата : Не се къпи в злато и разкош, а разпродай имотите на светата църква и нахрани бедните :)
6
4
 
13
 
! Отговори
Наглец преди 8 години
От американците не щем нищо. Нито помощи, нито "демократизиране", камо ли пък "приятелство", присъствие и намеса във в управлението на държавата. Да си взимат НАТО-то и партакешите и.. чупка зад океана.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я ни обясни, Одисейчо в какво "би" се превърнал Ирак, понеже всички виждаме в какво се превърна днес. Разкажи ни малко хиперболи, легенди и фантазми.
4
2
 
9
 
! Отговори
разгонен и ядосан преди 8 години
Боно, може ...без да му мигне окото...да клекне пред мен и ...*** и гнусния рептил ...
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само че парите на америка са в Китай :), а те не са от най-щедрите
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се казва щедрост ,а компенсация за нанесени щети.Както Германия плащаше за ужасите на 2-та световна война ,така и САЩ трябва да платят за издънките си в Сирия,Ирак и Либия.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ да отпуснат милиарди за да настаним още тъмнокожи брадясали мюсли..??? Не, мерси!!